Bloggers be like: Meet me in Paris

In Lifestyle by Roryblokzijl15 Comments

Paris, mais oui! Parijs, dé stad waar ik vroeger van droomde. En waar ik – rond mijn twintigste – voor het eerst naartoe ging. De lichtjes in de avond. De Eiffeltoren. Het simpele hotelletje waar we logeerden als twintigers. Het karige ontbijt destijds. Een croissant, jam en thee of koffie. C’est ça. En toch had het allemaal iets betoverends. Iets magisch. Paris, je t’aime

Nous sommes à Paris

Later kwam daar nóg een bezoek bij. Inmiddels waren we wat ouder. Sterker nog. We vierden daar mijn dertigste verjaardag. H. had het allemaal waanzinnig en als complete verrassing voor mij geregeld. Eerst met de trein naar Schiphol en daar overstappen op de Thalys. Een kleinschalig luxe boutique hotel op Isle de Paris, vlakbij de Notre Dame. De eerste avond een diner bij een ontzettend leuke Italiaan (‘Chez Vincent’). Ervoor was trouwens een ‘lifechanging event‘. H. wilde persé naar het topje van de Eiffeltoren (en ik niet). Ik begreep er niets van. In het kader van ‘When in Paris‘ moest en zouden we de lift naar het hoogste punt nemen. Eenmaal daar volgde er een paniekerige zoektocht in zijn zak en … voilà daar was de ring. Hij vroeg mij om met hem te trouwen.

Bloggers be like: Meet me in Paris
Je ziet het niet goed, maar dit was bovenin de Eiffeltoren, in het jaar 2000. Jonge bekkies hè?

Een boottocht over de Seine

We wandelden de dag erna door de mooiste wijken. We hadden gelukkig een september weekend met stralend weer getroffen. Genoten van de lattes en croissants. Totdat ik hoorde dat ik mij om moest kleden in mijn mooiste jurk en we ons een beetje moesten haasten. Wat volgde? Een tocht in een luxe salonboot met een intiem (er was plek voor slechts 5 stellen) en waanzinnig 5 gangen-diner, gemaakt door een bekroonde chef-kok. Dichtbij de Eiffeltoren, terwijl we genoten van een glas champagne op een comfortabele bank op het dek, hielden we even stil om de meest mooie vuurwerkshow ‘ever‘ te zien. Un moment memorable à Paris, n’est ce pas?

Bloggers be like: Meet me in Paris
Très confortable, n’est-ce pas?

Van blogcollega naar samen op reis gaan … à Paris!

Claudia (Beautytag) en ik kennen elkaar inmiddels al best een tijdje. We hebben elkaar voor het eerst ontmoet tijdens een heel leuk Orangina-event van PR-bureau Miss Publicity in Amsterdam. Daar klikte het eigenlijk meteen al. We bleven elkaar zo nu en dan tegenkomen tijdens evenementen en de laatste jaren – sinds ik nog meer met beauty ben gaan doen – steeds vaker. Onlangs bleef ze een keertje bij mij lunchen en gingen we samen vanuit mijn woonplaats met het openbaar vervoer naar een geweldig diner van Filorga.

Bloggers be like: Meet me in Paris

Paris, on arrive!

Op een gegeven moment opperde Claudia dat het misschien wel heel leuk zou zijn om samen naar Parijs te gaan. Zo gezegd zo gedaan. Na de ontzettend gezellige #kerstcarecocktail2019 borrel bleef ze logeren en de ochtend erna – best vroeg – vertrokken we naar Amsterdam om daar eerst in de luxe NS International Regus Express lounge te chillen met een kopje koffie en thee. Alvorens we op ons gemak naar de Thalys wandelden. We mochten als VIP Premium guests van de Thalys naar Parijs reizen en wow, wat een ervaring was dat.

Bloggers be like: Meet me in Paris

A Paris avec le Thalys

Hoezo vraag je? Heb je even? Als VIP Premium Guest mag je voor vertrek in Amsterdam gebruik maken van de NS International Regus Express-lounge. Je zit in de Thalys in zeer comfortabele fauteuils. Maakt gebruik van wifi terwijl je tegelijkertijd je laptop, smartphone of tablet kunt opladen. Bij binnenkomst werd ons een fijn ontbijt aangeboden (keuze uit twee opties) met koffie, thee, jus d’orange en meer. Na een uurtje kregen we wederom een prettig (snack) menu aangereikt. Wil je een krant lezen? Dat is mogelijk. Zin in een glas wijn? Alles is beschikbaar. In ongeveer 3,5 uur ben je – heerlijk uitgerust – van Amsterdam in Parijs en begint je vakantie. Op de terugreis? Ga je van te voren nog even een kopje koffie of thee drinken in de Thalys lounge alvorens je jezelf weer in je comfortable fauteuil in de trein nestelt.

Bloggers be like: Meet me in Paris
Une grève générale

Een kleine domper was het feit dat het openbaar vervoer aan het staken was. Er reden geen metro’s en de busverbinding die we hadden kunnen nemen was ook geen optie. Bussen reden niet of waren stampvol. Daardoor waren we gedwongen om een taxi te nemen. Waar we meteen ook behoorlijk teveel voor hebben betaald. Maar weet je? We waren maar voor een nachtje in Parijs. Dus laten we dan ook genieten van de tijd die we daar hebben. Dankzij deze taxirit waren we nog op een behoorlijk tijdstip in ons hotel.

Food please!

Nadat we onze bagage hadden achtergelaten gingen we lekker meteen op stap. Eerst een lunch op een ‘Frans tijdstip’ (lees: ergens na drieën) in een authentieke, gezellige brasserie die Claudia nog kende van een eerdere trip naar Parijs. Heerlijk genieten van een zelfgemaakte hamburger en een goed glas Miraval wijn. Erna een wandeling naar de Eiffeltoren waar we ook nog productfoto’s hebben gemaakt. Inmiddels was het best laat (en koud) geworden en zijn we via de supermarkt (vind jij het assortiment in Franse supermarkten ook altijd zo heerlijk uitgebreid?) naar onze hotelkamer gegaan.

Bloggers be like: Meet me in Paris

When in Paris … du pain, du vin et du boursin

Daar hebben we nog een leuke IG TV gemaakt en ondertussen genoten van een heerlijk flesje Corbières, vers zuurdesem stokbrood, overheerlijke ‘loop’-kaas (je weet wel, zo’n verrukkelijk stinkkaasje) en worstjes. Wat productfoto’s en veel verhalen verder waren we uiteindelijk gewoonweg te moe om nog iets te ondernemen. Allebei waren we niet zo superfit en het was best een lange dag. Heel veel buiten gewandeld en ondernomen. En eigenlijk lag het bed wel heel erg lekker… Night night! Ook een voordeel van ouder worden. Er is veel minder ‘fomo‘ (Fear Of Missing Out) en veel meer ‘het is zoals het is en dat is ook prima’.

Bloggers be like: Meet me in Paris

Spekkie voor ons bekkie

De ochtend erna gingen we naar een erg leuk hip (surf inspired) koffietentje ‘O Coffee’ waar je de hele dag kon ontbijten. Dat het hip en trendy is, was wel merkbaar. Na een wachttijd van 15 minuten (buiten) mochten we plaatsnemen aan ons tafeltje, waar het dan ook meteen wel heel gezellig was. Ruim anderhalf uur hebben we genoten van ons overheerlijke ontbijt. Denk aan gepocheerde eieren, zalm, avocado, toast, verse jus d’orange en een oprecht heerlijke latte. Verse Ethiopische bonen worden ter plekke gemalen. Een ware ’treat’ in de ochtend. Het enige wat jammer was is dat ik nog steeds geen croissant had gegeten (en ‘when in Paris‘…)

Bloggers be like: Meet me in Paris
Die croissant kwam er hoor! Vlak voor vertrek scoorden we er eentje bij Gare du Nord

Paris est belle

Afijn, we schoten nog het een en ander aan productfoto’s en besloten om tijdig naar station Gare du Nord te gaan. De staking was nog steeds aan de gang en het openbaar vervoer lag nog steeds zo goed als plat. Onze aardige en kundige receptioniste (‘hotel de l’Exposition Tour Eiffel’) regelde een taxi – waarbij we de helft betaalden van wat we de dag ervoor hadden gespendeerd – en iets na 12 uur reden we door het mooie Parijs. Claudia herkende natuurlijk heel veel van haar vorige reisjes en ik genoot van alles om ons heen. Eenmaal bij Gare du Nord kochten we een overheerlijke croissant, een heel leuk cadeautje voor Mila en gingen we nog even chillen in de ‘VIP’-lounge van de Thalys. De tijd ging zo snel en voor we het wisten liepen we weer naar onze ‘voiture 12‘ van de Thalys naar Amsterdam.

Bloggers be like: Meet me in Paris

Belastend voor het milieu? Een stuk minder

Serieus. Ik ben zó ontzettend tevreden met hoe onze heen- (en terug)reis is geweest. Erg blij dat ik dit heb mogen ervaren samen met Claudia. Want waar ik vroeger voor economy zou kiezen, weet ik nu al dat ik een volgende keer wederom deze ervaring (VIP Premium) niet wil missen. En Claudia en ik hebben het even uitgerekend. Ga je met het vliegtuig naar Parijs, dan ben je er niet heel veel sneller (rekening houdend met altijd ruim van te voren op Schiphol aanwezig moeten zijn). Van het vliegveld naar je hotel met de taxi kost ook nogal wat tijd (en geld). En qua milieubelasting? Denk ik serieus dat het totaal van ‘uitstoot’ van reizen met de Thalys een stuk minder belastend is voor het milieu.

Kortom. Hoe bijzonder is het dat je als blogcollega’s ook dit soort leuke en bijzondere momenten met elkaar kunt delen. Memorabel! Wat is jouw ultieme Parijs-tip? En hoe reis jij bij voorkeur? Vliegtuig, auto of met de Thalys?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

 

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]