Cowboylaarzen, laarsjes, schoenen. They are a girl’s best friend

In Lifestyle by Roryblokzijl16 Comments

Laarsjes, laarzen, cowboylaarzen? Ik merk dat ik toch best wel een voorliefde heb voor het dragen van laarzen. Gek genoeg zowel in de winter, als ook in de zomer. Vroegah, ergens in mijn twintiger jaren, was het een van mijn meest geliefde outfits. Een strak wit hemdje, jeans, eventueel een (oversized) colbert met opgerolde mouwen – want hè, ik heb het over de jaren tachtig – en … van die geweldige cowboylaarzen. Je weet wel. Het type laars met een schuine en hoge sleehak en enorm scherpe punten aan de voorkant.

HUF en Dolcis in de eighties

Nu is het misschien wel belangrijk om wat over mijn achtergrond te vertellen. Een van mijn eerste echte weekendbaantjes was bij schoenenwinkel HUF. Iedere koopavond en zaterdag werkte ik daar als verkoopster. Met een beetje mazzel werd je destijds ‘uitgeleend’ aan Dolcis (hoorde bij hetzelfde bedrijf) en daar hadden ze destijds net wat meer stylish schoenen en laarzen. De prijsklasse was ook wat hoger en dat al met al maakte dat rouleren zo’n weekendbaantje best afwisselend.

Halve finale EK … dé wedstrijd der wedstrijden

Een van de momenten tijdens het werken bij de schoenenwinkel die ik nooit meer vergeet is de zaterdag dat de eerste halve finale van het EK voetbal tussen Nederland en West-Duitsland werd gespeeld in juni 1988. De bedrijfsleider had een enorme televisie op een poef geplaatst en kwam op een gegeven moment letterlijk aanhollen vanaf de entree van de winkel (hij nam zelfs een enorme sprong over bankjes heen) toen het klonk alsof er een doelpunt aan zat te komen.

Met 2-1 winnen van Duitsland

Ik denk dat je deze wedstrijd letterlijk legendarisch kan noemen. En dus het werken op deze bewuste zaterdag ook. Het was een beladen wedstrijd (Nederland had in 1974 van West-Duitsland verloren in de finale van het WK). Nederland won deze halve finale in 1988 met 2-1 van Duitsland. Ik kan mij herinneren dat er gefeest werd in de binnenstad van Utrecht (en in ons HUF-filiaal) alsof de finale van het EK al gewonnen was. En dat terwijl de echte finale tegen de Sovjet-Unie nog moest worden gespeeld.

Cowboylaarzen to the max

Afijn, ik dwaal af. Het ging over mijn voorliefde voor laarsjes. Die is er eigenlijk altijd wel gebleven. En heeft zich in de loop der jaren verder ontwikkeld. Behalve cowboylaarzen (mijn liefde nummer 1 onder de laarsjes) kwamen daar enkellaarsjes bij, hoge laarzen, nette laarsjes. In de kleuren zwart, donkerbruin, cognac en wit. Een ander memorabel moment was het lange weekend dat een vriendin en ik naar Barcelona gingen. Op zoek naar mooie kleding (vriendin) en dé cowboylaarzen (voor mij). Wat een afstanden hebben we afgelegd, om vervolgens te eindigen in een schoenenzaak waar ik de meest geweldige laarzen ever vond.

Cowboylaarzen, laarsjes, schoenen. They are a girl's best friend
Euh, liep ik er zó bij in Barcelona?

Out of the box denken

Paarse cowboylaarzen (ja, paars!). Met precies die gewenste schuine sleehak (hoge hakhoogte) en enorme punten aan de voorkant. Saillant detail? De laarzen waren ‘made in Italy‘ (en toch gekocht in Barcelona). Naarmate ik ouder werd begon ik mij wat meer buiten de gebaande paden te begeven en keek ik ook wat meer ‘out of the box‘ qua design en dessin. Slangenprint, luipaardprint, studs, riempjes. Alles heeft inmiddels de revue al gepasseerd.

Naar Rome voor de cowboylaarzen

Waar ik vroeger voor – en wat klinkt dat decadent – voor de echt mooie schoenen en laarsjes naar het buitenland ging (Rome voor de stilettoheels en cowboylaarzen, met bijpassende tassen. Istanbul voor de accessoires en New York voor de – echt mooie – Uggs) kijk ik nu steeds meer online en ‘gewoon’ in Nederland. Vroeger durfde ik dat niet echt (want je kon ze natuurlijk niet van te voren passen), maar sinds ik webshops zoals Omoda heb ontdekt is dat wel anders. Daarbij hebben ze inmiddels – voor diegenen die wèl eerst willen passen – behoorlijk veel fysieke winkels in Nederland.

Cowboylaarzen, laarsjes, schoenen. They are a girl's best friend
Melissa en ik hadden zóveel lol

Iets met VIVA400, Omoda en een toiletselfie

Ik weet nog goed dat ik een aantal jaar geleden – in 2016 – aan een wedstrijd heb meegedaan tijdens de VIVA400, samen met Melissa Tan (Pure Beauty Brands). Wat de opdracht was weet ik niet meer precies (iets met een toiletselfie volgens mij). Wel weet ik dat we zó ontzettend veel lol hebben gehad, op kousenvoeten in de toiletruimte stonden en onze schoenen (zogenaamd) in het toilet gooiden voor de ultieme selfie. En nee, dat lag niet aan de drank. Wèl aan het plezier waarmee we ons in de wedstrijd stortten. Je voelt ‘m al. We wonnen de prijs. En zo ontdekte ik het uitgebreide assortiment van Omoda.

Laarsjes in luipaardprint!

Hoe gaaf is het dat ik nu een paar laarzen mocht uitzoeken! Door de drukte rondom de feestdagen ga ik ze nog toegestuurd krijgen, maar ik deel natuurlijk wel alvast een foto van mijn nieuwe beauty’s. Weer heel anders dan anders. Elegant, zelfs chique en toch extravert door de luipaardprint zijn deze prachtige laarsjes, gemaakt door het Nederlandse merk Via Vai. Ze ontwerpen comfortabele schoenen (fijne pasvorm) van hoogwaardige materialen (zacht suède van buiten en leer van binnen) met Italiaanse allure. Helemaal mijn ding dus. In plaats van stiletto heels nu eens met een stabiele blokhak. Om lekker mee te kunnen dansen, zelfs met 9 centimeter hakhoogte!

Cowboylaarzen, laarsjes, schoenen. They are a girl's best friend

Wat is jouw favoriete model schoen en waarom?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

 

Deze prachtige laarsjes (zie de laatste foto) krijg ik toegestuurd van Omoda 

Ze zijn nu in de aanbieding van € 159,95 voor € 95,95

 

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]