Boek: Ik ben zwanger! … en nu? + WINACTIE

In Lifestyle, Zwanger! by Roryblokzijl26 Comments

Jaja, het zou makkelijk zijn om een clickbait titel te maken: “Ik ben zwanger! … en nu?“. Daarmee zou ik waarschijnlijk veel mensen naar mijn blog trekken (en misschien ook wel niet), maar ‘zo zijn we niet getrouwd’ zou ik willen zeggen. Ik vind het fijn als je mijn artikelen leest omdat je dat wilt en niet omdat ik je er naartoe sleur of push. Dat gezegd hebbende vind ik het wel fijn om even terug te blikken naar pakweg zes jaartjes terug.

Zwanger op je veertigste

Toen ik erachter kwam dat ik zwanger was. Herstel: toen ik dacht dat ik – ondanks dat het praktisch onmogelijk was – zwanger zou kunnen zijn. Ik voelde paniek en dacht letterlijk: “Wat moet ik nu doen?” Vol ongeloof moest ik van mijzelf eerst de huisarts hebben gesproken voordat ik aan kon nemen dat het toch echt zo was. Ik was op mijn veertigste gewoon voor het eerst zwanger! Vervolgens stortte ik mij in de wondere wereld van internet (en al heel snel liet ik dat vooral weer los. Want geloof mij. Op veel fora en pagina’s wil je jezelf echt niet begeven) om informatie te zoeken over zwangerschap in het algemeen.

Boek: Ik ben zwanger! ... en nu? + WINACTIE
Back in the days

Zwangerschap, het is toch ook een groot wonder

Ik weet nog goed dat ik van mijn schoonvader een van de meest prachtige boeken ooit heb gekregen: ‘Het grote wonder’ van Lennart Nilsson. Een boek dat ik mijn hele leven zal bewaren, zo nu en dan inkijken en later aan mijn dochter zal geven. Prachtig. Dierbaar. En mooi. Hoe iets wat zo ‘gewoon’ is tegelijkertijd zo fantastisch is. Het was zo mooi om in beeld te kunnen zien wat er zich nu allemaal afspeelde in mijn buik.

En nu? Ook spiritueel naar zwangerschap kijken

Ook het boek van Susan Smit ‘Zwanger met lichaam en ziel’ is een boek dat mij altijd bij zal blijven en wat ik tezijnertijd door wil geven aan mijn dochtertje. Omdat ik geloof in dat er meer is dan wat zichtbaar is met het blote oog. Niet alleen in het leven, maar zeker ook rondom de zwangerschap, geboorte en kraamtijd. Het heeft mij veel gebracht in een periode van behoorlijke onzekerheid. Want zwanger zijn op je veertigste brengt nogal wat spanning met zich mee. Gelukkig heb ik mij er niet téveel in verdiept destijds, want als ik toen wist wat er allemaal mis had kunnen gaan dan was ik een heel stuk minder relaxt met alles omgegaan.

Soms loopt het anders

Overigens liep het ook niet altijd even soepel. Ik noem: vallen op mijn buik toen ik uitgleed op de natte vloer van een parkeergarage. Een bloeding toen ik 10 weken zwanger was. Mijzelf druk maken over wel of niet prenatale screenings te ondergaan omdat ik nu eenmaal zwanger was op latere leeftijd. Daar had ik destijds ook wel een boek over willen lezen. Een boek zonder oordelen, maar wel met alle ins & outs. Wat kan je verwachten? Wat zijn de feiten en juist de fabels? Welke weetjes zijn er nog meer?

En nu is er… ‘Ik ben zwanger! … en nu?’

Gelukkig is er nu een klein en handzaam boek uitgekomen van Xaviera Plas-Plooij (Fontaine Uitgevers) – uit de serie van ‘Oei, ik groei!’: het boek ‘Ik ben zwanger! … en nu?’. Denk aan een heldere en lichte vormgeving. Een fijne indeling, van (pre)conceptie via zwangerschap naar bevalling en kraamtijd. En ook een helder weekoverzicht ontbreekt niet. Prettig, makkelijk leesbaar en ook met de nodige dosis humor geschreven. Een boek wat ik nu – nagenoeg 6,5 jaar na mijn eerste en enige zwangerschap – met veel plezier heb gelezen.

Win nu dit boek! (winactie gesloten)

Aan de ene kant las ik er heel makkelijk doorheen, aan de andere kant waren er ook veel ‘aha’-momenten en leerde ik toch veel nieuwe dingen. Dit is zeker een boek dat ik cadeau zou willen geven aan zwangeren in mijn omgeving. Hoe tof is het dan ook dat ik een exemplaar mag weggeven!

  • Laat in een reactie hieronder, onder het bericht op mijn Facebook-pagina of onder het bericht op mijn Instagram weten dat je meedoet
  • Like mijn Facebookpagina en / of Instagram-account
  • Delen van het bericht hoeft niet, maar mag uiteraard wel
  • Uit de deelnemers loot ik een winnaar en zij (of hij ) krijgt persoonlijk bericht
  • De winactie loopt van 4 tot en met 11 november, 00.00 uur.

Ben jijzelf zwanger of iemand in je omgeving? Doe je mee met deze leuke winactie?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Dit boek heb ik toegezonden gekregen.

Het gebonden exemplaar bevat 158 bladzijden en kost € 14,99 en is online verkrijgbaar en bij je boekhandel

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]

 

Volg jij mij al op FacebookTwitter, of Instagram ? Zo blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen, nieuwe artikelen en eventuele fijne winacties!