Wanneer je weerstand voelt, is daar vaak een boodschap

In Gezichtsverzorging & make-up, Lifestyle, Persoonlijk by Roryblokzijl16 Comments

Weerstand betekent vaak ook een boodschap? Ja, aan jezelf. Ik kwam daar op een pittige manier achter. Ontzettend blij dat ik was uitgenodigd voor de inspirerende Oolaboo University – een event, georganiseerd door een heel mooi beauty en lifestyle merk – vertrok ik met een lichte kriebel in mijn buik. Het thema was ‘powervrouwen’ en een drietal inspirerende spreeksters zouden hun opwachting maken in het auditorium van Hotel Apeldoorn. Niet de minsten: Floor Kleyne, Charlotte Labee en Carin Frijters.

Ons kent ons

Bij binnenkomst was het even wennen, omdat ik het gevoel had dat de aanwezigen elkaar allemaal kenden. Een soort ‘ons kent ons’-sfeer. Achteraf gezien helemaal niet zo gek, omdat het mooie merk Oolaboo zich – behalve op de consument – ook specifiek richt op salons en kapsalons. Dat vind ik dan tegelijkertijd ook weer het mooie van in je eentje naar dit soort events gaan. Je móet (ok, niets moet. Maar je begrijpt mij denk ik wel) wel in het moment zijn. Open staan voor contact met anderen.

De smartphone bleef in de tas

Waar ik vroeger de neiging had om mij terug te trekken in een hoekje. Of – nog iets specifieker – de smartphone erbij te pakken om maar iets te doen te hebben. Ben ik nu juist bewust bij – of beter gezegd – middenin een groep gaan zitten. Want je vindt altijd wel aansluiting. Openstaan voor contact levert je ook heel veel op. Dat bleek later die middag wel heel duidelijk.

Wanneer je weerstand voelt, is daar vaak een boodschap

Haal de angel eruit!

De eerste presentatie van Floor – ik heb haar eerder leren kennen bij MOOI The Appartment, waar zij mijn haar heeft gedaan – was geweldig. Vrolijk, grappig, leuk, inspirerend en lekker gek. Een spreekster om blij van te worden. Ik heb zoveel gehaald uit haar mooie woorden. Kwetsbaar durven zijn. De angel halen uit een situatie die niet goed aanvoelt. Durven en doen. Weten waar je voor staat. Trouw blijven aan jezelf. Zomaar wat kernzinnen die mij bij zijn gebleven.

Iets met weerstand

De sfeer in de zaal was heel fijn. De vibe kan ik niet anders omschrijven dan energiek en vrolijk. Toen kwam Charlotte Labee on stage. Ik weet niet hoe ik het het beste kan omschrijven, maar vanaf moment één voelde ik weerstand. De sfeer veranderde nagenoeg meteen van vrolijk naar down. Het onderwerp was daar ook naar. Depressies en burn-outs. Het komt wereldwijd en ook in Nederland heel veel voor. De boodschap zelf was heel waar en realistisch. Verander je brein en omgeving. De manier waarop Charlotte het bracht kwam bij mij enorm binnen. Ik ervoer een zwaar gevoel dat ik helemaal niet wilde voelen.

Wanneer je weerstand voelt, is daar vaak een boodschap

Van ‘Walhalla’ naar ‘down’

Ik begreep het eerst ook niet goed. Storytelling, acteren, persoonlijk? Wat was dit nu precies? Feit is dat deze vrouw het echt behoorlijk voor haar kiezen heeft gekregen. En daar uiteindelijk wat mee heeft gedaan. En hoe. Waar ik het eerst jammer vond dat de sfeer zo kon kelderen van ‘walhalla’ naar ‘down’ kwam tijdens een praatje in de pauze met een mede-onderneemster in volle vaart omhoog waar mijn weerstand zat. Voor ik het wist dacht ik even ‘en passant‘ te vertellen dat de sombere stemming mij zo raakte omdat mijn moeder onlangs was overleden.

Hoe weerstand een cadeautje kan zijn

Dat liep even heel anders. De jonge vrouw keek mij in mijn ogen aan en condoleerde mij. Oprechte aandacht. En ineens waren daar de tranen. Midden in een ruimte waar allemaal – voor mij – onbekende vrouwen druk zaten te praten viel even alles stil. Het toeval wil dat ook deze vrouw een verhaal had. Wat zij ter plekke met mij deelde. Ook bij haar was er emotie. Hoe mooi is het niet dat dit toch getriggerd is door het verhaal van Charlotte Labee? De allergie, de weerstand. Het heeft natuurlijk allemaal te maken met het verlies, het grote verdriet. Eigenlijk is dit dus een cadeautje geweest. De presentatie van Charlotte heeft gezorgd voor een ontlading en een heel mooi moment tussen een voorheen onbekende vrouw en mijzelf.

Wanneer je weerstand voelt, is daar vaak een boodschap

Kies!

De derde presentatie van Carin Frijters was – op weer een heel andere manier – heel verhelderend. Want wat gaan de ontwikkelingen in een sneltreintempo door. Hoe alert moet je zijn om jezelf niet te verliezen in de snelheid van de dingen. De focus op slowing down, het bestaan van stiltecafé’s versus de opkomst van voice-shopping. Veel passeerde de revue. Het meest inspirerend vond ik het voorbeeld van keuzes maken. Durf als ondernemer te kiezen voor jezelf. Wees uniek. En straal dat uit. Op alle fronten. Zowel fysiek als op social media. Als je er voor iedereen wilt zijn creëer je ruis en in het slechtste geval kan je zelfs een allergie oproepen.

Oolaboo university

Thuisgekomen voelde ik mij niet alleen geïnspireerd, maar gek genoeg ook voldaan. Ik was buiten mijn comfortzone getreden (doe ik steeds vaker tegenwoordig) door gesprekken aan te gaan met onbekenden. Persoonlijke en diepgaande gesprekken wel te verstaan. Ik heb mijn emoties durven tonen. In het openbaar. En het is mij gelukt om ter plekke te analyseren waar mijn weerstand zat, waarom het daar zat en het gewoon aan te gaan. Het te omarmen. Oolaboo university heeft mij dus nog veel meer gebracht dan ik ooit had kunnen denken.

Wanneer je weerstand voelt, is daar vaak een boodschap

OOOO de parfum 04 roomspray

Dat we ook nog een spray met 60 ml heerlijke OOOO de parfum 04 roomspray van Oolaboo mee naar huis kregen is een mooie herinnering aan deze bijzondere middag. De warme en intense oosterse geur (denk aan sandelhout en leder) zal mij altijd doen terugdenken aan het gevoel dat ik heb ervaren tijdens dit event. De (levens)les die ik heb geleerd. De kracht van verbinding.

Durf jij je emoties in het openbaar te tonen? En probeer jij weleens te analyseren waar je weerstand vandaan komt?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

 

Voor dit event ben ik uitgenodigd

Een flacon (spray) Oolaboo OOOO de parfum 04 roomspray van 60 ml kost € 15,00

Voor een flacon (spray) van 500 ml betaal je € 54,75 

 

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]