Little black dress essentieel? Wat dacht je van zwarte hoge laarzen?

Little black dress essentieel? Wat dacht je van zwarte hoge laarzen?

In Lifestyle by Roryblokzijl11 Comments

Little black dress‘ essentieel? Ik heb het over (letterlijke vertaling) het ‘kleine zwarte jurkje’. Google maar eens. Je kunt zoveel artikelen vinden over het belang van een little black dress, dat je op verschillende momenten kunt dragen (een sollicitatiegesprek, feestje of vergadering, you name it). Het is redelijk ‘basic’ en daardoor heel handig. Het perfecte jurkje heb ik nog niet gevonden trouwens, daarentegen is mijn kast gevuld met meerdere soorten zwarte jurkjes en jurken. Van mini tot maxi. Van eenvoudig tot vol frutsels. Maar echt essentieel? Ik denk juist zo over het fenomeen zwarte laarzen

Het belang van zwarte hoge laarzen

Draag ze over bijvoorbeeld een pleather (= plastic leather) black skinny jeans, onder een kek mini jurkje, of juist een maxi jurk. En wat denk je van een leuk rokje? Zwarte hoge laarzen, ze zijn overal mee te combineren, mits ze zowel stoer als chique zijn. Mijn favoriete paar heb ik ooit tweedehands via een verkoopgroep op Facebook gekocht. Jarenlang gedragen (nu bijna tien jaar). Ik heb ze een paar keer laten verhakken en ik heb er zelfs nieuwe zolen onder laten zetten. De schoenmaker zei letterlijk: “Joh, wat een goede aankoop. Echt leer van buiten én van binnen. Verzorg ze goed en je hebt ze voor heel lang“.

Koester wat je hebt

Zo gezegd, zo gedaan. Ik ben er altijd heel zuinig op geweest, maar hoe je het ook went of keert. Als je jouw favoriete paar laarzen zo vaak draagt, dan worden ze nu eenmaal minder mooi. Hoe tof is het dan ook dat ik via Omoda een nieuw (favoriet) paar zwarte hoge laarzen mocht uitzoeken! Het fijne van hun site vind ik dat je een heel uitgebreide zoekfunctie hebt, waardoor je al vrij snel uitkomt bij je droompaar. In ieder geval kwam ik uit bij het paar laarzen dat ik heel mooi vind, zowel van binnen als van buiten van leer is en dat ook nog eens overal bij past.

Zoals bij deze maxi dress met een mooie print

Wat zeg je? Heb je ook nog een leuk jurkje gescoord? Yes I have! En dan heb ik toch niet gekozen voor de gebaande paden (en dus voor een little black dress). Nee, mijn blik viel op een prachtige jurk die net even anders dan anders is. Juist een zomers jurkje dat je ook in de winter kunt dragen met een mooie dikkere panty of maillot eronder en een leuk jack of vest eroverheen. Zelfs met chunky sneakers eronder. Riem erom (of niet) en klaar! Geschikt voor elke gelegenheid. Van familiefeest tot blogevent tot strandfeestje (want korte mouwen). En de stof! Prachtig, want een tikje glimmend en heel soepel waardoor de jurk mooi om je lichaam valt.

Little black dress essentieel? Wat dacht je van zwarte hoge laarzen?

Kom maar in mijn kledingkast

Afijn, zowel mijn mooie nieuwe paar laarzen als mijn nieuwe (maxi) dress hebben hun weg gevonden naar mijn kledingkast. En natuurlijk wilde ik even laten zien hoe ik mijn nieuwe schatten het liefst combineer. Van casual tot sexy tot stijlvol. Ik vind deze laarzen heel tof. Waarom? Het is een laars die meerdere stijlen combineert. Een elegante, hoge zwarte laars met een edgy western twist. En het merk is overigens ook favoriet bij mij (Notre-V), want ze staan garant voor een mooie kwaliteit én elegant Italiaans ontwerp. Chique en stoer tegelijk, I love it!

Oprecht?

Als ik dan toch een ontwikkelpunt moet noemen? Een (nog) spitsere neus, want daar houd ik nu eenmaal van. Wat overigens wel heel tof is, is de stabiele en toch mooie schuine western hak. Hoog, maar weer niet te hoog (ik heb ook laarzen met een hakhoogte van 11 centimeter) zodat je het de hele dag kunt volhouden om rond te rennen. Ook fijn is het voetbed met een demping. Het aandoen van de laarzen is makkelijk door de combinatie van zowel een ritssluiting aan de binnenzijde en de aantrek lussen.

Little black dress essentieel? Wat dacht je van zwarte hoge laarzen?

Ouder worden en meteen een voordeel daarvan

Dat is meteen het mooie van ouder worden. Waar ik vroeger verkrampt kon blijven hangen in een zoektocht totdat ik echt het meest perfecte paar schoenen of laarzen vond. Sta ik er tegenwoordig veel losser in. En dat is niet alleen fijn voor je omgeving maar ook voor jezelf. Je leert er trouwens ook echt van. Want als je openstaat voor alles dat op je pad komt zul je zomaar zien dat je ontzettend blij kunt worden van iets dat misschien niet perfect lijkt, maar het wel is! Hence, mijn prachtige nieuwe zwarte laarzen.

Little black dress essentieel? Wat dacht je van zwarte hoge laarzen?

Wat vind jij van mijn laarzen én jurk? En heb jij weleens op de site van Omoda rondgekeken? 

Tot de volgende keer,

Rory Blokzijl

 

 

 

 

Deze supermooie zwarte hoge laarzen van Notre-V én het mooie soepelvallende jurkje van Object heb ik gekregen van Omoda