Slapeloze nachten en er toch goed uitzien?

In Gezichtsverzorging & make-up by Roryblokzijl2 Comments

Ken je dat? Slapeloze nachten. In de spiegel kijken en jezelf afvragen waar de tijd is gebleven dat je er ’s ochtends zonder make-up goed uitzag? Geïnspireerd door het branddate event de proefparade: beauty collection 2016 kwam ineens de gedachte omhoog dat hier wellicht ook behoefte aan is. Want zijn we als moeders niet allemaal in een andere fase beland? Die fase, waarin de tijd voor jezelf eigenlijk gereduceerd is tot (bijna) nul? Daar hoef je geen veertigplus moeder voor te zijn overigens. Ik vermoed dat we het allemaal wel (her)kennen. Beauty. Gek genoeg heb ik hier niet veel over geschreven. Terwijl ik er juist wel veel mee bezig ben. In die zin. Ik ben mijzelf altijd goed blijven verzorgen. Zelfs in de eerste periode post-bevalling. Misschien juist toen. Door al die slapeloze nachten.

Koekje erbij?

Maar die tijd dus. Die tijd voor jezelf. Soms krijg je die niet, maar moet je die eenvoudigweg pakken. Al dan niet met behulp van je partner / een familielid / lieve vriendin. Want als er een ding is wat ik wel heb geleerd de afgelopen vier jaar. Hulp vragen is geen teken van zwakte. Maar geeft juist je kracht aan. Je signaleert iets. En doet er ook iets mee. Handelt ernaar. Ik kon mijzelf wel zielig blijven vinden. Verzuchten dat ik zo weinig tijd had voor mijzelf. Maar ik kon er ook wat aan doen.

Van koffie tot dansfeestje

Aldus ging ik zo nu en dan – in het begin – kort even de stad in. Een kopje koffie drinken. Oldskool (window)shoppen. Gewoon even eruit. Wat later kwamen de dansavondjes weer tevoorschijn. Bij lange na niet meer zo frequent als vroeger. Maar hé. Je groeit vanzelf in een andere fase. Die van moeheid. De fase waarin je jezelf realiseert dat dansen tot een uurtje of vier. En dan de dag erna opstaan om 7 uur ’s ochtends. Gewoon niet meer werkt. Natuurlijk ook door de slapeloze nachten. Positief punt? Elk avondje clubben, of dansen, of uitgaan (geef het feestje maar een naam) is dan ook wel heel erg leuk.

Slapeloze nachten en er toch goed uitzien?

Slapeloze nachten: sta jij op of ik?

Maar ik had het ook over slapeloze nachten. Want die zijn er. In het prille begin tot en met zeker een jaar de gebroken nachten door borst- of kunstvoeding, groeisprongen, de eerste verkoudheden. Maar ook in deze periode maak ik ze mee. Zindelijk worden ’s nachts? Ook zo’n leuke. In de periode peuter-bijna-kleuter was ze inmiddels alweer maanden zindelijk. Maar toch. Een plasje voor het slapen gaan. ’s Nachts nog even. En dan vanaf een uurtje of 5. Waarna ik bijna niet meer sliep, want de wekker gaat om 6 uur. En dan ben je veertigplus. Trekt je huid niet meer automatisch lekker strak in de ochtend. Kan je huid er wat valer uitzien. En zijn die plekken onder je ogen verdacht donker en ‘puffy‘.

Slapeloze nachten en er toch goed uitzien?

Beauty is in the eye of the beholder

Nu heb ik altijd hetzelfde ochtend- en avondroutine. In de periode pre-kind en nu is die precies hetzelfde gebleven. Sterker nog. Ik ben steeds meer zorg aan mijn huid, haar en lichaam gaan besteden. Your body is your temple? I couldn’t agree more. Ik voel gewoon aan dat ik iets meer moeite moet doen om nog tien jaar jonger te worden geschat. Maar even zonder gekheid. Je moet het wel zelf doen. Zorg goed voor jezelf en het zal je ook lukken er goed uit te blijven zien. Althans, dat is mijn motto.

Sunkissed look

Tijdens het eerder genoemde branddate event heb ik kennis gemaakt met een aantal verzorgings- en beautyproducten. Die ik – verdeeld over meerdere artikelen – graag toelicht. In dit eerste artikel aandacht voor een product van Cachet Cosmetics: de sun tanning spray. Wat er nu zo bijzonder aan is vraag je? Allereerst, de spray is kleurloos. Dus ‘dag’ oranje huid. In een grijs verleden heb ik weleens een standaard bruiningslotion gebruikt. Ik vond mijzelf er fantastisch uitzien, totdat ik een foto onder ogen kreeg. Wortel anyone? Daar ben ik maar mee gestopt. Ik was dan ook een tikje huiverig om deze sun tanning spray uit te proberen. Maar mijn angst was ongegrond. Wat een fijn product! Het is heel makkelijk aan te brengen en je krijgt geen vlekken als je gelijkmatig de spray aanbrengt.

Slapeloze nachten en er toch goed uitzien?

How to

Het ideale moment om te gebruiken is als je jouw huid hebt gereinigd. Ik heb het getest op mijn gezicht en nek. Heb wel een tikje geduld. De spray heeft circa 10 minuten nodig om te drogen. Je ziet geleidelijk een bruine kleur ontstaan. Die komt vanuit je eigen pigment, niet door een kleur in de spray. Je pigmentcellen worden door de Aloë Vera extracten op een natuurlijke manier geactiveerd. Daarom gaat de kleur er na het wassen van je gezicht of douchen niet vanaf. De kleur verdwijnt vanzelf en geleidelijk na een aantal dagen.

Slapeloze nachten en er toch goed uitzien?

Slapeloze nachten en er toch goed uitzien?

Kritisch

Zijn er ook op- of aanmerkingen van mijn kant? Ik vond het niet prettig om de spray op mijn (dichte) oogleden te krijgen. Je houdt je ogen niet tien minuten dicht, dus na het openen en met het knipperen vind ik het toch lastig om niets in mijn ogen te krijgen. Of het aan de gevoeligheid van mijn ogen ligt of niet. De ochtend erna leken mijn ogen wat dikker. Een oplossing hiervoor? Ik heb nog een gezichtsbruiner uit het jaar kruik en ik gebruik voortaan het bijbehorende brilletje als ik spray. Voor wat betreft de duur van het bruiningsproces. De kleur werd op de dag zelf en de dag erna het meest intens. Daarna zag ik het geleidelijk afnemen. Maar – moet ik eerlijk toegeven – de eerste keer was ik nog voorzichtig met het aanbrengen van de spray. In een herkansing ga ik het wat uitgebreider en zorgvuldiger aanbrengen.

Resumerend

Mijn uiteindelijke conclusie? Ik heb het product getest toen ik een lichte vorm van buikgriep had. Hence, ik zag er niet uit. Bleek, magertjes en moe van het slaapgebrek. Ik was verbaasd hoe goed ik eruit zag – zelfs zonder make-up – toen het bruiningsproces op gang kwam. Ik vind dit een hele fijne en veilige manier om toch een gezonde teint te krijgen. Diepbruin wil ik niet zijn, dus ik zal het als een extraatje zo nu en dan gebruiken. Maar wat fijn dat je op deze manier je looks zo kunt verbeteren. Ideaal voor multi-taskende, drukbezette moeders met slapeloze nachten.

Gebruik jij weleens een bruiningsproduct? En waarom?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

 

De sun tanning spray van Cachet Cosmetics is online verkrijgbaar. Je betaalt 49,95 voor 200 ml. Daar kan je 80 behandelingen voor je gezicht uithalen. Met de kortingscode ‘sunshine’ krijg je 5 euro korting!

Dit product heb ik ontvangen