Eindelijk heb ik die prachtige chunky sneakers gevonden!

Eindelijk heb ik die prachtige chunky sneakers gevonden!

In Lifestyle, Persoonlijk by Roryblokzijl20 Comments

Rory en (chunky) sneakers. It’s a long story. Vroeger mocht ik nooit sneakers uitkiezen en kreeg ik – als kind – één paar schoenen per seizoen. Dat wil zeggen, een paar schoenen voor de zomer en een paar laarzen voor de winter. Dat was wat er was en meer kreeg ik niet. Helemaal niet erg trouwens, daar was ik aan gewend en ik vond dat ook heel normaal. Hoe anders was het jaren later, toen ik mijn eerste baan kreeg en ineens de beschikking had over mijn eigen (en veel meer) financiële middelen.

En dan beland je ineens in de modewereld

Je herkent het vast wel. Je allereerste echte baan en ineens denk je veel geld te hebben (en eigenlijk is dat ook wel zo). Daar moet je natuurlijk wél zorgvuldig mee omgaan. Maar ja, ik begon mijn carrière bij een modebedrijf (importeur van herenjacks) in het Berghaus gebouw, als het ware onderdeel van het World Fashion Center in Amsterdam. Dus dat ik meer te maken zou hebben met kleding, schoenen en accessoires was niet zo gek. Maar dat ik – met name in het begin – zo los zou gaan met de aanschaf van al deze mooie items had ik niet verwacht.

Eindelijk heb ik die prachtige chunky sneakers gevonden!
Gekke foto’s maken? Ik kan dat

Sample sales to the max

Waar mode is, zijn ‘monsterverkopen’. What?!? Hoor ik je denken. Yup, monsterverkopen, ook wel ‘sample sales‘ genoemd. Denk aan B-keuze items (gaatje, draadje los, vlekje, dat werk) maar ook gewoon mooie nieuwe producten, maar dan in een specifieke maat. Je raadt het al. Van een jas (en één paar schoenen) in de zomer en in de winter ging ik naar een veel uitgebreidere garderobe. Compleet met verschillende soorten tassen, laarzen, pumps en meer (maar nog steeds geen chunky sneakers). En daar was ik ook heel blij mee en dankbaar voor. Mijn happiness deelde ik overigens ook met anderen, altijd gedaan en zal ik ook altijd blijven doen.

Fear Of Missing Out

Maar aan al het nieuwe wen je (gelukkig) en ik leerde iets beter met het fenomeen ‘monsterverkopen’ om te gaan. Ik leerde het kaf van het koren te scheiden, leerde FOMO (the Fear Of Missing Out) af, en ik begon te ervaren dat niet alles wat goedkoop is, per se gekocht moest worden. Toch heeft dat best een hele tijd geduurd. Want doordat ik jarenlang dezelfde maat ben blijven houden – zelfs na de geboorte van ons dochtertje, ook al verandert je lichaam wel – heb ik al het moois bewaard.

Eindelijk heb ik die prachtige chunky sneakers gevonden!

Style Story leert je het ‘spark joy‘-gevoel toe te passen

Totdat de maat vol was. En ik dankzij opruimcoach Miriam – over wie ik al vaker heb geschreven – daadwerkelijk begon te zien wat voor een enorme ruis ik in mijn kledingkast had. Kleding die mij deed denken aan ongelukkige (werk)tijden: weg ermee. Items die niet meer bij mij pasten, zoals de 26 zwarte broeken: weg. Kleding die ik nog paste maar waar ik niets meer mee had: weg. Let wel, ik geef alles weg. Aan bijvoorbeeld vriendinnen en hun familie, aan Zending over Grenzen en binnenkort dan toch weer het Leger des Heils (zij accepteren als een van de weinigen ondergoed en sokken – mits die zo goed als nieuw zijn natuurlijk).

Wie ben ik nu echt?

Het gaat niet om het wegdoen, maar om het inzien wat je echt wilt bewaren. Het zogenaamde ‘spark joy‘-gevoel. En dat werkt bij mij zó goed. Nooit gedacht dat ik het zou kunnen. Tijdens de intake-workshop van Miriam bleek dat ik heel goed keuzes kon maken en aan kon voelen wat ‘echt Rory’ is en wat niet. Het resultaat? Een veel legere kledingkast zonder ruis, maar wel met veel kleur, dessin en glitter (en vooruit, glamour) waardoor ik makkelijker keuzes kan maken.

Eindelijk heb ik die prachtige chunky sneakers gevonden!
Vind je ze niet prachtig?!?

De keuze is reuze bij Omoda

En nu komt het. Rory, maar dan mag je toch niets meer aanschaffen? Financieel gezien is dat momenteel zeker een betere optie. Maar als je dan toch iets mag uitzoeken? Bij een van de favoriete merken waar ik voorheen zelf ook al kocht, namelijk Omoda? Dat is weer een ander verhaal. En hoe tof is het dan dat ik ook daadwerkelijk in een oogopslag zie wat ik wil en waarom? De keuze is reuze, maar toch ben ik staat om er als het ware doorheen te kijken en te vinden wat ik al zo lang wil.

Geen gewone sneakers, maar chunky sneakers!

En dan komen we bij de kern van het verhaal… sneakers! Maar geen gewone sneakers. Nee, helemaal van leer. Zowel van binnen als van buiten. Ze moesten chunky zijn, maar toch stijlvol. Ik zie ze zo vaak voorbij komen bij Lena van ‘Looks of Lena‘ op Instagram (tip om deze lieve, mooie personal stylist te volgen) en bijna likkebaardend kijk ik altijd naar de mooie combinaties die ze maakt. Mooie maxi jurken gecombineerd met chunky sneakers? Zij kan het. En dat wilde ik ook!

Eindelijk heb ik die prachtige chunky sneakers gevonden!
Kijk zo handig die zool die net even wat donkerder is

Chunky sneakers van Haboob

Deze prachtige – zware – lederen chunky (grotendeels) witte sneakers zijn van het merk Haboob, werkelijk heel bijzonder door de zilveren accenten gecombineerd met zachte pasteltinten en superhandig, met een iets donkerder zool. Ik voel mama bijna haar hoofd schudden (ik mocht ook nooit te lichte schoenen uitkiezen als kind, maar hé. Op mijn 51ste moet het kunnen, toch?). En ze combineren zo waanzinnig goed. Met een maxi jurk dus, maar ook met een kort spijkershortje. Ik vind ze geweldig. En ook een pluspunt natuurlijk, ze zitten heerlijk!

Een spijkerjasje is always a good idea

Maar dat is niet alles, want ik ging ook op zoek naar een jas. En niet zomaar eentje, maar een zomerjasje. Want na al het opruimen en weggeven miste ik wel een essentieel item. Een beetje net zoals de ‘little black dress‘. Ik heb het over… een spijkerjasje. Altijd goed. Past bij mijn chunky sneakers, maar ook bij al het andere. Gek genoeg matcht het juist ook heel goed met mijn skinny jeans in dezelfde kleur. Maar ook juist bij een mooie jurk. De pluspunten van dit jasje van Object? Er zit – naast grotendeels katoen – ook elastaan in, dat ervoor zorgt dat het mooi om je lichaam valt.

Eindelijk heb ik die prachtige chunky sneakers gevonden!
De oplettende kijker ziet dat ‘minime’ de foto aan het maken is (net als de uitgelichte foto trouwens)

Het een hoeft het ander niet uit te sluiten

Ik bedoel maar te zeggen. Het een hoeft het ander niet uit te sluiten, ook al ‘mag’ ik eigenlijk niets meer aanschaffen. En eerlijk is eerlijk, waar er nu een kledingstuk bij komt, probeer ik ook meteen een ander item uit mijn kast te halen en weg te geven. Want dat opruimen een ongoing process is, is wel duidelijk. Dit gezegd hebbende (of getypt), denk ik ineens aan de call die ik nog mag inplannen met Miriam. Dat is iets wat ik zeker snel ga oppakken.

Ik ben oprecht heel erg blij met mijn spijkerjasje en natuurlijk mijn – nu al favoriete – chunky sneakers en kon niet wachten met foto’s nemen. Wat is jouw favoriet van deze twee en waarom?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

 

Deze prachtige chunky sneakers van Haboob en het spijkerjasje van Object heb ik gekregen van Omoda (en ik ben er waan-zin-nig blij mee, maar dat hebben jullie vast wel gezien)