We are Blooming in Bergen. Moeder en dochter op stap

We are Blooming in Bergen. Moeder en dochter op stap

In Lifestyle, Ouders by Roryblokzijl16 Comments

Mama? Wanneer gaan we weer eens samen weg“? Een vraag die ik met steeds meer regelmaat hoor. Waar we voorheen als gezin regelmatig de hort op gingen, heeft ons dochtertje nu de leeftijd bereikt dat het ook heel gezellig is om een-op-een leuke dingen te ondernemen. Samen op stap gaan noemen we dat. Waar ze met haar vader graag met de trein naar familie in het noorden van Nederland reist, ben ik diegene met wie ze juist wil window shoppen, lunchen of een logeerpartijtje doet.

Zullen we samen op stap gaan?

Meegaan naar een blogevent? Dat doet ze al – sporadisch overigens – sinds jonge leeftijd. Nu wil ik ervoor waken dat ze teveel speelgoed krijgt en heeft en ben ik dus heel zorgvuldig daarin. De dingen die we doen (als het bezoeken van een event) of de bedrijven waarmee ik een samenwerking aanga worden weloverwogen gekozen. Ik heb het om mij heen zien gebeuren, kinderen die worden overladen met cadeaus. Het nieuwste van het nieuwste krijgen en soms zelfs zonder een reden als een verjaardag of feestdag.

We are Blooming in Bergen. Moeder en dochter op stap

Zakgeld? We begonnen met 50 cent (per week)

Geen oordeel van mijn kant overigens. Iedereen moet doen waar hij zich goed bij voelt. Bij ons past het alleen niet. Zo zijn we ook pas begonnen met zakgeld te geven toen ze 6 jaar werd (goed gekeken naar de informatie van Nibud) en echt met iets van 50 cent per week. Speelgoed krijgt ze met haar verjaardag of met feestdagen, maar we proberen het echt wel een beetje te sturen, zodat het geen ‘overload‘ wordt. Al is dat bijna niet nodig want op de een of andere manier krijgt ze altijd iets wat ze heel erg graag wil of wat ze nodig heeft. Natuurlijk krijgt ze van Oma’s, Opa’s en familie ook weleens een extraatje bij een goed rapport. En daar is ze dan ook heel blij mee.

We are Blooming in Bergen. Moeder en dochter op stap

Met digitaal en fysiek geld leren omgaan

En daarom hebben wij niet alleen een spaarrekening voor haar (waar ze nog niet bij kan), maar heeft ze er zelf ook een. Plus ze heeft een ‘oldskool‘ spaarpot. We vinden het belangrijk dat ze leert omgaan met geld, zowel digitaal als fysiek (in de hand). Eens in de zoveel tijd wil ze graag zelf iets kleins kopen en dan nog denken wij – eerlijk gezegd – mee. En bij grote uitgaven als een fiets of nieuwe skeelers? Dan betaalt ze regelmatig de helft met haar eigen geld. Zielig? Nee hoor, helemaal niet. Ik denk dat dit een hele goede manier is om de waarde van geld te leren kennen.

We are Blooming in Bergen. Moeder en dochter op stap

Samen op stap. Een moeder en dochter-uitje

Maar goed, ik dwaal af. Wat ik hiermee wil zeggen is dat ik merk dat mijn dochtertje nu al heel blij is met alles dat op haar pad komt. Dat ze het niet als vanzelfsprekend ervaart bedoel ik daarmee. Zo heb ik als een van de eerste uitjes – volgens mij was dat in een van de weinige ‘vrije’ momenten tussen de lockdowns in – zelf een hotel geboekt voor ons tweetjes en dat was heel goed bevallen. Gezellig saampjes op stap. Alleen was het een zakelijk hotel, dus echt veel ambiance was er niet.

Blooming Hotel in Bergen | a perfect stay

En daarom waren we ook extra blij dat we nu weer samen op stap mochten, maar nu naar het mooie Bergen. Een prachtige omgeving, mooie natuur, het strand dichtbij. En dan heb ik het nog niet over alle voorzieningen in het hotel zelf. Grappig genoeg is het ook een soort van déjà vu, want mijn man en ik kennen het Blooming Hotel van ‘way back‘ ergens in 2000 toen we ooit eens met zijn tweetjes een weekendje weg zijn geweest. Ik was erg benieuwd hoe het hotel er nu uit zou zien, want als je een blik op de site werpt dan zie je hoe veelzijdig het Blooming hotel is.

We are Blooming in Bergen. Moeder en dochter op stap

And what a treat it was!

Wát hebben Mila en ik genoten! Van de ontvangst tot en met het zwemmen ná het uitchecken. Iedereen was vriendelijk en zeer hulpvaardig. Met het geven van extra handdoeken voor het zwembad, maar bijvoorbeeld ook met suggesties wat leuk is om in het hotel zelf te bekijken. Zo was ons eerste bezoek de Museumkamer waar we informatie over het ontstaan van Hotel Blooming konden vinden. Oude gastenboeken, de complete geschiedenis in audio en beeld. Dit was niet alleen leerzaam, maar oprecht ook heel leuk!

We are Blooming in Bergen. Moeder en dochter op stap

We are blooming indeed!

Ontspanningsmogelijkheden zijn er ook genoeg. Natuurlijk wilde Mila meteen naar het zwembad, waar we ons netjes aan de regels hebben gehouden overigens (onszelf rustig gedragen, niet kind alleen in het zwembad, geen speelgoed mee). Wel een beetje jammer dat niet iedere gast hetzelfde is (een tikje zuur om te merken dat anderen gewoon wél opblaasspeelgoed mee hadden genomen). Maar wij vermaakten ons ook prima hoor. Want Mila was heel blij dat ze haar duikbrilletje wel mee had genomen. Daardoor konden we allerlei spelletjes spelen onder water.

We are Blooming in Bergen. Moeder en dochter op stap

De Zandhoeve!

In de brasserie genoten we einde van de middag buiten op het terras bij de waterlelies van een lekker aperitief en vers gemaakte patatjes, alvorens we weer naar onze fijne kamer gingen om ons om te kleden voor het diner in restaurant De Zandhoeve. Een mooie ruimte waar je jezelf heel welkom voelt. Er werd volop meegedacht over alle opties en zo genoot ik van een heerlijk driegangendiner (spicy steak tartaar, vis van de dag met coquille en een scroppino als dessert) terwijl Mila haar pasta bolognese – en het ijsje na – ook heerlijk vond. En had ik al verteld over het heerlijke ontbijt? Zelden heb ik zo’n uitgebreid en goed verzorgd ontbijtbuffet ervaren.

We are Blooming in Bergen. Moeder en dochter op stap

“Mama, gaan we nog een keertje terug?”

De foto’s spreken voor zich denk ik. En ook in Bergen zelf en de omgeving is er genoeg te doen. Je kunt Blooming Beach bezoeken (niet op loopafstand) of het centrum van Bergen in gaan (dat hebben we na het uitchecken met de auto bezocht). Fietsen huren is trouwens ook een mogelijkheid en natuurlijk is zwemmen in het prachtige ‘wellness’ zwembad ook een mooie optie. Zelf ben ik – eerlijk gezegd – nooit zo van het zwemmen, maar dit was heel leuk. Het was helemaal niet druk en we vermaakten ons prima. Zeker met de deur open naar het terras waar we op ligbedjes even in het zonnetje konden liggen. Een aanrader dus!

Ken jij hotel Blooming in Bergen al? En ga jij weleens samen met je kind op stap?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

De overnachting, het diner in De Zandhoeve en het zeer uitgebreide ontbijt hebben we aangeboden gekregen

Ook logeren? Check de site van het Blooming Hotel in Bergen voor alle mogelijkheden