De onmiskenbare luxe van een heerlijk parfum

De onmiskenbare luxe van een heerlijk parfum

In Gezichtsverzorging & make-up by Roryblokzijl10 Comments

Parfum? Wat betekent het voor jou? Ga jij voor een heerlijke eau de toilette, of juist voor een wat vollere (en zwaardere) eau de parfum? Waar gaat jouw voorkeur naar uit als jij denkt aan parfum? Ik weet nog goed wanneer ik mijn eerste ‘geurtje’ of ‘luchtje’ zoals het ook weleens genoemd wordt kocht. Het was de eau de toilette van Salvodor Dali, way back in the eighties een van de ‘it’-geuren. En van mijn eerste vriendje kreeg ik destijds een flacon eau de toilette van Yves Saint Laurent, genaamd ‘Paris’. Heel eerlijk? Ik kan de geur nog steeds niet echt verdragen.

Die allereerste verliefdheid

Je raadt het al. De relatie liep niet goed af. Tel daarbij op dat ik (ontzettend) jong was en dat mijn wereld – op dat moment dan – echt verging. En je begrijpt dat die geur een bepaalde herinnering bij mij opriep die ik niet meer wilde ervaren. Jongens, wat een verdriet had ik toen. Terugkijkend denk je altijd: “Waar hád ik het over!“. Tja, destijds was ik begin twintig jaar en nu net vijftig. Maar toch. Het blijft je bij. Dat eerste echte vriendje. De herinnering aan het allereerste verdriet.

Mijn eerste echte eau de parfum: Allure van Chanel

Jaren later – inmiddels werkte ik al wat jaartjes in het bedrijfsleven en had ik mijn eerste echte lange (samenwoon) relatie – koesterde ik de heerlijke geur van een van de heerlijkste eau de toilettes van Chanel: ‘Allure’. Heerlijk. Mijn voorkeur begon zich ook steeds meer te ontwikkelen. Heeft het met mijn huidskleur, donkere haren en / of ogen te maken? Hoe dan ook heb ik een voorkeur ontwikkeld voor vollere, warmere, bloemige en sensuele, zwaardere parfums (ja, ik vind eau de parfum heerlijk). Het past bij mij, bij wie ik ben en dat wat ik uitstraal.

De onmiskenbare luxe van een heerlijk parfum

Prestige Cosmetics Benelux

Dankzij Mariska van Marvelousz leerde ik Petra Jeanty van der Spek van Prestige Cosmetics Benelux kennen. Zij heeft meer dan zeven jaar ervaring in het werken met en distribueren van exclusieve cosmetica merken. Petra heeft haar PCB opgericht in september 2020 en is de distributeur van niche en exclusieve parfums, huidverzorging en cosmetica in de Benelux. Juist in de moeilijke tijd van de pandemie en lockdowns is zij haar bedrijf begonnen. Daar heb ik veel respect voor want het spreekt van ambitie, enthousiasme en doorzettingsvermogen.

Tubéreuse Absolue, een heerlijk eau de parfum

Waar ik al eerder het heerlijke eau de parfum ‘Tubéreuse Absolue‘ uit de ‘Black Collection’ van Perris Monte Carlo heb mogen ontvangen, kwam daar een tijdje later het waanzinnig bijzondere parfum ‘Vetiver Java’ bij. Wat deze bijzondere geuren nu kenmerkt? Bij Tubéreuse Absolue zijn de hoofdnoten: Bergamot, Cardamom, Lavender, Galbanum. In het hart: Tuberose, Jasmin Sambac, Gardenia en in de basis: Orange Blossom, Ceder Wood, Vetyver, Musk. Heerlijk! Ik geniet er vanzelfsprekend nog steeds van.

Wat zegt Perris Monte Carlo over Tubéreuse Absolue?

A tenebrous charm has accompanied Tuberose, the forbidden perfume, throughout its history. Omix- ochitl – the skeleton-white bloom that only opens as darkness falls – was considered a deadly flower in ancient Mexico. It became known in the 16th century, and its career in the world of perfume still has sinister connotations. The essence of the flowers picked in bud can likened to a clean, creamy accord. But its true vocation is dark, sensuous, carnal. That is exactly how we have captured it. Our Tubéreuse Absolue, fruit of a near-obsessive search for raw materials, lights up the senses and pushes them close to the edge … Wear it with nonchalance to baptisms, confirmations and weddings. And just watch what happens.

De onmiskenbare luxe van een heerlijk parfum

Eau de parfum: Vetiver Java

Je begrijpt natuurlijk wel dat deze geur, dit parfum veel bij mij oproept. Zeker als je dit leest: “Two things strike us as we walk through the green tea plantations of ancient Java: the cone of the Kawa Ijen volcano and the vetiver bushes. Their long roots reinforce the pathways: they are the reason we came here, for the earthy, almost ashy note that makes this vetiver a unique olfactory experience”. Bij dit heerlijke parfum zijn de hoofdnoten: Bergamot from Calabria, Grapefruit, Timur Pepper. In het hart: Vetiver Java, Absolute of Geranium en in de basis: Amber, Musk. Hierbij ervaar ik echt het gevoel van Indonesië en het zal je niet verbazen dat wanneer de Tong Tong Fair plaatsvindt, of wanneer ik op locatie bij Moesson, hét Indisch maandblad (in Den Haag) werk, dat ik graag deze geur draag.

Figuier Noir van Houbigant Paris

Onlangs kreeg ik tot mijn grote vreugde weer een ander parfum toegezonden. En wel een eau de parfum dat eigenlijk bedoeld is voor heren (maar stiekem ook voor dames). Ik heb het over het nieuwste eau de parfum van Houbigant Paris: ‘Figuier Noir‘. Het is anders dan anders, bijzonder en gewoon heel erg fijn. Denk aan een warme, zoet fruitige en toch stevig kruidige geur met vijgen (vijgenbladeren als hoofdnoot, zwarte vijg als hart, gekonfijte vijgen als basis). Wist je dat 80% van de vrouwen Figuier Noir ook geweldig vindt? I love it!

De onmiskenbare luxe van een heerlijk parfum

Een spannend parfum

Het is een parfum dat je zelf moet ervaren en ook zeker moet laten inwerken op je huid. Want dat maakt zoveel verschil. Ik ervaar zowel een peperig aroma (kruiden) tegelijkertijd met een zoetheid van bloemen, een combinatie die waanzinnig goed werkt bij mij. Het is verrassend genoeg niet té zwaar, maar daardoor juist heel bijzonder. Ik houd ervan. Niet standaard, niet ‘volgens de gebaande paden’, maar zoals het is. Waar een man het meer als kruidig kan ervaren, vind ik juist het zoete dat er ook doorheen sijpelt zorgt voor een spannende combi waar ik heel blij van word.

De onmiskenbare luxe van een heerlijk parfum

I present to you… the Exfoliating Soap Bar by Perris Swiss Laboratory

Ik mocht ook de nieuwste en heerlijke Exfoliating Soap Bar voor het lichaam testen. 100% natuurlijke huidreiniging en verzorging, want deze bar is gemaakt van kokos-, olijf- en amandelolie, Rosa canina en abrikozenpit poeder. Hoe heb ik het ervaren? Denk aan een zachte scrub (milde exfoliant), wel afhankelijk trouwens van hoe je het aanbrengt. Direct op de huid vind ik het wel pittig aanvoelen. Als je het eerst laat schuimen in je handen vind ik het prettiger aanbrengen. Zeker op de huid van je gezicht. Dat laatste heb ik een keer geprobeerd, maar ik vind de soap bar fijner voor de huid van mijn lichaam. En natuurlijk perfect passend voor bij het mooie weer van de zomer. Want een egale gescrubte huid – die ook nog steviger en gladder aanvoelt – om zo een gezonde glow te krijgen? I want!

Wat vinden jullie van deze parfums en wat heeft jouw voorkeur? Een eau de toilette of een eau de parfum?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Deze producten heb ik (in de loop der tijd) ontvangen

Tubéreuse Absolue van Perris Monte Carlo – 100 ml – € 150,-

Vetiver Java van Perris Monte Carlo – 100 ml – € 150,-

Figuier Noir van Houbigant Paris – 100 ml – € 150,-

Exfoliating Soap Bar van Perris Swiss Laboratory (vegan, cruelty free, sustainable, recyclebaar en geschikt voor alle huidtypen) – 125 gram – € 25,-

Verkrijgbaar bij luxe parfumerieën en ICI Paris XL