Durf te falen

In Lifestyle by RoryblokzijlLeave a Comment

Durf te falen. Geinspireerd door de populaire hashtag #dtv (durf te vragen) kwam ik op ‘durf te falen’.

Durf

Het lijkt wel of ik – naarmate de jaren verstrijken – steeds meer durf. Niet teveel denken en gewoon maar doen. Voorheen wilde ik alles perfect voor elkaar hebben, steekjes laten vallen kon echt niet. Voordat ik durfde te beginnen met een nieuw project, een nieuwe cursus, zelfs een nieuwe sportles, moest en zou ik alles uitgezocht hebben. Alle voors en tegens, alle eventuele consequenties, letterlijk alles dus. Anders begon ik er niet aan. Want in het diepe springen was eng, en dus spannend, en daarom deed ik het vaak maar niet.

Falen is ok

Durf gewoon te falen. De afgelopen tijd heb ik meegedaan aan de super inspirerende ‘The 100 Things Summer Challenge’, heb ik mij spontaan opgegeven voor een cursus Geweldloze Communicatie, ben ik van plan om EHBO voor jonge ouders te gaan volgen en ben ik gestart met mijn eigen blog. Het stroomt allemaal veel meer, doordat ik word geprikkeld en geinspireerd. Ik heb het gevoel dat ik weer midden in het leven sta met alle leuke dingen die ik doe.

Angst

En soms is het doodeng. Als ik denk aan de eerste avond van mijn cursus. Van alles en nog wat ging door mijn hoofd. Wat als de cursus niet blijkt te zijn wat ik dacht? Wat als ik het niet ‘kan’? Wat als ze mij ’te aanwezig’ vinden? Bij het voorstelrondje bonkte mijn hart in mijn keel, maar bij de vraag “wie wil beginnen?” stak ik direct mijn hand op! Dan ben ik maar liever meteen de eerste. Dankzij mijn eerder gevolgde acteerlessen blijk ik juist erg zelfverzekerd over te komen (bleek uit de eindevaluatie tijdens de laatste cursusavond) dus dat is mooi meegenomen.

Durf te falen

Kortom, durf te falen. Alle begin is moeilijk en soms maak je een misser. Maar daar leer je weer van. Vallen…en weer opstaan. Je levenspad is nu eenmaal niet recht en glad geplaveid, maar zit vol bochten, afslagen, hobbels en zijweggetjes. Het belangrijkste wat ik met name de laatste jaren heb geleerd is te luisteren naar je gevoel. Probeer uit je hoofd te komen en te voelen. Durf te falen om te slagen.

Hoe denken jullie over durven en over falen? Merk je dat je meer durft naarmate je ouder wordt of juist niet? Laat het weten in een comment. Ik ben benieuwd!

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl