Keuzestress

In Persoonlijk by Roryblokzijl5 Comments

Keuzestress. Echt niet alleen een issue voor jongeren. Ik heb er ook last van. Of misschien wel juist ik.

Zwangerschapshormonen

Sinds de komst van mijn dochtertje is mijn leven letterlijk op zijn kop komen te staan. Na het zware eerste jaar verschenen er wel weer wat fairydust-lichtjes aan de horizon. De zwangerschapshormonen verdwijnen geleidelijk aan. In mijn geval was de nieuw opgekomen labiliteit (gelukkig) weer aan het verdwijnen.

Baan kwijt

Helaas verdween samen met deze symptomen ook mijn vaste inkomen. Ik raakte mijn baan kwijt. Na heel veel jaren trouwe dienst gebeurde ineens het voorheen onmogelijke. Ik raakte mijn stabiliteit en zekerheid kwijt. Dit heeft mij heel diep geraakt. Ik geloof op zich dat alles gebeurt met een reden, maar dit was iets wat ik niet had verwacht.

Tijd

Het duurde lang voordat ik dit negatieve proces had doorgewerkt. Hoe ik dat heb gedaan, daar kan ik nog heel veel artikelen aan wijden. Dus daarover later meer. Wat ik wel kan vertellen is dat tijd thuis doorbrengen met je baby niet zo heel veel scheelt met het hebben van een drukke, verantwoordelijke baan.

Heilige huisjes

Waarschijnlijk schop ik nu tegen veel heilige huisjes aan en heb ik veel mede- maar ook tegenstanders. Mijn persoonlijke mening (en ik heb beide kanten bewust en vol toewijding meegemaakt): ik vind het allebei ontzettend druk, zelfs soms belastend druk. Maar de begintijd met je kind door mogen en kunnen maken is zo liefdevol. En daar ben ik enorm dankbaar voor.

Keuzestress

Maar wat bedoel ik nu met keuzestress? Een voorbeeld. Vandaag zijn mijn lieve ouders bij ons thuis. Man werkt, mijn vader werkt aan onze nieuwe maar falende computer, mijn moeder wandelt met mijn dochtertje en na wat opstartproblemen (papa helpen met de computer, mama helpen met mijn dochtertje) kan ik even weg! Maar ik heb maar anderhalf uurtje. Blijf ik thuis? Ga ik even naar de Mockamore in de stad om onder het genot van een capoucino aan mijn blog te werken? Of moet ik toch maar thuis aan lang uitgestelde klussen gaan werken? En dan heb ik eigenlijk nog de was, het koken, en ga zo maar door. Keuzestress, niet makkelijk, maar ik ben dankbaar dat ik wat te kiezen heb!

Keuzestress

Hebben jullie last van keuzestress? Ik ben benieuwd naar jullie voorbeelden!

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl