Tips voor de Kerst, uiterlijk èn innerlijk

In Gezichtsverzorging & make-up, Lifestyle, Opvoeding by Roryblokzijl35 Comments

De feestdagen. En dan met name de Kerst. Ik vind het een mooie en tegelijkertijd ingewikkelde periode. Iedereen die een dierbare heeft verloren weet wel waar ik het over heb. Aan de ene kant rent iedereen als een kip zonder kop rond om cadeaus en eten, heel veel eten aan te schaffen voor feestjes waarvoor iedereen zich uitslooft en waar ze zich allemaal mooi voor aankleden. Aan de andere kant is – in ieder geval voor mij – Kerst juist ook de uitgelezen periode voor bezinning. Voor jezelf terugtrekken in je eigen cocon. En juist niet al te extravert en outgoing te zijn. Terug te denken aan dat wat er is geweest. Mooie, dierbare herinneringen en ook weer het doorvoelen van verdriet en geluk…

Ook dit is Kerst

Goed, zware kost misschien voor een artikel – gericht op de feestdagen, op de Kerst – waarin je wellicht heel ander soort tips had verwacht. Weet ik veel. Misschien meer cadeautips of recepten of iets dergelijks. Gek genoeg was dat ook min of meer wat ik in mijn hoofd had. Maar weet je, soms begin ik met schrijven en dan kom ik heel ergens anders terecht. En laat ik mij ook daardoor leiden. Een beetje ‘ambiguous‘ zoals dit mooie Engelse woord het zo goed omschrijft. Dubbelzinnig dus.

Beautytips voor tijdens de Kerst

Natuurlijk had ik namelijk weer een aantal fijne beautytips voor je. Mooie producten van merken waar ik al lang mee samenwerk. Luxe producten met een fijne werking die heel leuk zijn om cadeau te geven. Met Kerst. Aan je (schoon)moeder, vriendin of gewoon jezelf. Laat ik bij de eerste beginnen. Toen ik dit voorbij zag komen in een persbericht trok ik de stoute schoenen aan en vroeg ik Care Cosmetics of ik wellicht een van de producten zou mogen testen. Heel eerlijk? Durfde ik niet eens specifiek dit product te vragen. In het kader van: “Ja, dat wil iedereen natuurlijk“. Dus verpakte ik het in een top drie, waarin ik het desbetreffende product niet eens op nummer een liet staan.

Tips voor de Kerst, uiterlijk èn innerlijk
Zie je onderin het 24k goud schitteren?

Darphin 8 Flower Golden Oil

Het universum doet natuurlijk gewoon zijn werk en je raadt het al… de Darphin 8 Flower Golden Oil gezichtsolie (8-bloemen gouden nectar) kwam mijn kant op. Ik ben begonnen met testen en ik kon er gewoon niet mee stoppen. Inmiddels zijn we maanden verder en gebruik ik het nog heel regelmatig (sterker nog, het is al voor meer dan de helft op). Wat zegt Darphin zelf: “Een meesterlijke mix van 8 kostbare bloemen – Immortelle, Ylang Ylang, Patchouli, Neroli, Roos, Lavendel, Jasmijn en Lis – en meer dan 20 plantaardige en essentiële oliën in een lichtgewicht, snel absorberende formule met 24k Gold voor een jeugdige, stralende huid“.

Tips voor de Kerst, uiterlijk èn innerlijk
Met een pipetje is het handig doseren

Een luxe en lichtgewicht elixer, voor op je Kerst-wishlist?

Wat ik zelf ervaar? Allereerst de overheerlijke geur. Zou dat ook komen – los van de mix van acht kostbare bloemen – door de duindoornolie die in de gezichtsolie verwerkt is? Of mijn huid echt jeugdiger wordt? Daar durf ik niet echt uitsluitsel over te geven. Stralend? Dat zeker. En laten we eerlijk zijn. Ik word – nog steeds – jonger geschat. En dat op mijn 49ste. Dus ja, ik geloof dat een goede verzorging (zowel van binnen als buiten) zeker meehelpt. En nog even over dit luxe en lichtgewicht elixer. Ik heb zelden ervaren dat een gezichtsolie zó makkelijk wordt opgenomen door de huid zonder vettig te zijn. Een hele grote aanrader. Een pittige prijs, dat wel. Maar deze Darphin 8 Flower Golden Oil staat nu alweer bovenaan mijn wishlist… (mijzelf cadeau geven voor Kerst?)

Tips voor de Kerst, uiterlijk èn innerlijk

LOOkX

En ik mocht nog iets anders proberen. Van een merk waarvan ik eerder Cindy van der Peet (huidexpert met meer dan 20 jaar ervaring in dermo cosmetica en cosmeceuticals) – CEO en het gezicht van LOOkX Skincare – en haar team heb leren kennen tijdens een event genaamd ‘MOOI The Apartment’. Ik heb het natuurlijk over een product van LOOkX . Vol enthousiasme werd ik meegenomen in de wereld van LOOkX, de achtergronden, de start, en de ins and outs van dit mooie merk. Ik heb al eerder hele fijne producten mogen uitproberen (tot volle tevredenheid) en ik was dan ook erg nieuwsgierig naar het Retinol2ndG serum.

Tips voor de Kerst, uiterlijk èn innerlijk
Een fijne substantie, zacht en met een subtiele geur

Retinol2ndG serum

Wat dit serum dan precies doet? Het is uitermate geschikt voor mijn – toch – ouder wordende huid want het geeft een anti-ageing boost en heeft een direct liftend effect. Wat er zo speciaal aan is? Er is ingekapseld retinol (het meest actieve anti-ageing ingrediënt) toegevoegd. Minder agressief, maar werkt dieper in de huid en zorgt voor meer versteviging en minder lijntjes met als resultaat een zachte, elastische en gladde huid. Puntje van aandacht! Retinol maakt de huid wel gevoeliger voor UV-licht. Het is dan ook aan te bevelen om overdag een SPF(30) te gebruiken om zo vroegtijdige veroudering door de zon tegen te gaan. Ai, ik ben dat weleens vergeten.

Tips voor de Kerst, uiterlijk èn innerlijk
Mila wilde graag ook op de foto (photobombing to the max)

De nieuwe A-OXitive-lijn van Eau Thermale Avène

Ook nieuw en heel prettig aanvoelend (deze producten heb ik nog niet minimaal 5 weken kunnen testen) zijn het Antioxidant Defense Serum en de Peeling Verzorging uit de nieuwe A-OXitive-lijn van Eau Thermale Avène, wederom een merk waar ik vaker over heb geschreven. Ook passend bij de ouder wordende huid (ik blijf het een fijnere term vinden dan ‘rijpere’ huid, maar wie ben ik). Deze producten verzorgen je huid en helpen om oxidatieve stress te bestrijden en tegelijkertijd om huidveroudering te voorkomen. Nu voorkom je dat natuurlijk niet helemaal, maar alles wat helpt om je huid stralender en wellicht gladder te krijgen is mooi meegenomen.

Tips voor de Kerst, uiterlijk èn innerlijk

Bescherm je huid tegen de (winter)zon. Ja, ook in de Kerst-periode

Nu vind ik een peeling altijd wel wat spannend klinken, maar na ruim twee weken beide producten te hebben gebruikt moet ik je zeggen dat het totaal niet agressief aanvoelt. Juist niet. Wel weer een aandachtspunt is dat je de peeling alleen maar in de avond moet gebruiken (niet overdag!) en zorg wederom voor een goede SPF om je huid zo te beschermen tegen de (winter)zon.  Wist je trouwens dat in deze lijn gebruik wordt gemaakt van pro-vitaminen C en E? Dat zorgt ervoor dat ze beter doordringen in de huid en de werking langer aanhoudt.

Tips voor de Kerst, uiterlijk èn innerlijk
Ander kleurtje, iets dikkere substantie maar voelt zacht aan en irriteert niet

Clinique, een merk dat ik al gebruik sinds mijn 27ste

Last but not least ben ik ontzettend benieuwd naar deze nieuwste crème van Clinique. Schrik niet van de lange naam: Clinique Smart Clinical™ MD Multi-Dimensional Age Transformer Duo. Een crème die je huid gaat revitaliseren en de jeugdige gloed belooft te herstellen. En wederom … geschikt voor de “rijpere huid”. Ik gebruik al Clinique-producten vanaf mijn 27ste levensjaar en heb de producten sowieso altijd als heel effectief ervaren. Niet voor niets heeft de jarenlange dagelijkse routine ervoor gezorgd dat mijn gevoelige eczeemhuid destijds helemaal is hersteld.

Tips voor de Kerst, uiterlijk èn innerlijk
Ik kan niet wachten om deze beauty te testen!

DUO Revolumize et Resculpt crème

Wat kunnen deze producten (want je kunt kiezen uit de Revolumize-, Resculpt- of DUO Revolumize et Resculpt crème) nu precies voor je huid betekenen? Denk aan het bestrijden van lijntjes en rimpels, maar ook aan het bestrijden van een doffe huid of een ongelijkmatige teint. Los daarvan boosten de formules de celvernieuwing (ook niet verkeerd met de ouder wordende huid). Ik weet nu al dat ik dit een hele fijne crème ga vinden, maar dat komt natuurlijk ook door mijn jarenlange positieve ervaringen met de producten van Clinique. Desalniettemin zal ik – nadat ik het product een gedegen periode heb gebruikt – er nog eens op terugkomen.

Tips voor de Kerst, uiterlijk èn innerlijk

Ook het innerlijk doet ertoe bij Kerst, mijn tips

Genoeg over het uiterlijk (ook al zijn het best leuke tips voor cadeaus voor Kerst, toch?). Ik heb natuurlijk ook nog voldoende tips voor de periode van bezinning. Voor je innerlijk. Food for thought om zo maar te zeggen. Eerder had ik het al eens over het boek ‘Doe Effe Gezond’ van diëtisten Monique Ammerlaan en Marjolein van Dop. De informatie in dit naslagwerk is niet alleen helder, maar ook nog eens heel duidelijk toepasbaar in je leven. Een boek om regelmatig in terug te lezen en recepten uit te maken. Ze spreken namelijk tot de verbeelding (ik heb al best veel recepten uitgeprobeerd). Wat mij zo aanspreekt? Elk hoofdstuk begint met een (herkenbaar) voorbeeld uit hun praktijk. Het motto van deze @lijfstijldietisten : “Gezond en gevarieerd eten zonder diëten’.

Tips voor de Kerst, uiterlijk èn innerlijk

Van ‘Doe Effe Gezond’ naar ‘De Glimlach van een Kind’

Een ander prachtig boek om zelf te lezen of juist om samen met je kind door te nemen (zúlke mooie oefeningen) is het boek van David de Kock en Arjan Vergeer (van ‘365 dagen succesvol’) genaamd ‘De Glimlach van een Kind – 52 Gelukslessen voor Ouders en Kinderen’. Alleen de boodschap voorin het boek raakt mij al: “Voor iedereen die voor een kind zorgt, de belangrijkste baan van de wereld”. In ieder mens zit een licht. Een innerlijke glimlach die bij kinderen het grootst is. Maar wat als die glimlach – door toedoen van volwassenen – uitdooft? En je niet gezien wordt voor je werkelijk bent?

Tips voor de Kerst, uiterlijk èn innerlijk
Rommelige achtergrond hè? Maar dat past ook wel bij een een huis met een kind. Hé het is ok

De innerlijke denkwereld van je kind

Het boek zorgt ervoor dat je jezelf bewust wordt van de innerlijke (denk)wereld van je kind. De oefeningen helpen je kind omgaan met negatieve gedachten en tegenslagen, zijn of haar eigen emoties en mooie dromen. Het allerbelangrijkste is dat je kind weet dat er van hem gehouden wordt. Zonder al teveel te verklappen zijn het logische oefeningen, maar waar ‘in real life’ niet vaak (genoeg) de tijd voor wordt genomen. Ze zijn liefdevol, gericht op je kind en de interactie tussen jullie. Het zorgt voor oprechte aandacht voor elkaar. Hoe mooi is dit om cadeau te geven? Juist voor de tijd van bezinning die Kerst ook biedt.

Tips voor de Kerst, uiterlijk èn innerlijk

Wat vind jij van mijn tips voor de Kerst? Een periode die zowel feestelijk kan zijn, als ook een tijd voor bezinning

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

 

De hieronder genoemde producten heb ik gekregen (tenzij anders vermeld)

 

Darphin 8 Flower Golden Oil gezichtsolie (met 24k goud!) – 30 ml – € 154,50

LOOkX Retinol2ndG Serum – 40 ml – € 82,-

Eau Thermale Avène A-OXitive Antioxidant Défense Serum – 30 ml – € 34,90

Eau Thermale Avène A-OXitive Peeling verzorging – 30 ml – € 34,90

(Clinique Revolumize – 30 ml – € 60,- | 50 ml – € 90,-) puur ter informatie

(Clinique Resculpt – 30 ml – € 60,- | 50 ml – € 90,-) puur ter informatie

 DUO Revolumize et Resculpt van Clinique- 50 ml – € 90,- (deze heb ik toegezonden gekregen)

Doe effe gezond – Monique Ammerlaan en Marjolein van Dop – € 20,99

De Glimlach van een Kind – David de Kock & Arjan Vergeet – € 20,-

 

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]