Iets met zingen en dansen in de regen!

In Lifestyle by Roryblokzijl17 Comments

Toegegeven. Het is nu alweer een flinke tijd mooi weer. Maar ik schreef dit artikel grotendeels tijdens een regenachtige (school)vakantie. Dat was meteen de inspiratie voor deze titel. Zingen en dansen in de regen? Ja leuk Rory, dat is leuk voor Fred Astaire of voor (kleine) kinderen. Maar voor jou? Of voor mij? Ik dacht het niet. Maar is dat ook echt zo? Want hoe bevrijdend en leuk kan het eigenlijk zijn om je gewone gedrag en handelingen los te laten? Doe het eens anders dan anders. Poets je tanden met je linkerhand (als je rechtshandig bent). Loop eens een andere route naar de supermarkt dan je gewend bent. Praat eens met een wildvreemde. Gewoon, omdat het kan.

Verandering van spijs doet eten

Het is gedrag wat ik mijzelf gedurende de afgelopen jaren heb aangeleerd. Nou ja, gedrag. Dat klinkt meteen zo zwaar. Wat ik bedoel is dat ik het oprecht fijn vind om de boel weer eens ‘op te schudden’ na jarenlang alles op dezelfde manier te hebben gedaan. Ik noem een voorbeeld. H. geniet ervan om – iedere dag weer – zijn ontbijt op dezelfde manier te nuttigen. Een lepel of zes Griekse yoghurt, een halve banaan in stukjes, een kiwi, walnoten en stukjes fruit als aardbeien, blauwe bessen of frambozen. Ik daarentegen maak er een gewoonte van om eens af te wisselen. Nu eens kwark in plaats van yoghurt te nemen. Of ander fruit. Andere muesli, cruesli of noten.

Iets met zingen en dansen in de regen!
Photocredits: Feenstra Fotografie

De sjeu in het leven: dansen in de regen

Maar als je vanuit huis werkt loop je zomaar kans dat je een sleur in wandelt. Kind naar school brengen, terug naar huis. Eerst je schrijfwerk, dan je mailboxen, fotografie van producten, tussendoor de was doen en weer verder gaan. Iedere dag weer. Daarom geniet ik zo van onverwachte momenten als events bezoeken. Soms in een hotel, soms heel ergens anders. Een fotoshoot voor een bevriende fotograaf. Een onverwachts bezoekje aan het Utrechtse IKEA-filiaal met kind en Oma (toen ze nog leefde. Wat genoten we met zijn drietjes daarvan. Lekker rondslenteren en lunchen). Afwisseling zorgt voor de sjeu in het leven.

Iets met zingen en dansen in de regen!
Photocredits: Feenstra Fotografie

Een sprintje trekken?

Dus waar ik normaal gesproken een sprintje trek omdat ik een waterdruppel voel, genoot ik er nu juist van. Waarom? Natuurlijk ook om mijn prachtige nieuwe regenjas van GOSOAKY te testen (want hé, een regenjas test je natuurlijk het beste in de regen). Maar ook omdat de geur, de sfeer in een regenbui weer even zo anders is dan het wandelen tijdens een zomerse mooie dag. Ook erg fijn dat ik een nieuw paar PAEZ-espadrilles had ontvangen om uit te proberen. Zeker omdat de zool nu is aangepast. Geheel van rubber in plaats van een combinatie van touw met een dunne rubberen zool.

Iets met zingen en dansen in de regen!
Wat ik hieronder aan heb? Voor jou een vraag, voor mij een weet

Nat van de regen? Dat droogt wel weer

Aandachtspuntje is wel de maatvoering van de espadrilles. Waar vorig jaar maat 37 het fijnst zat (en mijn reguliere maat 38 juist veel te ruim) blijkt maat 37 nu toch echt te klein. Helaas. Op de foto’s kunnen jullie in ieder geval wel zien hoe handig het is dat de zool nu helemaal van rubber is. In de plassen stampen is nu zeker een optie. De stoffen bovenzijde van de espadrilles? Die droogt wel weer. Maar die zool is extra handig. Afijn, ik ga iemand anders heel blij maken met deze lichtblauwe variant. Ik kan je in ieder geval aanraden ze eerst goed te passen en bij twijfel wellicht eerder voor je eigen maat te kiezen.

Iets met zingen en dansen in de regen!
Ideaal met een rubberen zool

Iets met zingen en dansen in de regen!

GOSOAKY in de regen!

Om nog even bij die regen te blijven. Ook een tijdje terug – genietende van een schoolvakantie – was er wat meer regen dan we hadden gehoopt. Bummer! Maar je kan je blijven focussen op het negatieve en jezelf al mopperend de dag doorslepen omdat het zulk rotweer is tijdens de vakantie. Je kan jezelf er ook op instellen en heel anders de dag ingaan. Regenjas aan en gáán! Fietsen is overigens ook een prima optie, want heb je gezien dat je deze prachtige jas van GOSOAKY helemaal kunt aanpassen aan de situatie? Maak de twee delen die vastzitten aan de binnenkant van de jas met drukknoopjes los, maak ze aan elkaar vast et voilá… Tijdens het fietsen worden je benen veel minder nat.

Iets met zingen en dansen in de regen!
Je begrijpt wat ik hier – zogenaamd – aan het doen ben, toch?

Dansen en zingen in de regen

Regen dus. Helemaal zo gek nog niet. Al helemaal niet als je jouw kleding erop aanpast. Dan ga je toch als vanzelf dansen en zingen? En zeg nou zelf. Vind je deze prachtige regenjas van GOSOAKY niet helemaal te gek? Los van het prachtige uiterlijk van de ontzettend leuke (regenkleding) doet het mij goed om te lezen over de achterliggende gedachte van het merk. Dat ze dol zijn op pinguïns en dat ze dan ook diverse projecten steunen van de World Wide Fund for Nature in Antartica.

Wat zegt GOSOAKY zelf

“Besides the environment, GOSOAKY also focuses on the people who are involved in manufacturing our rainwear. We only work with carefully selected and certificated suppliers. GOSOAKY always adjusts and improves the design of the products to make them timeless and last as long as possible, both aesthetically and quality-wise, leaving as little waste as possible”.

Combineer je gek

Zoals je ziet is deze superfijne jas prima te combineren met diverse outfits. Een mooi jurkje aan, kekke sandaaltjes en een chique panty? Prima combinatie. Juist met blote benen, PAEZ-espadrilles en verder een luchtige zomerse outfit? Goed te doen. Een zwarte skinny of een fijne jeans, cowboy laarsjes erbij? Everything is possible.

Wat vind jij van mijn regenjas met de grappige naam ‘Daddy Longlegs’?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

 

De GOSOAKY Daddy Longlegs-regenjas en de PAEZ-espadrilles heb ik toegezonden gekregen

Photocredits uitgelichte foto (en de twee foto’s daaronder): Maarten Feenstra Fotografie

 

 

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]