The Grand Blogger Dinner 2018, soms klopt een avond gewoon

In Lifestyle, Persoonlijk by Roryblokzijl16 Comments

Soms voel je het gewoon tot in je botten. Dit is een avond die klopt. Het was de eerste keer in deze zware periode dat ik écht voelde: “Hier wil ik naartoe“. Komt dat door de band die ik ervaar met Alwin, een van de oprichters van organisatie Mr Goodiebag? Of ook door de fijne sfeer tijdens dit soort mooie events? De heerlijkheden die er worden geserveerd? Of misschien wel doordat ik altijd in geuren en kleuren vertelde over al het lekkers, de entourage en mijn outfit aan mama?

Mama kon intens genieten van mijn ervaringen

Ik zag haar altijd intens genieten als ik vertelde over wat ik nu weer ging doen. De mooie momenten. De uitgelezen kansen. Die dankbaarheid? De blijheid en het oprechte enthousiasme? Dat zit gewoon in mij, maar stiekem toch ook in mijn moeder. Ze was een ontzettend grote fan van allerlei kookboeken en kon deze dan ook lezen als romans. Zelf lukte het niet om de gerechten na te maken. Geen tijd, te druk, te moe.

The Grand Blogger Dinner 2018, soms klopt een avond gewoon
Photocredits: Anneke Jager

Rory, hoe was je avond? Wat heb je gegeten?

Mama vond het altijd heel fijn om te horen wat ik dan precies had gegeten. Hoe dat was klaargemaakt. Hoe het eruit zag. Ik liet haar dan ook altijd foto’s van mijn blog zien, soms liet ik ook artikelen lezen. Net zoals ze altijd nieuwsgierig was naar mijn outfits, wees ze mij ook op de kansen die ik kreeg. En de waardering die ik daarvoor mocht tonen. Door te komen als ik uitgenodigd word. Alles serieus te nemen (wat ik sowieso al doe). Moeite te doen. En je altijd mooi aan te kleden daarvoor.

The Grand Blogger Dinner 2018, soms klopt een avond gewoon
Chocolate & wine pairings! Nooit eerder meegemaakt maar heerlijk. De aanrader? L’Avenir Chenin Blanc in combinatie met Godiva ‘Caramel-Seasalt’. Deze witte wijn (Verbunt Wijnkopers) is heel bijzonder, vol van smaak met tropische aroma’s zoals ananas, peer en abrikoos, maar toch ook een beetje amandel en een vleugje limoen. Aanrader!

Iets met couture en een avond in het iconische Amstel Hotel

Waar ik dan ook eerder een prachtige cocktailjurk aangemeten kreeg door Laura van Laura Blagogee Couture. Niet alleen speciaal ontworpen voor mij. Maar ook helemaal op mijn maat gemaakt. Mijn allereerste echte couture-jurk. Wilde ik nu natuurlijk ook goed voor de dag komen. Want de venue was gewoon hèt Intercontinental Amstel Hotel in Amsterdam. Het hotel waar ik al zo vaak langsgelopen ben, omdat het onderdeel uitmaakte van mijn bijna dagelijkse pauze-loopje toen ik nog in het centrum van Amsterdam werkte. Waar ik ook ettelijke malen borrels en high tea’s heb meegemaakt. En zelfs ook een ‘late tea’ als datenight met Huib. Het Amstel Hotel. Een instituut. Een icoon. Indrukwekkend en heel stijlvol.

The Grand Blogger Dinner 2018, soms klopt een avond gewoon
Van links naar rechts: Andrea van ‘Anniepannie’, me, myself and I, Ilse van ‘Kreanimo’, Mariëtte van ‘Over eten gesproken’, Nicole van ‘Cookies and Carrotsticks’, Anne-Marie van ‘My Happy Kitchen’, Marjolein van ‘Foodies have arrived’. Niet op de foto: Mariska van ‘Marvelousz.com’
Photocredits: Gereon de Leeuw van ‘Gereons keuken thuis’.

Dresscode ‘cocktail’

De dresscode van The Grand Blogger Dinner was dan ook ‘cocktail‘. Kijk, dat is dan natuurlijk iets waar je jezelf zeker aan gaat houden, toch? Een dresscode is er niet voor niets (vind ik). Toevalligerwijs had ik grotendeels de fotoshoot van de cocktailjurk die Laura voor mij had gemaakt in het Amstel hotel gedaan. Dus ‘mijn’ cocktailjurk was daar al bekend. Gelukkig wilde lieve Laura mij gewoon vier (!) prachtige creaties toesturen – omdat ik even de energie niet had om naar haar atelier te komen – waar ik er eentje uit mocht kiezen om te dragen tijdens deze avond.

The Grand Blogger Dinner 2018, soms klopt een avond gewoon
Allemaal prachtige creaties. Huib verzuchtte dan ook dat Laura echt wel heel getalenteerd is

The Grand Blogger Dinner 2018, soms klopt een avond gewoon
En deze mooie cocktail dress is het geworden

The Grand Blogger Dinner 2018, soms klopt een avond gewoon
Ik blijf het zeggen. Hoe gaaf is het om je naam terug te zien op deze manier?

The Grand Blogger Dinner 2018, soms klopt een avond gewoon
Wát een mooie foto’s maakt Anneke Jager! Links in het midden bestudeer ik het geweldige menu. En wat waanzinnig dat we in de prachtige Spiegelzaal mochten dineren.

En toch voelde het heel dubbel

Geweldige avond en foto’s hè? Dat vind ik zelf eerlijk gezegd ook. En toch voelde het heel dubbel. Genieten van al het moois en lekkers terwijl daar tegelijkertijd ook het verdriet was. Wat juist aangewakkerd werd door alle mooie en leuke dingen die ik zag. Al het heerlijks waar ik mama over wil vertellen en wat niet meer kan. Gelukkig zijn daar dan altijd collega-bloggers die de confrontatie aan durven gaan. En bewust naar mij toe komen om mij oprecht geïnteresseerd te vragen hoe het met mij gaat. Of juist diegenen die van niets weten, die ineens horen in welke moeilijke periode ik mij bevind en er dan voor je zijn.

Een avond zoals het was

En dat hoeft niet altijd hè? Soms is het genoeg om het niet persé over mama te hebben, maar je prettig te voelen in het gezelschap van de ander. En biedt de aandacht op zich je al troost. Omdat je het jezelf gunt je heel even af te laten leiden en een moment te genieten van dat wat er op het moment is. En dat vind ik zo mooi van deze uitgelichte foto (bovenaan). Mijn tafelgenoot Sam van Mr Hungry Sam heeft precies weten vast te leggen hoe ik mij voelde deze avond. Blij, maar toch ook verdrietig. In het moment, maar wel met een grijs randje. Ik voel mij gezien. Dankjewel Sam.

Maar wat heb je de avond van The Grand Blogger Dinner 2018 nu gegeten?

Als eerste gang kregen wij een heerlijke gazpacho van Alvalle geserveerd in een glas, wat volgens de mensen van Alvalle toch echt het lekkerst is. Waarin hun gekoelde gazpacho het meest tot zijn recht komt. Erbij een drietal amuses. Al met al een ‘stevige’ eerste gang. Deze gerechten werden geserveerd met een Laurent Miquel Lagrasse Albarino (en Chaudfontaine licht bruisend natuurlijk mineraalwater).

The Grand Blogger Dinner 2018, soms klopt een avond gewoon

The Grand Blogger Dinner 2018, soms klopt een avond gewoon

De tweede gang

Een Lasagna di pasta Sfoglia van filodeeg met aubergine en hoemoes tomaat basilicum van MAZA. Geserveerd met een glas Ramón Bilbao Lalomba Rosado (en Chaudfontaine licht bruisend natuurlijk mineraalwater).

The Grand Blogger Dinner 2018, soms klopt een avond gewoon

En deze derde gang?

Heaven! Wat was dit heerlijk! Restaurant La Rive bereidde deze zacht gegaarde shortrib (ongeveer 15 uur op 95 graden in de oven) met Orzo-pasta, parmezaan en laurier wijnjus. Echt waar, als je had gevraagd: “Wil je er nog een of misschien zelfs twee?” Dan was het antwoord serieus geweest: “Heel graag!“. Deze gang werd geserveerd met een heerlijk glas Farina Nodo d’Amore (en met Chaudfontaine bruisend natuurlijk mineraalwater).

The Grand Blogger Dinner 2018, soms klopt een avond gewoon

De vierde gang…

Zalm met citroensalsa (gebakken in en besprenkeld met BRASSICA Classic olie), geserveerd met Salentein Barrel Selection Chardonnay (en Chaudfontaine natuurlijk mineraalwater).

The Grand Blogger Dinner 2018, soms klopt een avond gewoon

En als vijfde gang

Koupe salted caramel met pannacotta, hazelnoot crumble, pistache spongecake en witte ganache. Geserveerd met Errazuriz Late Harvest Sauvignon Blanc (en Chaudfontaine natuurlijk mineraalwater).

The Grand Blogger Dinner 2018, soms klopt een avond gewoon

Een avond om te herinneren. Te koesteren. Om meerdere redenen. Ik heb genoten. En ondanks dat ik dit niet meer kan vertellen, of kan laten zien aan mijn moeder. Blijf ik geloven in dat dit haar op de een of andere manier toch weet te bereiken. Want ze blijft altijd bij mij. In mijn herinneringen en in mijn hart.

Zijn jullie weleens in het Amstel Hotel geweest? En welk gerecht spreekt jullie het meeste aan?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Voor The Grand Blogger Dinner 2018 heb ik een uitnodiging ontvangen

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]