Hoe afleiding in ons buurland precies op het juiste moment kwam

In Lifestyle by Roryblokzijl15 Comments

Ons buurland? Ja, ik heb het over Duitsland. Het land waar we als Nederlanders veel mee te maken hebben gehad in allerlei opzichten. Je kan er op een positieve en negatieve manier naar kijken. Ik doel nu vanzelfsprekend op de leuke mogelijkheden die er zijn qua attracties voor de kinderen. Heel grappig dat als ik het over Oberhausen heb, vrouwen in mijn omgeving direct over Centro beginnen (ik wist serieus eerst niet wat dat precies was. Ineens viel het kwartje … ooooh, een ‘mall‘). Waar ik vroeger helemaal wild van zou zijn geweest is het nu toch anders.

Buurland Duitsland

Ik wilde namelijk – met het gezin – voor het eerst SEA LIFE bezoeken en eigenlijk ook LEGOLAND Discovery Centre. Beiden te vinden in Oberhausen (plaats in ons buurland Duitsland). Heel fijn dat ik beide attracties voor mijn blog mocht bezoeken. Maar waar men er vanuit ging dat we dit op één dag gingen inplannen, vond ik dat toch wat a-relaxed. Want het is toch veel fijner om overal de tijd voor te kunnen nemen? Zeker met een kleuter van 6 jaar oud.

Hoe afleiding in ons buurland precies op het juiste moment kwam

SEA LIFE en LEGOLAND Discovery Centre

Ik vind het belangrijk om de dingen die ik doe met aandacht te doen. Te genieten van dat wat er is. En ik wil dat zeker niet ‘haasje repje’ doen. Want daar heeft niemand wat aan. Aldus reden wij op een zaterdag rond het middaguur na de lunch rustig richting Oberhausen (is vanuit ons maar een kleine twee uurtjes rijden). In eerste instantie richting ons hotel. Via booking.com kwam ik uit bij een kleinschalig familiehotel (inmiddels is het overigens ingelijfd bij de Akzent-keten, maar heeft het zijn kleinschaligheid behouden) met een hele prettige service en hele aardige mensen.

Hoe afleiding in ons buurland precies op het juiste moment kwam

Van drie-persoonskamer naar familiekamer

De receptioniste sprak zelfs Nederlands en was uiterst hulpvaardig. Ik had een drie-persoonskamer geboekt en deze was prima. Wel aan de voorkant van het hotel, dus aan een drukke straat. Maar de oordopjes lagen klaar. De bedden waren schoon en de badkamer ruim. Niks aan het handje dus. Totdat bleek dat de wasbak in de badkamer lekte. Ik vroeg om een emmertje maar daar was geen sprake van. Ze wilden dat we een goede kamer kregen en dus kregen we meteen een upgrade naar een familiekamer. Super!

Hoe afleiding in ons buurland precies op het juiste moment kwam

Een zeewereld in ons buurland

Nadat ik de trolleys had uitgepakt gingen we meteen door naar SEA LIFE. Waar ik een flashback kreeg naar het attractiepark SEA WORLD in Orlando (Amerika) waar ik ooit als 9-jarige ben geweest. Ik weet niet wat ik exact had verwacht maar dat het zó leuk, informatief en bijzonder zou zijn had ik niet gedacht. Zeepaardjes, octopussen, een groene zeeschildpad, de onderwatertunnel (ge-wel-dig) en haaien. The sky is the limit. Een prachtig attractiepark waar ik graag nog eens zou komen. Waarom? Omdat het informatief is, heel goed onderhouden en goed opgezet. SEA LIFE, we hebben er flink wat uurtjes doorgebracht.

Hoe afleiding in ons buurland precies op het juiste moment kwam

Is het ook leuk voor een kleuter?

Wat ik zo bijzonder vind is dat je merkt hoe interessant dit ook voor een kleuter van 6 is. Juist! Want de vragen vlogen ons om de oren. “Waarom is die vis zo plat, mama?”. “Omdat het een rog is lieverd”. Natuurlijk blijft een mooi moment wanneer je uiteindelijk in de souvenir shop terecht komt. Waar normaal gesproken meteen de blik naar de knuffels gaat, bleef deze nu hangen bij een hele leuke sleutelhanger waar een rog in blauw zeewater zwemt. Die staat nu op haar ‘schatten’-plankje.

Indiaas eten in buurland Duitsland

Na een paar uren gingen we via het hotel door naar een gezellig ‘Indisches restaurant’ (genaamd Shalimar) waar we heerlijk hebben gegeten. Gewoon op loopafstand van het hotel, in dezelfde straat. Denk aan gerechten als chicken vindalo, fisch masala en een gecombineerd voorgerecht waar we met zijn allen van hebben gesmikkeld. Lekker dichtbij, dus ook tijdig weer terug in het hotel. Waar Mila lekker is gaan slapen en wij nog even hebben kunnen lezen (voordeel van een familiekamer). Al bleef ze wel nog een tijdje wakker, maar dat is ook niet zo gek. De spanning dat we de dag erna naar LEGOLAND Discovery Centre gingen. En gewoon sowieso in een hotel in een ander land zijn.

Hoe afleiding in ons buurland precies op het juiste moment kwam

Gemütlichles Frühstück

Op zondag hebben we eerst van een heel uitgebreid ontbijt genoten (zalm, roerei, knapperige verse bolletjes uit de oven) en onze spulletjes ingepakt, voordat we doorreden naar LEGOLAND Discovery Centre. Zo handig dat het allemaal praktisch naast elkaar gesitueerd is: LEGOLAND, SEA LIFE en Centro. Van te voren was ik wat huiverig over hoe druk LEGOLAND Discovery Centre zou kunnen zijn. Maar dat viel ontzettend mee. De sfeer is heel gemoedelijk. Echt een ‘met elkaar bouwen’-gevoel.

Hoe afleiding in ons buurland precies op het juiste moment kwam

Mama, zullen we gaan racen?

Er is heel veel te doen. Van een 4D bioscoop tot raceauto’s in elkaar zetten en tegen elkaar racen (LEGO Racers Bay & Test). Gezellig in de LEGO Friends hoek even op de bank een (LEGO-)filmpje kijken. Klimmen in het piratenschip. Kijken naar al het moois dat al is opgebouwd. En natuurlijk zelf lekker bouwen met LEGO. Het is echt een ‘Erlebnis‘ zoals de Duitsers het zo mooi zeggen.

Hoe afleiding in ons buurland precies op het juiste moment kwam
Zo lachen! Kijk naar die fanatieke blik van mij nadat ik er eindelijk achterkwam hoe het werkte (en ik nooit meer de score van Huib in kon halen …)

Koninklijk avontuur

Je komt allereerst binnen via de LEGO fabriek waar je de ins and outs hoort over hoe – in een aantal stappen – een LEGO-blokje wordt gemaakt. Aan het einde daarvan kregen de kinderen ook een DUPLO-blokje mee. Toen de deuren van de ‘fabriek’ open gingen werden we heel gedoseerd naar een van de – voor ons – leukste attracties geleid: ‘Königliche Abenteuer‘ waarbij we met laser pistolen mochten schieten om de prinses uit de LEGO-wereld te redden. Na de rit hebben we onze ogen uitgekeken bij alle prachtige bouwsels in MINILAND.

Hoe afleiding in ons buurland precies op het juiste moment kwam

Eigenlijk had ik alles af willen zeggen

Uren doorbrengen? Het lijkt heel veel maar dat is het niet. Er is zoveel te zien en te doen, zeker voor de kinderen maar ook voor jezelf als volwassene. Want om terug te komen op het begin van dit artikel. Waarom dit precies op het juiste moment kwam? Deze bezoeken waren al een paar maanden geleden afgesproken. Toen ik nog niet wist dat mama ziek zou worden. Zou overlijden. Mijn eerste reactie was om alles af te zeggen. Totdat ik mij bedacht dat mama juist zou hebben gewild dat dit door zou gaan. Niet alleen omdat ze het zelf ook geweldig zou hebben gevonden. Maar omdat het goed is om het leven – hoe moeilijk ook – door te laten gaan. Zeker voor een klein kind dat heel basaal in het leven staat. Verdriet en plezier. Het kan naast elkaar bestaan.

Hoe afleiding in ons buurland precies op het juiste moment kwam

Aanrader: maak er een mini-weekend van in ons buurland

Al met al kijk ik terug op een weekend dat veel langer leek te duren dan twee dagen. Oberhausen ligt op een prima rijafstand (vanuit Flevoland ongeveer een uur en drie kwartier enkele reis). Ik zou zelf wel aanraden om er een (mini) weekend weg van te maken, zoals wij dat hebben gedaan. Alles op een dag doen en heen en weer rijden vind ik wat veel. Op deze manier hebben we met aandacht en in rust kunnen genieten van wat beide attractieparken te bieden hadden. Wist je dat je ook hele aantrekkelijke combinatietickets kunt kopen voor beide parken? Ideaal voor de combinatie van leren èn plezier.

Hoe afleiding in ons buurland precies op het juiste moment kwam
Uitleg: een halfslachtige poging om er net zo stoer uit te zien als Batman is jammerlijk mislukt…

Tip van de dag

En nog een tip. Bij en naast Centro (let op! Centro is zondag gesloten) is een boulevard te vinden met allerlei eetgelegenheden. Wij hebben daar bewust niet voor gekozen en in plaats daarvan genoten van een heerlijk buffet in het nabij gelegen Aziatisch restaurant Pagoda. Zeker met een kind is dat ideaal. Goede kwaliteit, (op verzoek) regelmatig bijgevuld, genoeg variatie. Wij waren heel tevreden met onze keuze voor een late lunch waarna wij richting huis reden. Parkeerplaatsen genoeg overigens dichtbij (betaald, maar niet duur) of wat verder weg (gratis) van Centro, LEGOLAND Discovery Centre en SEA LIFE.

Ben jij weleens naar een van deze twee parken geweest? En welke spreekt jou het meeste aan?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

 

Van de 865 gemaakte foto’s kon ik er natuurlijk maar een paar plaatsen in dit artikel. Het was echt een waanzinnig leuk weekend voor ons allemaal, ondanks de grijze randjes

De entreekaarten voor zowel SEA LIFE als LEGOLAND Discovery Centre heb ik (voor ons alledrie) ontvangen

 

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]