Sprankelend

In Lifestyle by RoryblokzijlLeave a Comment

Sprankelend op je veertigste. Of sprankelend in het algemeen. Het is zo jammer dat we in de drukte van de dag vergeten dat te doen.

Sprankelend…of niet

Vanochtend toen ik naar de sportschool liep zag ik een voorbeeld van hoe ik het zelf niet wil doen. In die zin van ‘niet-sprankelen’. Dit voelt een beetje als een oordeel, wat ik in principe nooit wil doen. Je weet natuurlijk nooit wat en of er iets aan de hand is met die persoon. Maar als voorbeeld voor dit artikel wil ik het toch gebruiken.

Op het moment dat ik de entree naar de sportschool binnen liep (mijn sportschool is gevestigd boven de supermarkt, how convenient), kwam een vrouw – ik schat rond de 30 – naar buiten lopen. Een uitgebluste blik, zonder make-up, haar in een slordig staartje, gekleed in een joggingbroek en afgetrapte sneakers. Haar hele houding straalde somberheid uit, naar beneden hangende schouders, bijna zuchtend met een kar vol boodschappen naar buiten. Jammer! Boodschappen doen is niet altijd leuk. Dat begrijp ik. Maar hoe zou het zijn als je je leuk aankleedt, aan vrolijke dingen denkt en gewoon ‘sprankelend’ boodschappen gaat doen?

Sprankelend tijdens het sporten

Sprankelen, zo belangrijk om het leven wat leuker te maken. Een ander voorbeeld. Ik volg op mijn sportschool meestal groepslessen omdat ik het heel fijn vind om als een team op opzwepende muziek er echt voor te gaan. Zelfs als ik ga sporten vind ik het belangrijk om mij leuk (in sportkleding) aan te kleden, doe ik een bescheiden make-up op (oogpotlood, mascara en een lichte gloss) en tover ik een glimlach op mijn gezicht. Want hé, ik kan, mag en ga lekker sporten.

Stralen

Niet iedereen denkt daar zo over. Alle respect daarvoor natuurlijk. Je kan sporten zien als een noodzakelijk kwaad. Maar je kan het ook proberen te zien als een manier om je te ontladen, om je expressie te laten zien, om te sprankelen. Het is dan ook zo bijzonder en leuk om te zien hoe bepaalde muziek een trigger kan zijn voor diegenen die eerst ‘gewoon’ aan het sporten waren en ineens veranderen in bijzonder sprankelende vrouwen. De ogen gaan stralen, de heupen gaan wiegen. Zomaar ineens komt er een dansritme omhoog. Het enthousiasme en plezier straalt eraf. En dat triggert mij ook weer.

Quote

Life is a great big canvas and you should throw all the paint on it you can – Danny Kaye [Zet dit op Twitter! ]

Wat doen jullie om te ‘sprankelen’ tijdens de dagelijkse bezigheden?

Sprankelend
Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl