Isn't she 'Loveli' - 100% natuurlijke producten

Isn’t she ‘Loveli’ – 100% natuurlijke producten

In Gezichtsverzorging & make-up by Roryblokzijl16 Comments

Grappig, het is precies waar ik het eerste aan moest denken toen ik voor het eerst hoorde over de naam van dit fijne merk natuurlijke huidverzorging. Het liedje ‘Isn’t she lovely‘ van Stevie Wonder. Je schrijft het net even anders, maar de betekenis is – vind ik – hetzelfde. Ik heb het natuurlijk over het merk Loveli. Zoals founder Linda zegt: “100% natuurlijk en 100% troepvrij“. Voor mij was Loveli in eerste instantie het meest bekend van de natuurlijke deodorants. Iets wat ik al jaren wilde uitproberen, maar waar ik toch een tikje huiverig voor was (want ik wil graag fris blijven ruiken en ik wist niet zeker of ik met een natuurlijke deodorant ook dat effect kon bereiken).

Isn’t she lovely?

And yup, you guessed it! Een tijd geleden was het zover. En mocht ik ‘mijn’ eerste Loveli-deodorant uitproberen, de ‘Fresh Cotton’ (toevallig ook de meest gekozen variant). Omdat we destijds al in de (eerste) lockdown zaten heb ik het alleen maar in de thuissituatie kunnen uitproberen. Of natuurlijk wanneer ik buiten wandelde met mijn dochtertje. En o ja. Het was natuurlijk zomer dus wat dat betreft wel een goed moment (want hogere temperaturen) voor een uitprobeerperiode. De hot yoga-lessen die ik altijd met veel plezier heb gevolgd ‘mochten’ toen al niet meer plaatsvinden en daar was ik nu net heel benieuwd naar. Want in een afgesloten ruimte met zo’n 40 graden een behoorlijk pittige yoga-les volgen heeft zeker effect op je zweetklieren.

Een natuurlijke en troepvrije deodorant

Ik moet heel eerlijk bekennen dat – in de hitte van de afgelopen zomer of op bepaalde stressmomenten – ik wel heb gemerkt dat op bepaalde momenten de transpiratiegeur wel ‘door de deodorant’ heen ging. Toch raar. Want ik douche elke ochtend, dus het zou ‘schoon transpiratievocht’ moeten zijn. Ik vermoed dan ook dat – bij mij – wanneer het écht heel warm is (of ik teveel in de stress of angst zit), de deodorant niet geheel optimaal werkt. Aan de andere kant ging en gaat het op de normale dagen heel goed. En vind ik het oprecht heel fijn om een natuurlijke, troepvrije deodorant te gebruiken. Want als ik de ingrediëntenlijst van een reguliere deodorant doorlees… dan word ik daar niet heel vrolijk van.

Isn't she 'Loveli' - 100% natuurlijke producten
Photocredits: Loveli

Deodorant zonder aluminium

Wat zit er dan precies in de 100% natuurlijke Loveli-deodorant? Denk aan kokosolie, natriumbicarbonaat (zuiveringszout) en nog meer ingrediënten zoals arrowroot en sheabutter (voor een zachte huid) die goed zijn voor je huid. En met vitamine E als antioxidant. Het natriumbicarbonaat neutraliseert het zweet en absorbeert het zelfs een klein beetje (waardoor het lijkt alsof je minder zweet). De verkrijgbare geurtjes? Fresh Cotton, Power of Zen, Sweet Orange, Apple Blossom en een geurloze (voor de gevoelige huid). En in meerdere formaten. Wist je dat je voor alle sticks refills (navullingen) kunt aanschaffen? Goed voor het milieu dus (en het kost ook minder).

€ 7,99 – 30 gr
Refill € 5,99 – 30 gr 
€ 2,99 – 6 gr (mini)

Isn't she 'Loveli' - 100% natuurlijke producten

Rory, wil je de complete gezichtslijn van Loveli uitproberen?

Afijn, hoe fijn is het dat ik de hele gezichtslijn mocht uitproberen? Ik was heel benieuwd naar het effect en de kwaliteit van dit natuurlijke merk. En eigenlijk ook naar de achtergronden van dit mooie merk. Daarom heb ik in dit artikel ook een interview met founder Linda opgenomen. Omdat ik het gevoel heb dat dit ook bij kan dragen aan een stukje bewustwording. Er is toch over het algemeen niet heel veel bekend over (de werking van) natuurlijke producten. En omdat ik na maandenlang gebruik heel duidelijk kan aangeven wat het effect is op mijn huid, vind ik ook dat ik mijn enthousiasme met jullie kan delen. In alle oprechtheid zijn dit producten die veel voor je huid doen en tegelijkertijd niet teveel verlangen van je portemonnee.

Facewash

De conditie van je huid? Alles valt of staat met een goede reiniging vind ik. Twee keer per dag is mijn devies. In de ochtend na het opstaan èn in de avond voor het slapen gaan. Nadat je de flacon goed heb geschud gebruik je een pompje (meer dan voldoende!) romige mousse – op basis van betaine, gemaakt van kokosolie – voor je gezichtshuid en hals. Dat was je daarna met lauw water eraf.

Heerlijk! Mijn huid trekt niet, voelt geheel verzorgd aan. Zou dat komen door de kokosolie die in deze gezichtsreiniger is verwerkt? Wist je dat kokosolie je huid juist reinigt van al het vuil dat opgelost is in vet (zoals make-up en je eigen talg) en dat kokosolie helpt je huid in balans te brengen zonder het uit te drogen? De ingrediënten van deze facewash: Plantaardige glycerine, cocosbetaïne (wasstof gemaakt van kokosolie), water, kokosolie, gefermenteerde radijs, essentiële oliën van sinaasappel en citroen, kaliumsorbaat (natuurlijk conserveermiddel) en citroenzuur.

€ 14,99 – 150 ml

Herstellende Facemist

Ook zo belangrijk, het herstellen van je huid na de reiniging. Waar ik normaal gesproken al een toner gebruikte (met een toner help je de pH-waarde van je huid weer in balans te brengen en te voeden) gebruik ik nu de (herstellende) Facemist. Als volwassene herstelt de pH-waarde van de huid nu eenmaal niet meer zo snel als toen je nog een kind was. De ingrediënten uit de Facemist (aloë vera, groene thee-extract, rozenwater, water, gefermenteerde radijs en plantaardige glycerine) voelen heel fijn aan op mijn huid na de reiniging. Zacht en voedend. En zo vormt de facemist de basis voor verdere verzorging van mijn huid.

€ 14,99 – 100 ml

Gezichtsolie

Met gezichtsolie dus. Ik kan niet meer zonder. Heerlijk! Deze twee oliën van Loveli (een voor overdag en de ander voor de nacht) zijn ‘verslavend’ fijn (en dat bedoel ik positief). Alleen de geuren al geven mij een rustig gevoel. Loveli zegt: “Speciale werkstofoliën als wilde rozenolie en komkommerolie zijn sterk celgenererend, ontstekingsremmend en huidherstellend. Daar kan geen crème tegenop“.

De Face Oil Day is speciaal bedoeld voor overdag. Met gouden jojoba-olie die snel intrekt en een matte glans geeft. De frambozenolie in deze mix heeft van nature een beschermende UV-filter. De geur is heerlijk, lekker fris door de toevoeging van de etherische olie rode mandarijn. Maar behalve de geur is de verzorgende werking natuurlijk een groot pluspunt.

De Face Oil Night is speciaal bedoeld voor ‘s nachts als je huid zich weer gaat herstellen. De oliën herstellen je huid van alles wat het overdag heeft moeten verduren (denk aan zonlicht, wind, eventuele airconditioning en luchtvervuiling). Met wilde rozen olie voor het herstel van de droge, geschilferde en zonbeschadigde huid. Mijn absolute favoriet door de geur!

€ 22,50 – 30 ml

Facecream

Dat is even wennen. Want deze facecream kun je zowel overdag als ’s nachts gebruiken. Normaal gesproken heb ik voor de nacht altijd een wat vollere crème. Wat zit er dan precies in deze crème? Denk aan een combinatie van kleine en grote hyaluronzuur moleculen. De grote hyaluronzuur moleculen vullen je rimpeltjes of lijntjes direct op, terwijl de kleine moleculen zorgen voor diepe hydratatie en het verminderen van rimpels op de lange termijn. Ook vind je een behoorlijke dosis vitamine E, jojobae-olie en sheabutter.

Een crème die ideaal is voor de vochtarme huid (mijn ouder wordende huid kan dit goed gebruiken, want behalve gevoelig is mijn huid op bepaalde plekken best droog). Logisch eigenlijk, want je lichaam produceert nu eenmaal steeds minder hyaluronzuur naarmate je ouder wordt. Wist je dat je rond de veertigste nog maar 50% over hebt van de hoeveelheid hyaluronzuur in je lichaam? En dat zie je het meest op … juist, de bovenste laag van je huid (denk aan een doffere en drogere huid met fijne lijntjes en / of rimpels). Ai, smeren maar dus.

€ 20,00 – 50 ml

Eye serum

Deze oogcrème (want ik vind het persoonlijk meer een crème dan een serum) vind ik zo fijn! Denk aan een beetje een kleverige substantie – ik kan het even niet anders omschrijven – maar op een positieve manier. Het brengt goed aan op de huid rondom de ogen en het trekt snel in. En heel eerlijk gebruik ik het ook rondom mijn mond. Want door de hoge concentratie hyaluronzuur kan je dit serum eigenlijk overal gebruiken waar je rimpeltjes en lijntjes wil verzachten en misschien wel verminderen. Andere ingrediënten zijn extracten van biologische wilde rozen extract (het natuurlijke alternatief voor retinol), algenextract (beschermt tegen vrije radicalen) en gierstzaad extract. Dat laatste versnelt de aanmaak van collageen (en zorgt zo voor een verbeterde huidstructuur).

€ 20,00 – 15 ml

Facescrub (er is ook een sensitive versie beschikbaar)

Ik probeer het een keer per week te doen, maar in de praktijk komt het neer op een keer in de twee (soms drie) weken. De verhalen wisselen. De een zegt dat een scrub slecht is voor je huid, weer een ander zegt dat het juist goed is om zo dode huidcellen te verwijderen. Hoe het ook zij, in deze ‘lovely Loveli’-scrub vind je parels van jojoba-was (geen microplastics!) die op een echt superzachte manier dode huidcellen verwijderen en je huid zacht en fris maken (ze laten ook een fijn laagje jojoba-olie achter). Het ideale moment om erna een masker aan te brengen (of andere verzorgingsproducten). Waarom? Je huid staat nu als het ware open.

€ 15,00 – 50 ml

Facemask (voor een hydratatieboost)

Loveli heeft ook een masker, en wel een Pink Clay Mask. Je begrijpt het waarschijnlijk al. Het is een roze kleimasker, uitermate geschikt voor de gevoelige huid. Maar tegelijkertijd ook een echte reiniger voor je poriën. Wellicht dubbelop, maar ik gebruik dit masker altijd nadat ik de scrub heb gebruikt. Voor het masker zijn echte (gedroogde en gemalen) abrikozen gebruikt voor de fruitzuren plus wederom een flinke dosis hydraterende hyaluronzuren en de eerder genoemde jojoba-olie. Dus niet alleen een dieptereiniging maar ook een hydratatie-boost. 20 minuutjes laten intrekken en je bent weer ‘good to go‘. Need I say more?

€ 17,50 – 50 ml

Isn't she 'Loveli' - 100% natuurlijke producten

Photocredits: Loveli

Lipbalm

Ook al zo’n heikel onderwerp. Lippenbalsems en ‘verslaving’. De meeste lipbalsems bevatten paraffine die je huid afsluiten, waardoor de vochtbalans verstoord wordt en je niet meer zonder je lipbalsem kunt. Klinkt niet zo leuk hè? Ik was dan ook erg benieuwd naar de lipbalsem (ik ging voor de ‘spring edition’) van Loveli. Allereerst. Wat zit erin (behalve géén minerale oliën, petroleum of paraffine)? Diverse soorten oliën, zoals arganolie en avocado-olie. De gloss-achtige glans? Bereik je door middel van candelillawas. In ‘mijn’ spring edition zit ook nog eens een natuurlijke UV-filter van frambozenolie. Een mooi licht kleurtje (daarom koos ik voor deze variant) en totaal niet verslavend dus.

€ 5,99 – 8 gr

Hand Sanitizer

Een van de heerlijkste spray hand sanitizers die ik heb. Hij zit altijd in mijn tas en behalve dat het werkt (basis van 75% alcohol) heeft het ook nog eens een fijne geur. Dat komt waarschijnlijk door het (hydraterend) komkommerextract en (herstellende) aloë vera. Zelfs mijn dochtertje roept – als ik in de auto mijn handen weer eens aan het sprayen ben nadat ik ervoor het een en ander heb aangeraakt  – “Mama, het ruikt weer zo lekker!“. Groot extra pluspunt? Hij kleeft niet (de spray bevat geen verdikker). Misschien herken je dat wel van andere sanitizers, dat plakkerige gevoel nadat je het hebt aangebracht op je handen (behalve die van WOW trouwens – World of Wellcare).

Isn't she 'Loveli' - 100% natuurlijke producten

Wat zegt Loveli over de hand sanitizer?

De Loveli hand sanitizer is ook veilig voor kinderen vanaf 2 jaar. Maar wat wel belangrijk is, is dat het alleen onder toezicht gebruikt mag worden. Er zit natuurlijk heel veel alcohol in, wat wel schadelijk is als kinderen het binnen krijgen. Op de huid verdampt de alcohol meteen, maar kinderen mogen hun handjes niet in hun mond doen voordat de alcohol opgedroogd is“. Supergoed dat jullie dit vermelden op de site!

€ 9,99 – 150 ml

Handcrème Honey Suckle
Hele fijne handcrème om voor het slapen gaan aan te brengen. Ingrediënten als kokosolie en mangoboter en een extra hoge concentratie calendula-extract helpen je huid herstellen. Ik merk zelf dat de crème vrij lang vettig aanvoelt op de huid. Maar daarom ideaal voor ’s nachts. En dan kan de handcrème ook nog eens goed inwerken.
€ 7,99 – 50 ml
Interview met Linda Bot, founder van Loveli
Isn't she 'Loveli' - 100% natuurlijke producten

Hoe is het allemaal begonnen?

Ik ben officieel gestart met Loveli in 2016, maar eigenlijk begon het voor mij alweer 10 jaar geleden toen mijn moeder de diagnose borstkanker kreeg. Ik ging toen met haar mee naar het ziekenhuis en daar vertelden ze dat mijn moeder geen deodorant met aluminium meer mocht gebruiken. Maar ik wist helemaal niet dat er aluminium in een deodorant zat en ik werd meteen nieuwsgierig naar waarom je dat dan niet zo moeten gebruiken. Dat startte voor mij een zoektocht naar meer informatie, maar ook naar een alternatief. Want stoppen met een deo is geen optie vond ik.

En hoewel er zeker al deo’s zonder aluminium te vinden waren in biologische winkels, kon ik niets vinden dat echt werkte. Tot ik per toeval online een recept tegenkwam om je eigen deo te maken van kokosolie en zuiveringszout. En dat werkte wel echt. Alleen neem je zo’n pot kokosolie niet mee naar de sportschool en al helemaal niet op reis. Want kokosolie smelt al bij 20 graden. Ik vond het toen leuk om te gaan experimenteren in mijn keuken met als uitdaging er een handige stick van te maken. En na zo’n 100 pogingen lukte dat. Mijn familie en vriendinnen reageerden zo enthousiast, dat ik besloot er een bedrijf van te maken“.

Van deodorant naar huidverzorging, wanneer maakte je die stap?

Toen de deodorant zo’n succes bleek te zijn, dacht ik: “Hoe leuk zou het zijn als je voor al je producten in je badkamerkastje een helemaal natuurlijk alternatief zou hebben?”. En ik ging aan de slag met boeken als ‘Cosmetica maken voor dummies’. Totdat een crème in mijn keuken volledig ontplofte. Op dat moment besloot ik dat dit niet voor amateurs was. Ik moest óf stoppen óf een opleiding gaan doen.

Ik koos voor dat laatste enben een opleiding tot ‘Cosmetic Formulator’ gaan doen. Sindsdien heb ik een hele gezichtslijn en bodylijn ontwikkeld en ben ik eigenlijk met nog veel meer bezig. Allemaal in samenwerking met een lab in Amsterdam, waar de echte scheikundigen werken“.

Hoe ben je aan de naam Loveli gekomen?

Loveli is eigenlijk heel simpel Love + Linda en dan afgekort. Ik had eerst een andere naam in gedachten, maar precies toen ik daar de domeinnaam van kon kopen, had iemand anders hem vastgelegd bij het merkenbureau en kon ik er niets meer mee. Na maandenlang piekeren werd ik ’s ochtends ineens wakker met deze naam in mijn hoofd”.

Gemaakt in Amsterdam en nooit op dieren getest. Hoe ontwikkel, maak en test je jouw producten? En doe je dit zelf of is het jouw basisidee en werkt een laboratorium het uit?

Ik heb mijn eigen labje in de tuin waarin ik alle producten eerst zelf ga maken. Vaak is dat omdat ik zelf behoefte heb aan een product. Nu ben ik bijvoorbeeld bezig met het ontwikkelen van een zonnebrandcrème waar echt geen troep in zit. Ik ga dan eerst researchen op ingrediënten en bedenk dan een eerste recept. Die test ik op mezelf en ik pas het net zo lang aan, tot ik er blij mee ben.

Dan vraag ik mijn team om het te testen en als ook zij enthousiast zijn, dan gaat het naar Thomas op het lab in Amsterdam. Hij checkt mijn recept op bijvoorbeeld het juiste conserveermiddel of hij heeft andere tips. Hij gaat hem dan ook maken, zodat we kunnen starten met een stabiliteitstest, om te kijken of het product ook stabiel blijft bij hogere temperaturen en op de langere termijn.

Als we ervan overtuigd zijn dat we een winnaar hebben, dan vragen we een testgroep van onze eigen klanten of ze het product willen testen en feedback willen geven. Soms moeten we het product dan nog een keer aanpassen. Staan alle lichten op groen, dan kunnen we aan de slag met de verpakkingen en alle ingrediënten inkopen. Als alles dan bij elkaar komt, dan moeten we het product nog officieel aanmelden en dan kunnen we het gaan verkopen“.

Prachtig van de refill mogelijkheden. Denk je er ook over om recycled plastic te gaan gebruiken voor de verpakkingen?

Het liefst zou ik echt helemaal verantwoorde verpakkingen willen hebben. Ik dacht eerst dat je echt een fles van composteerbaar plastic zou kunnen gebruiken, die je na gebruik in je tuin kon leggen en waar je zelfs zaadjes in zou kunnen doen, zodat er bloemen uit zouden kunnen groeien. Helaas was dat wel een beetje naïef gedacht en is dat met de huidige technieken niet haalbaar.

Daarom kijken we naar wat op dit moment het meest milieuvriendelijk is. Maar toch ook een beetje mooi om naar te kijken. 100% gerecycled plastic kan sinds kort in doorzichtige flessen, maar nog niet in de echt witte flessen zoals wij hebben. We blijven de ontwikkelingen op de voet volgen, maar tot nu toe is refillen nog de beste optie en kiezen we voor de tubes voor plastic gemaakt van suikerriet“.

Try it. Love it. And fall in love with Loveli

Dankjewel Linda! Fijn om op deze manier wat meer te horen en leren over de achtergronden van het merk Loveli. De reden waarom je bent gestart met dit merk is heel naar, maar ik ben ervan overtuigd dat je hiermee – met zowel het eerste product (de deodorant) als met de uitbreiding van dit natuurlijke, mooie en fijne merk – heel veel mensen hebt geholpen en helpt. Ik ben er in ieder geval heel tevreden mee.

Ik sluit af met een toepasselijke tekst, een paar zinnen uit het eerder genoemde lied van Stevie Wonder waar ik aan moest denken:

“Isn’t she lovely?
 Oh isn’t she wonderful?
Isn’t she precious?
…Isn’t she pretty?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Deze producten heb ik toegezonden gekregen. Dit verandert niets aan mijn oprechte mening

 

♥. 100% natuurlijk

♥. Nooit op dieren getest

♥. Zonder aluminium, parabenen, siliconen, SLS/SLES, PEG’s, nano, butylhydroxytoluene, phenoxyethanol, synthetische parfums of palmolie

♥. Zonder microplastics, met Zero Plastics Inside certificering

♥. Gemaakt in Amsterdam

♥. Hervul je producten met milieuvriendelijke refills

♥. 100% troepvrij