Moederdag, een dag om te denken aan alle moeders

Moederdag, een dag om te denken aan alle moeders

In Gezichtsverzorging & make-up, Lifestyle by Roryblokzijl10 Comments

Denken aan alle moeders. Ik heb het weleens eerder gelezen. Een dag als Moederdag kan gemengde gevoelens oproepen. Sommigen onder ons hebben hun moeder verloren, weer anderen zouden zo intens graag moeder willen worden. Bij de een gaat dat misschien wel lukken, bij de ander helaas niet. Moederdag zou je daarom ook als een dag van reflectie kunnen zien. In mijn geval? Ik moet mijn eigen moeder missen sinds mei 2018. Het is voor mij dan ook een beladen dag. Maar tegelijkertijd wil ik er wel zijn voor mijn dochtertje. Want ik ben natuurlijk ook (haar) moeder en het helemaal niet vieren zou mijn dochter dan ook iets ontnemen. En dat wil ik natuurlijk niet.

Het moedergevoel

En natuurlijk heb je – naast alle moeders – ook nog schoonmoeders, of dierbaren die je als je (tweede) moeder ziet. Ook dat is een reden om wel bezig te zijn met deze speciale dag. Oh ja, er zijn natuurlijk ook mensen die vinden dat iedere dag ‘Moederdag’ is en dat er geen commerciële shit nodig is (excusez le mot) om deze dag te maken tot wat die is. En zo kom ik dan ook bij het onderwerp: een dag om te denken aan alle moeders. Want dat denken aan. Hoe zou je dat kunnen doen?

Liefde kost geen geld

Laat ik dat voorop stellen. Liefde kost geen geld. En liefde voor moeders is uit te drukken op zoveel verschillende manieren. Door elkaar te knuffelen. Een mooie tekening te maken of te krijgen. Extra aandacht te besteden aan een ontbijtje. Gewoon door eens een keer croissantjes te maken bijvoorbeeld, of verse aardbeien te kopen of net even dat extra kopje thee of koffie. Een wandeling maken in de natuur of gewoon even een belletje en zelfs alleen maar denken aan. Het hoeft echt allemaal niet zo duur te zijn.

Moederdag, een dag om te denken aan alle moeders

Maar wil je uitpakken? Dan kan dat ook

Niets ten nadele overigens van mensen die wel willen ‘uitpakken’ met cadeaus, ontbijtjes (laten bezorgen), etentjes (al dan niet met het hele gezin) of meer. Toch kan je ook dit wel binnen de perken houden. Of juist kiezen voor iets dat ook heel handig is in de dagelijkse routine van het leven. Ik bedoel maar. Douchen of badderen doen we allemaal toch? Een moment voor jezelf gunnen we toch iedereen? Dus een product aanschaffen waarmee je dat een stukje luxer, makkelijker of geuriger kan maken is helemaal niet verkeerd.

Zou het niet elke dag Moederdag moeten zijn voor alle moeders?

En dan niet perse op Moederdag, maar eigenlijk wel iedere dag. Hoe dan ook, ik kreeg deze ultiem fijne set ‘Signature Limited Collection Giftbox Moederdag‘ van een van mijn favoriete merken Oolaboo toegestuurd. En daar ben ik heel blij mee. Wat erin zit? Twee heerlijk geurende bath & shower gels (één om de dag mee te starten en één om de dag mee te eindigen). Ideaal, een soort van welness-cadeau dus. Dat is in ieder geval hoe ik het ervaar. Douchen doe ik iedere dag, lekker in bad liggen zou ik vaker willen doen.

Moederdag, een dag om te denken aan alle moeders

Maar Rory, waar ruikt het dan naar?

Ik begin met DAY, de ‘awakening‘ bath & shower gel. Denk aan een subtiele en toch frisse geur. In deze milde gel vind je dan ook essentiële oliën van lemongrass (limoengras), terwijl walnoot (rijk aan vitamine C, wist je dat?) zorgt voor de anti-aging werking van deze bath & shower gel. Het voedt je huid, hydrateert en geeft tegelijkertijd energie voor de rest van de dag. Heerlijk in de ochtend! En met een forse fles van 500 ml … doe ik wel even. Fijn voor mij en fijn voor moeders in het algemeen.

Voor het slapen gaan

Eerlijk is eerlijk. Ik douche over het algemeen een keer per dag en dan bij voorkeur in de ochtend. Maar op dagen als deze – waar er hopelijk nog veel meer van gaan komen – wanneer het zonnetje schijnt en ik dan ook zoveel mogelijk buiten zit en werk. Dan douche ik voor het slapen gaan graag ook nog een keer. Hoe lekker is het dan om de ‘relaxing‘ bath & shower gel NIGHT te gebruiken? Want met heerlijke ingrediënten als lavendel ontspan je niet alleen je lijf maar ook je geest (met een natuurlijke geur). Ook hierin vind je etherische oliën (werken balancerend en kalmerend). Je vindt trouwens ook cactusvijg in deze gel (antioxiderend). Voedend voor je huid, reinigend en met recht ‘relaxing‘. Ik ga ervoor.

Niet alleen voor een ander, ook voor jezelf

Je hoort het vaak in het vliegtuig: “Zorg eerst voor jezelf, dan voor de ander” (in dat geval gaat het om het zuurstofmasker en je kind). Ik interpreteer het nu op een andere manier. Meer in de strekking van: “Je kan pas goed voor een ander zorgen als je ook goed voor jezelf zorgt“. Er zijn namelijk momenten geweest dat ik een ander voor liet gaan en dat ik dan later wel kwam. Dat was maar een hele korte periode trouwens, want ik zie absoluut de meerwaarde in van jezelf verwennen, genietmomenten en ‘me-time‘. Voor sommigen een jeukterm, voor mij waarheid.

Moederdag, een dag om te denken aan alle moeders

Vier verschillende (sheet) masks?

Yup! Jezelf verwennen. Want – wederom van Oolaboo – ontving ik een collectie van vier verschillende (sheet) masks: voor je gezicht / nek, je ogen, handen én voeten! Elk masker bevat een serum, verrijkt met een hoge concentratie van actieve ingrediënten. Wat je daaronder moet verstaan?

Een ‘ENWRAP’ fleece mask (anti-aging & firming) voor jouw gezicht en nek. Dit sheet mask helpt de doffe en futloze huid te hydrateren en verstevigen. I like! Zeker na de lange herfst en winter is mijn huidje echt wel toe aan een boost. Dat er verschillende soorten hyaluronzuur in het serum verwerkt zijn is super voor de rimpeltjes en elasticiteit van de – straks hopelijk frisse en stralende – gezichtshuid. Ingrediënten? Onder andere extract van witte pioenwortel (een natuurlijke antioxidant), extract van jeneverbes (ontstekingsremmend), extract van rozenwortel (stimuleert de aanmaak van collageen), extract uit de bloesem van de kappertjesstruik (hydraterend en anti-aging effect) en extract uit de zwarte moerbei (vitamine C! Fijn effect op pigmentvlekken).

ENWRAP eye pads

Eye pads vind ik ideaal! Een instant hulp aan het einde van een lange dag (of juist in de ochtend na een korte nacht). Een boost voor de huid onder je ogen. Het is verkoelend, verfrist en hydrateert de kwetsbare huid onder je ogen. Maar wat zit er dan specifiek in die eye pads, Rory? Denk aan verschillende soorten hyaluronzuur (voor een frisse en stralende look) en extract van pioenroos (vermindert donkere kringen onder de ogen).

Moederdag, een dag om te denken aan alle moeders

De handen willen ook wat!

Herken je dit nu ook? Je neemt je voor om een paar maal per dag handcrème op te doen. Daadwerkelijk? Lukt dat mij nog net vlak voor het slapen gaan. En dat is gewoon niet genoeg. In ieder geval niet voor de inmiddels 51-jarige huid van mijn handen die ik – in bepaalde periodes – belachelijk vaak gewassen heb. Aldus heeft Oolaboo een ENWRAP hand mask ontwikkeld. Wat het is? Een maskerhandschoen boordevol voedingsstoffen om de handen én nagelriemen goed te verzorgen. Het bevat onder andere aloë vera (hydrateert, geneest en verkoelt), avocado-olie (hydrateert en beschermt) en allantoïne (stimuleert de aanmaak van nieuw weefsel en verwijdert dode huidcellen). Op deze manier werkt het optimaal in de huid met als resultaat een heerlijk zachte en soepele huid van je handen.

Poezelige voetjes met het ENWRAP foot mask?

Heerlijk! Geen geknoei met het insmeren van je voeten en dan op slippers naar de wastafel strompelen om je handen te wassen (want je wilt niet uitglijden of je vloer glad maken) maar gewoon voetmaskersokken met actieve en revitaliserende ingrediënten (onder andere glycolzuur, salicylzuur en ginseng extract ) die diep inwerken om dode huidcellen los te maken en ruwe huid te exfoliëren én te hydrateren! Voor fluweelzachte voeten, heerlijk om ze op deze manier alvast voor te bereiden op een hopelijk warme zomer.

Nogmaals, iedereen mag zelf weten óf en hoe je Moederdag viert (of niet), maar deze leuke tips voor alle moeders wilde ik jullie niet onthouden.

Vier jij graag een specifieke dag als Moederdag? 

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

 

Deze producten heb ik toegezonden gekregen, dat verandert niets aan mijn oprechte mening

Set DAY (500 ml) en NIGHT (500 ml) bath & shower gel (inclusief giftbox en blanco card) – € 49,95

ENWRAP fleece mask – adviesverkoopprijs € 14,95

ENWRAP eye pads – adviesverkoopprijs € 7,50

ENWRAP hand mask – adviesverkoopprijs € 9,95

ENWRAP foot mask – adviesverkoopprijs € 12,50

Of allevier de maskers in een box – adviesverkoopprijs € 39,95

Verkrijgbaar via www.oolabooshop.com of bij de officiële Oolaboo partnersalons