Darphin, botanische krachten voor je (veertigplus) huid?

In Gezichtsverzorging & make-up by Roryblokzijl15 Comments

Jongens, ik heb weer een nieuw merk ontdekt dat meteen al een van mijn favoriete merken is (naast natuurlijk onder andere Filorga, Babor, Clinique, Vichy en La Roche-Posay). Ik mocht al even genieten van het merk Darphin tijdens het te gekke Douglas event van alweer een paar maanden terug. Ik zag de stand, bewonderde de vormgeving, luisterde naar het enthousiaste verhaal van de vertegenwoordiger en ik voelde direct mijn interesse toenemen voor dit Franse huidverzorgingsmerk.

Connaissez-vous déjà la marque Darphin?

Een tijdje terug was het dan zover. Ik mocht aanwezig zijn bij de introductie van het Franse skincare merk Darphin. Wat meer informatie over het merk? Denk aan high end huidverzorging. Een merk dat verfijnde botanische ingrediënten combineert met innovatieve technologieën en behoorlijk wat expertise. Darphin heeft dan ook een rijke historie. Pierre Darphin – een cosmetoloog, tevens geïntrigeerd door plantkunde – gelooft er heilig in dat schoonheidsverzorging echt maatwerk is. En dat specifieke massagetechnieken kunnen bijdragen aan het vergroten van de manier waarop de Darphin producten in je huid trekken.

Darphin, botanische krachten voor je (veertigplus) huid?

Je huid heeft wat te verduren op een dag

Wist je dat je (gezicht)huid dagelijks wordt blootgesteld aan wel 15.000 micro bewegingen? En dat die bewegingen ervoor zorgen dat er fijne lijntjes ontstaan? Zodat je huid ongemerkt minder glad wordt? Het bijzondere van de Darphin-producten zit hem ook in de ingrediënten. Alleen de zeldzaamste en kostbaarste bloemen worden gebruikt. Bijzondere plantensoorten, de puurste etherische oliën, geneeskrachtige planten. Dit alles wordt samengevoegd tot een geconcentreerd ‘levenselixer’ voor je huid. Je merkt dat ook echt aan de overheerlijke geuren, die al voor een beleving op zich zorgen.

Een beetje Parijse luxe wil toch iedereen?

Natuurlijk kregen we tijdens het event een instructie van hoe je het beste de producten kunt aanbrengen (nuttig om te zien hoe de vertegenwoordigster van Darphin dat deed) en mochten we ons ook laven aan de heerlijke geuren en texturen van een aantal producten. En we kregen ook het een en ander mee om thuis zelf een beetje Parijse luxe te ervaren. Ik vind het oprecht jammer dat de testperiode van vijf weken inmiddels om is. Al blijf ik deze producten gebruiken totdat ze helemaal op zijn. Wat ik mocht testen vraag je?

Darphin, botanische krachten voor je (veertigplus) huid?

Étappe 1

Als eerste – als je jouw huid hebt gereinigd – gebruik je (zowel in de ochtend als de avond) het ‘Intral Redness Relief Soothing Serum‘. Een krachtig, kalmerend serum met micro-water technologie en een exclusief Calm Complex van drie bloemen: hagedoorn, pioen en kamille. Ik ervaar direct een verlichtend en kalmerend gevoel op mijn huid (het serum werkt tegen irritatie, vervuiling en stress). De geur is zó ontzettend fijn dat je jouw handen het liefst een hele tijd op je gezicht wilt houden.

Als tweede: Essential Oil Elixir Rose Aromatic Care

De gezichtsolie gebruik je ná het serum, maar eigenlijk alleen in de avond. Waarom? Dat heb ik zo geleerd en eigenlijk vind ik het ook wel prettig. Als een extra krachtige verzorging voor de nacht waarin je huid tot rust komt en ook in de gelegenheid is deze ‘Essential Oil Elixir Rose Aromatic Care‘ goed in zich op te nemen. De olie voedt je huid, het hydrateert en de formule met rozenextract zorgt voor een zachte, stralende, gladde en soepele huid. Wat er precies in zit? Denk aan een mix van etherische rozenolie, bloemwas, omega-rijke rozenbottel en teunisbloemolie.

Darphin, botanische krachten voor je (veertigplus) huid?

Botanisch-geïnfuseerde crème van Darphin als laatste stap

De ‘Ideal Resource Crème Lumière‘ is de laatste stap (voor zowel overdag als ’s avonds). Een botanisch-geïnfuseerde crème die de fijne lijntjes onder de ogen vermindert, hydrateert en de huid er gladder uit laat zien. Een huidherstellende crème met een zachte geur van bloemen. Denk aan Japanse duizendknoop, tijgergras en witte hibiscus. De substantie is zacht en wit. Trekt makkelijk in en voelt rijk genoeg om het zowel als dag- en nachtverzorging te gebruiken. Het gemis aan SPF compenseer je door – over je huidverzorging – een primer met een SPF te gebruiken of natuurlijk een zonnecrème, afhankelijk van het weer.

Een hydratatie-bom voor je huid

Tijdens het eerder genoemde Douglas-event kreeg ik ook een fijne Hydraskin Light dagcrème mee naar huis in mijn prachtige gepersonaliseerde trolley. Deze Darphin-crème heb ik nog niet gebruikt, maar schijnt een ware ‘hydratatie-bom’ te zijn voor je huid. Een lichte gelcrème die – naar zeggen – eveneens heerlijk ruikt en makkelijk intrekt. Natuurlijk probeer ik dit tezijnertijd heel graag uit en mijn bevindingen zal ik zoals altijd met jullie delen. Ik sta te popelen om deze dagverzorging uit te proberen en ik vermoed dat de zomerse periode ideaal zal zijn om mijn (veertigplus) huid van extra vocht te voorzien.

Darphin, botanische krachten voor je (veertigplus) huid?

Resumerend…

Ik vind de producten van dit fijne merk oprecht een aanrader. Niet alleen door de heerlijke geuren – die geurbeleving helpt ook zeker mee – maar ook door het rijke effect van de geteste producten op mijn (ouder wordende) huid. Mijn huid oogt stralend en glad en voelt ook bijzonder goed gehydrateerd. Een fijne verzorging van het merk Darphin. Een merk dat nu ook behoord tot mijn favoriete repertoire (net als Filorga en Babor). Hoe fijn en luxe is het dat je nieuwe (favoriete) merken kunt blijven ontdekken.

Heb jij al eens van het merk Darphin gehoord en welk product zou jij het liefste uitproberen?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Voor de lancering van het Franse huidverzorgingsmerk Darphin ben ik uitgenodigd

Darphin is verkrijgbaar bij Douglas

De genoemde producten heb ik gekregen

 

Intral Redness Relief Soothing Serum – 30 ml – € 61,20

Essential Oil Elixir Rose Aromatic Care  – 15 ml – € 50,90

Ideal Resource Crème Lumière – 50 ml – € 57,90

Hydraskin Light – 50 ml – € 40,80

 

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]