Je bent nooit te oud om je te schamen

In Opvoeding, Ouders, Persoonlijk by Roryblokzijl15 Comments

Je bent nooit te oud om je te schamen

Je bent nooit te oud om je te schamen

Schamen, iets van alle leeftijden. Hoezo? Kan je jezelf nu afvragen. Heb je even? De dag begon al goed. Eigenlijk, begon de dag ècht goed. Tot half acht kunnen slapen. Echt uitslapen dus. Toen met dochter Mila rustig ons ochtendprogramma doorlopen. We gaan normaal gesproken ook altijd lekker naar buiten. Naar de speeltuin. Maar dat zat er even niet in. Ik had namelijk een heel belangrijke afspraak. Vond ik zelf. Uitgenodigd voor een ontzettend leuk blog-event. Gelukkig zou mijn moeder komen om op te passen. 

Moeders gunnen alles aan hun kind

Mijn lieve moeder, die iedere week (!) sinds de geboorte van Mila een dag komt om mij wat tijd voor mijzelf te geven (blogtijd of vrije tijd, al is dat soms hetzelfde). Had de trein gemist. Door een ongeluk op het spoor. Ze was expres heel vroeg van huis gegaan. Uiteindelijk heeft haar reis in plaats van de gebruikelijke twee uur bijna vier uur geduurd.

Over de snelweg scheuren…met kind

Ze heeft een uur op mij gewacht bij een tussenstation. Terwijl ik dat niet zo had begrepen. De batterij van mijn moeder’s telefoon was ondertussen leeg. Omdat ze mij maar niet zag verschijnen. Heeft ze een andere reiziger gevraagd of ze zijn telefoon even mocht gebruiken om mij te bellen. Met een noodgang ben ik – met kind – in de auto over de snelweg gescheurd om heen en weer naar het tussenstation te gaan om mijn moeder op te halen. Maar toen was ik wel te laat voor mijn afspraak.

Jezelf schamen, iets voor alle leeftijden

Hartstikke ellendig natuurlijk. Voor mijn moeder! Weet je wat zo vervelend is aan dit alles? Ik – toch wel een volwassen vrouw te noemen met mijn 43 jaar – dacht alleen maar aan mijzelf. Dat ik nu eens een superleuk evenement bij kon wonen. En dat juist nu alles misliep. Boehoe. Maar zal ik je eens wat zeggen? Daar gaat het dus helemaal niet om. Het is niet het ergste in de wereld. Toch heb ik onaardig gedaan. Tegen mijn moeder. Zelfs een tikje tegen mijn dochtertje. Ik heb te hard gereden (“mama, niet zo hard rijden!). Ik heb mij misdragen. Ik mag mij schamen.

Iets over bloeddruk en stresslevel, waar gáát het eigenlijk over?

Mijn bloeddruk is vast omhoog geschoten. Dan heb ik het maar niet over mijn stresslevel. 43 jaar en moeder van een peuter. Ik had beter mogen weten. Dit mij niet zo laten raken. Mij meer realiseren wat er ècht toe doet. En dat zijn mijn moeder en mijn kind. Een dag niet geleerd is een dag  niet geleefd, zal ik maar zeggen.

Heb jij wel eens iets gedaan, waar je jezelf eigenlijk voor moet schamen?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

Interessant? Meer lezen? Schrijf je in!

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]