Casper en Emma: op jacht naar de schat + winactie

In Lifestyle, Opvoeding by Roryblokzijl21 Comments

Casper en Emma, wie kent ze niet? Ik moest eerlijk gezegd even nadenken, maar Mila helemaal niet. Bij een vriendinnetje thuis had ze al een film van ze gezien, dus toen ik haar vertelde over deze nieuwe film (weet je dat het alweer hun zevende bioscoopavontuur is?) was ze meteen helemaal enthousiast. Blijkbaar spreken de verhalen en natuurlijk Casper en Emma zelf tot de verbeelding. Het is natuurlijk geen animatie maar een ‘echte’ speelfilm, met kinderen zoals zijzelf.  Dat wij de film al voordat die in de bioscoop komt lekker thuis op de bank konden kijken was natuurlijk helemaal superleuk.

Casper en Emma gaan op vakantie naar…

Dit voorjaar gaan de beste vriendjes Casper en Emma op vakantie naar het zuiden van Noorwegen. Daar heeft Opa een strandhuis. Ze houden enorm van spelen en natuurlijk ook van het strand, want daar kan je mooie zandkastelen bouwen, lekker zwemmen in de zee en misschien wel visjes vangen. Dan vinden ze een mysterieus, oud kistje met een wel heel speciale rebus erin.

Van wie was het kistje?

Het kistje blijkt van de opa van Emma te zijn. Het is al heel oud, want hij heeft het lang geleden samen met zijn beste vriend Alfred begraven. Opa heeft Alfred al 65 jaar niet meer gesproken. Casper en Emma moeten er niet aan denken om elkaar zo lang niet te zien! Als vriendjes wil je elkaar toch regelmatig zien en samen spelen?

Op schattenjacht met Casper en Emma

De vondst van de rebus is het begin van een grote schattenjacht, waarbij de vriendjes samen de
omgeving afspeuren naar aanwijzingen. En weet je wie er ook meegaan tijdens de zoektocht? Mevrouw Konijn en Welpje natuurlijk! Dat is het begin van een bijzonder avontuur.

De achterliggende – en belangrijke – les van deze Casper en Emma-film

Deze hartverwarmende film – gezellig voor het hele gezin – gaat niet alleen over de grote schattenjacht. Maar er zit nog iets veel groters achter. Zonder al teveel te willen verklappen. De schattenjacht eindigt met een grote verrassing en Casper èn Emma leren iets heel belangrijks: vriendschap is de grootste schat van allemaal!

Need to know

Voorpremière: 19 mei bij select aantal bioscopen
Release: 29 mei
Kijkwijzer: AL
Speelduur: 74 minuten
Trailer: bekijk hier de trailer

Casper en Emma – Op jacht naar de schat wordt gedistribueerd door Just Film Distribution en Just4Kids.

Winactie (gesloten. De winnaar heeft persoonlijk bericht ontvangen)

Deze film wil jij toch ook zien met je kindje? En hoe leuk is het dat ik – net als een tijdje terug bij de film ‘Klara en de gekke koeien’ – twee kaartjes mag weggeven. Doe je mee?

  • Laat in een reactie hieronder, of onder het Facebookbericht op mijn pagina weten dat je meedoet
  • Like de Facebook-pagina van 40envoorheteerstmoeder
  • Delen van het bericht hoeft niet, maar mag uiteraard wel
  • Uit de deelnemers loot ik de winnaar / winnares
  • De winnaar krijgt persoonlijk bericht
  • De winactie loopt van 25 mei tot en met 1 juni, 00.00 uur.

Volg jij mij al op FacebookTwitter, of Instagram ? Zo blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen, nieuwe artikelen en eventuele fijne winacties!

Casper en Emma: op jacht naar de schat + winactie

Lijkt dit je een leuke film om met je zoon of dochter naartoe te gaan? En welke Casper en Emma-film is bij jouw kindje favoriet?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

 

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]