Klara en de gekke koeien + winactie

In Lifestyle by Roryblokzijl15 Comments

Zo grappig dat je iedere dag wel weer wat bijleert. Ik in ieder geval wel. Ik las een heel leuk persbericht over het starten van de lente met Klara en de gekke koeien. Wat het precies was weet ik niet, maar het bericht raakte iets bij mij. Misschien is het wel dat de winter een periode is die ik toch steeds minder aantrekkelijk ben gaan vinden? Mijn hang naar het begin van de lente? Het zonnetje dat begint te schijnen. Dat het eerder licht wordt en langer licht blijft?

Iets met gekke koeien

Hoe dan ook. Ik was erg nieuwsgierig naar deze animatiefilm met een wel heel bijzondere titel. Wat kon ik mij voorstellen bij ‘gekke koeien’? Waar zou de film dan over gaan? Hier komt het ‘ik leer iedere dag wat bij’-principe omhoog. Want Mila en ik mochten alvast naar een screener kijken (met andere woorden, dat je de film van te voren al kunt bekijken. Nog vóórdat die in de bioscoop komt). Weer een ervaring erbij.

Een kalfje en koeien die gek doen

Je bent natuurlijk nieuwsgierig. Waar gaat de film over? Denk aan een grappige animatiefilm. Met als hoofdrolspeelster het jonge kalfje Klara. Ze woont midden in de grote stad en heeft eigenlijk maar één grote droom: een grote ster worden. Net als haar vader. Als ze op een dag een brief van haar vader krijgt besluit ze hem op te zoeken op de boerderij waar hij al jaren woont. Ze maakt vrij snel nieuwe vrienden. Al vrij snel komt de boerderij in groot gevaar. Een gemene zakenman wil de boerderij hebben. Dat kan alleen maar worden voorkomen als Klara’s vader 100 appeltaarten bakt. Gek genoeg verdwijnen de appels van de boerderij. Wat moeten ze nu doen? Gaat het Klara en haar vrienden lukken om de boerderij te redden?

Klara en de gekke koeien + winactie

We zijn allemaal sterren, gewoon om wie we zijn

Ik vind het zelf belangrijk bij een kinderfilm dat – behalve dat de film zelf leuk is en geschikt voor de leeftijd van mijn kind – een goed verhaal de basis is. Er iets moois verstopt is in een film. En dat is in dit geval zeker ook zo. Er wordt niet alleen gefocust op de wens van Klara om een grote ster te worden, maar er wordt juist gerelativeerd. In het verhaal wordt je meegenomen naar een situatie waarin je een echte ster bent. Zonder teveel te willen verklappen is dit een film met een positieve boodschap: “vrienden helpen elkaar nu eenmaal“.

Koeien die gek doen

Het ‘gekke koeien’-aspect (wat ik eerlijk gezegd toch een vreemde titel vind, omdat het mij doet denken aan de gekke koeienziekte; iets dat juist helemaal niet leuk is) wordt gelukkig wel goed uitgelegd in het verhaal. Uiteindelijk past het ook wel in het grote avontuur. Een film die zeker geschikt is voor kinderen van alle leeftijden (al dook Mila op bepaalde momenten wel even in mijn armen): vermakelijk, grappig, toegankelijk en uiteindelijk ook lief. Met een mooie boodschap. Wist je dat je hier de trailer kunt bekijken?

Première datum: 14 maart 2019
Speelduur: 66 minuten
Kijkwijzer: alle leeftijden

Klara en de gekke koeien + winactie
WIN (winactie gesloten)

En raad eens … ik mag twee kaartjes voor deze leuke animatiefilm weggeven! Doe je mee?

  • Laat in een reactie hieronder, of onder het Facebookbericht op mijn pagina weten dat je meedoet
  • Like de Facebook-pagina van 40envoorheteerstmoeder
  • Delen van het bericht hoeft niet, maar mag uiteraard wel
  • Uit de deelnemers loot ik de winnaar / winnares
  • De winnaar krijgt persoonlijk bericht
  • De winactie loopt van 1 maart tot en met 8 maart, 00.00 uur.

Volg jij mij al op FacebookTwitter, of Instagram ? Zo blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen, nieuwe artikelen en eventuele fijne winacties!

Lijkt dit je een leuke film om met je zoon of dochter naartoe te gaan? En heb jij nog een leuke (film)tip?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]