Ik smurf, jij smurft, wij smurfen + ‘smurfige’ winactie!

In Lifestyle by Roryblokzijl31 Comments

De Smurfen. Die gekke blauwe mannetjes met hun witte mutsjes en broekjes. Wie kent ze niet. Ik – afkomstig uit het fantastische bouwjaar 1970 – ben ermee opgegroeid. Met de Belgische stripreeks  van tekenaar Peyo vol verhalen over Grote Smurf, Smurfin en natuurlijk Gargamel & Azraël. Maar ook met de muziek van Pierre Kartner (aka Vader Abraham). Wist je dat er maar liefst 17.000.000 exemplaren van ‘’t Smurfenlied‘ zijn verkocht? Waanzinnig!

Ik smurf, jij smurft, wij smurfen + geweldige winactie!
Smurfen in de letterbak van Oma

Mijn moeder (de Oma van Mila) heeft heel veel leuke dingen van vroeger bewaard. Zo ook de ontzettend leuke Smurfen-poppetjes. Gewoon in de letterbak (wat dat is? Een houten bak bestaande uit allemaal vakjes die je aan de muur hangt. Populair in de jaren zeventig en tachtig). Mijn vader verzamelde vroeger stripboeken, waaronder ook de stripreeks van de Smurfen. Nostalgie. Drie grote boekenkasten vol stripboeken, kan je het jezelf voorstellen? Een ideale wereld voor een kind die erg van lezen hield (nog steeds trouwens. Ik maak er alleen niet genoeg tijd voor).

Ik smurf, jij smurft, wij smurfen + geweldige winactie!
Mijn broertje appte mij zojuist deze foto van een van mijn favoriete stripboekjes van vroeger

Blauw, blauw, ik hou van jou

Ik werd ouder, volwassen en ben inmiddels moeder. Maar sommige dingen blijven altijd leuk. Zoals vaak is er nu ook weer een revival van de Smurfen gaande. Afgelopen maanden werd de film ‘De Smurfen en Het Verloren Dorp’ veelvuldig bezocht. En zijn ze helemaal ‘back in the picture‘. Ontzettend leuk. Want het is voor mij echt jeugdsentiment. Hoe gaaf is het dat ik een dvd toegestuurd kreeg zodat ik de film alvast samen met mijn kleuter van 5 jaar uitgebreid kon bekijken. Het had niet op een beter tijdstip kunnen komen (want zomervakantie).

Ik smurf, jij smurft, wij smurfen + geweldige winactie!

Voor het allereerst naar de bioscoop

En vooral mijn kleuterdochter vindt het ontzettend leuk. Want een tijdje terug ging ze namelijk voor het eerst naar de bioscoop. Met papa. Heel erg spannend allemaal. De hele entourage (want wat wordt het donker in de zaal!) heeft erg veel indruk op haar gemaakt. Een groot scherm. Harde geluiden. Er komt hartstikke veel op je af als klein kind als je voor het eerst een film gaat kijken in de bios. En laat het nu ook de film van de Smurfen zijn geweest! Maar doordat het allemaal wel heel spannend was heeft ze de film toch niet helemaal goed kunnen zien.

Ik smurf, jij smurft, wij smurfen + geweldige winactie!

Welke Smurfen zijn er ook alweer?

In de herhaling dus! Heel erg fijn. Ook voor mij. Want welke mannetjes (en vrouw) waren er ook al weer? Ik vertelde al over Grote Smurf, Smurfin, Gargamel & Azraël. Maar natuurlijk lopen er ook legio andere Smurfen rond. Ik noem Klungelsmurf, Brilsmurf, Moppersmurf, Smurffatje, Potige Smurf, Knutselsmurf, McSmurf, Lolsmurf, Bemoeismurf en nog veel meer! Hoe gaaf is het dat deze superleuke film – in het Nederlands gesproken met onder andere stemmen van Johnny de Mol (Potige Smurf), Pip Pellens (Smurfin), Bartho Braat (Grote Smurf) en Tygo Gernandt (Gargamel) op DVD en Blu-ray uitkomt op 7 augustus?!?

Een lach en een traan

Wat een herkenning en wat een humor. Dochterlief is al een paar dagen ziek en flink koortsig. Ziek zijn is heel vervelend, maar wat ik mij ook van vroeger herinner. Als je ziek bent word je toch ook lekker verwend. Eten alleen als je wilt, wat je wilt (als je maar genoeg drinkt) en verder mag je lekker op de bank hangen (of in bed, maar dat wil je meestal niet) onder een dekentje en een beetje televisie kijken. In ons geval: De Smurfen en het Verloren Dorp. Wat een feest van herkenning. Zonder al teveel te verklappen wil ik wel zeggen dat we hebben genoten, gelachen (die gekke Azraël en de stunts van de Smurfen) en ook wat emotie hebben weggeslikt. Afijn. Kijken dus!

Ik smurf, jij smurft, wij smurfen + geweldige winactie!

Fan-tas-ti-sche winactie! (Winactie gesloten)

En raad eens … ik mag 2 DVD’s en 2 Blu-ray’s van ‘De Smurfen en het Verloren Dorp’ weggeven! En dat is nog niet alles. Je maakt óók nog eens kans op de hoofdprijs van een geweldig ‘Smurfig’-winpakket (zie voor de inhoud de afbeelding hieronder)! Geweldige prijzen dus voor 4 lucky winners! Jij doet toch ook mee? Hoe je dat doet vraag je?

  • Laat in een reactie hieronder, of onder het Facebookbericht op mijn pagina weten dat je meedoet
  • Like de Facebook-pagina van 40envoorheteerstmoeder
  • Delen van het bericht hoeft niet, maar mag uiteraard wel
  • Geef aan of je meedoet voor de DVD of Blu-ray
  • Uit alle deelnemers loot ik 4 winnaars (2 van de DVD en 2 van de Blu-ray). En één van hen is extra lucky, want ik loot uit deze 4 winnaars de hoofdprijswinnaar! Whoohoo!!! Hij of zij krijgt ook nog het Smurfig-winpakket erbij (zie hieronder)!
  • De winnaar krijgt persoonlijk bericht
  • De winactie loopt van 28 juli tot en met 6 augustus, 00.00 uur.

Volg jij mij al op FacebookTwitter, of Instagram ? Zo blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen, nieuwe artikelen en eventuele fijne winacties!

Wat vind jij van de revival van de Smurfen? Jeugdsentiment en / of leuk voor je kind?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

Ik smurf, jij smurft, wij smurfen + geweldige winactie!

De DVD ‘De Smurfen en het Verloren Dorp’ heb ik toegezonden gekregen. De fijne en ‘smurfige’ winactie is een samenwerking