Iets met heerlijke geuren en een stralende teint – goed voor jezelf zorgen

In Gezichtsverzorging & make-up, Lifestyle by Roryblokzijl16 Comments

Een stralende teint, willen we dat niet allemaal? En waar ik vroeger dacht dat je dat tintje moest krijgen van de volle zon (ja, tijdens onze vakanties lagen wij van 10 uur ’s ochtends tot en met 6 uur ’s avonds in de volle zon), is dat nu wel anders. Gelukkig hadden we – als werkend en daarnaast studerend stel – maar de ruimte voor één week vakantie per jaar, want anders had ik nog veel meer in de zon gelegen. Als je de kennis van nu vroeger had gehad.

Iets met heerlijke geuren en een stralende teint - goed voor jezelf zorgen
Bescherm je huid tegen de negatieve effecten van de zon

Afijn, gedane zaken nemen geen keer. En ik heb er heel goed van geleerd, want al vele jaren geleden realiseerde ik mij dat het anders moest. Ik gebruik nu een hoge beschermingsfactor (heel vroeger gebruikten we producten zonder SPF) voor mijn gezicht (SPF50+) en voor mijn lichaam (SPF50 of SPF30) en ik blijf bij voorkeur tussen 13 en 15 uur uit de zon. Dan maar even lunchen (overdekt) of genieten van wat schaduw. Want ligt het aan mij of wordt het de laatste tijd ieder jaar heter in de zon?

Iets met heerlijke geuren en een stralende teint - goed voor jezelf zorgen
Wat vind je van onze gepersonaliseerde tassen? Claudia van Beautytag en ik zijn gewoon vereeuwigd door door artist Sella Molenaar

Logisch nadenken over de schade van de zon

Let’s face it. Het klimaat is aan het veranderen en wij moeten daar zelf naar handelen. Als veertigplusser heb ik inmiddels wel wat bijgeleerd. En zeker nu we een kindje hebben vind ik dat het mijn verantwoordelijkheid is om goed voor haar (en onszelf) te zorgen. En haar ook bij te brengen hoe belangrijk het is om je huid goed te beschermen. Een lange inleiding, maar wel een adequate uitleg waarom ik steeds meer naar zelfbruiners grijp. Een onschuldige manier om toch een stralende teint te krijgen.

Iets met heerlijke geuren en een stralende teint - goed voor jezelf zorgen
Wát een heerlijke lunch! Ik wil oprecht snel eens gaan dineren bij restaurant De Kas

Douglas zegt: “brands we love, gescout door brand experts

Douglas – sinds een tijd al bezig met rebranding met premium brands – heeft een aantal nieuwe merken in hun toch al prachtige bestand opgenomen en heeft deze mooie merken op een woensdag aan een selecte groep influencers – waar ik tot mijn grote vreugde ook toe behoorde – gepresenteerd tijdens een geweldige lunch in restaurant De Kas in Amsterdam. Toevallig een van de restaurants waar ik al heel lang eens wilde eten. Daar binnenkort dineren staat dan ook zeker op mijn wishlist. Tussen de gangen door hielden de merken presentaties over hun producten.

Iets met heerlijke geuren en een stralende teint - goed voor jezelf zorgen
De presentaties van TAN-LUXE, Isle of Paradise en SYS

TAN-LUXE

Een van die merken is TAN-LUXE, een merk dat kijkt naar innovatie en perfecte formules. Een verzorgende, op maat gemaakte en perfecte, stralende teint. Wist je dat dit merk in eigen laboratoria produceert om kwaliteit te garanderen en uitsluitend kwalitatief hoogwaardige ingrediënten gebruikt? Alle formules zijn vrij van chemicaliën en synthetische kleurstoffen. Bovendien zijn de verwerkte grondstoffen gecertificeerd organic. Ik kreeg de ‘The Gradual’ mee, een illuminating tanning lotion èn ‘The Face’, rejuvinating self-tan drops. Inmiddels heb ik beide producten al een keer geprobeerd en ik ben ‘in love‘. Makkelijk aan te brengen en het ruikt heerlijk. Het resultaat? Ik ben de eerste keer altijd wat voorzichtig, maar man en kind zagen meteen al duidelijk een stralende teint.

Isle of Paradise

Ook het merk Isle of Paradise staat – naast body positivity  – voor revolutionaire zelfbruiners. Door kleurcorrigerende en super hydraterende formules komt ook hier een stralende teint naar boven. Eveneens makkelijk aan te brengen dus: “Weg met onregelmatige teint, nare geurtjes en vlekken in beddengoed door zelfbruiner“. Eerlijk is eerlijk. Tijdens de lunch was ik wat overmoedig en sprayde ik het self-tanning water spontaan op mijn (onder)benen en vergat ik het uit te smeren. Ai, ik heb nog dagen uit moeten leggen waarom ik zulke donkerbruine knieën had en bruine vlekjes (iets met een stralende teint, maar dan anders).

Iets met heerlijke geuren en een stralende teint - goed voor jezelf zorgen

Een stralende teint met SYS

SYS staat voor SUPERFOOD 4 YOUR SKIN. Wat zegt het merk zelf? “Denk aan innovatieve, probiotische skincare producten verrijkt met superfoodextracten“. Dit mooie merk heeft de juiste high-tech, actieve ingrediënten toegevoegd aan de rijke formules. Ja, ze houden rekening met elke individuele huidbehoefte. Alle SYS-producten bevatten naast een complex van superfoodextracten ook veganistische probiotica. “De nieuwste innovatie in skincare!” Op het moment dat ik dit schrijf ruik ik even aan het product dat ik heb meegekregen, de SYS Vitamin Glow Drops Grapefruit en Probiotic. Goed om je vermoeide huid een energie boost te geven, zodat je een stralende teint krijgt.

Biotulin

Wow, wow en wow. Tijdens de presentatie zagen we bekende namen voorbij komen die deze producten met plezier gebruiken. Ik noem bijvoorbeeld een Meghan Markle. Wat zegt Biotulin? “De producten van Biotulin doen rimpels vrijwel direct verdwijnen! Zowel de Supreme Skin Gel als de Daynite 24+ dag- en nachtcrème zijn verrijkt met spilanthol, dit ingrediënt van hoogwaardige, labaratorische kwaliteit doet de gezichtsspieren ontspannen. Daarnaast vertragen druivenpitolie, sheaboter en squalaan het verouderingsproces“. Ook van dit heel mooie merk kreeg ik een fiks aantal producten mee om te proberen: het Bio Cellulose Mask, de Supreme Skin Gel, de Daynite 24+ absolute facecreme, de UV30 Daily Skin Protection Crème èn het Hydrolon Magic Loose Powder (met liquid micro pearls). Ik ben echt zó benieuwd.

Iets met heerlijke geuren en een stralende teint - goed voor jezelf zorgen
De presentaties va Le Couvent des Minimes, ZARKOPERFUME en Ecooking

Le Couvent des Minimes

Al bij aankomst in de prachtig aangeklede tuin van restaurant De Kas werd mijn aandacht direct getrokken door de flacon die er uitzag als een luxe parfum. Tijdens het maken van een ‘ussie’ met Claudia van Beautytag was het dan ook het eerste product dat ik vastpakte voor de foto. En ‘how right I was, want – zo zegt Douglas – “Een parfum is een signatuur. Le Couvent des Minimes creëert uitzonderlijke parfums met een eigen karakter die zich onderscheiden van commerciële en algemene geuren. Le Couvent des Minimes maakt gebruik van edele grondstoffen die worden gemengd volgens de tradities van de Franse Haute Parfumerie!“. Ik droeg het parfum ‘Le Couvent des Minimes Les Parfums Remarquables Tinharé‘ dan ook direct de volgende avond naar The Grand Blogger Dinner 2019.

ZARKOPERFUME

En we blijven even bij parfum, want ook dit merk heeft iets wat het heel bijzonder maakt. Door te experimenteren met gelachtige moleculaire verbindingen, vond ZARKOPERFUME bij toeval een verbinding met water. De unieke geurbeleving wordt dan ook gevormd op basis van je eigen lichaamsgeur. Wij kregen de geur ‘Molecule 234 38’ mee, maar wist je dat de nieuwste geur PURPLE MOLECULE 070 07 nu exclusief verkrijgbaar is bij Douglas? Tip van de dag. Ik kreeg een sample mee van de geur ‘MENAGE À TROIS’ en ik vermoed dat de naam genoeg zegt. Wàt een waanzinnige geur. Ik zeg: “Iets met een contact-molecuul“. ZARKOPERFUME zegt: “… intimate and exhilarating...”. Daar krijg ik spontaan ook een stralende teint van hoor…

Iets met heerlijke geuren en een stralende teint - goed voor jezelf zorgen

Ecooking

Waar staat Ecooking voor? Denk aan Eco en Koken – Ecooking. Eco verwijst naar ecologisch en natuurlijk. Koken verwijst naar het feit dat alle producten thuis in de keuken zijn ontwikkeld en dat sommige producten zo puur zijn dat ze gegeten kunnen worden! Het is een natuurlijke en ecologische huidverzorgingslijn, die wordt ontwikkeld, geproduceerd en met de hand gevuld in Ecooking’s kleine fabriek in Denemarken. Na de heerlijke lunch bij De Kas werden we ook getrakteerd op een demonstratie waarbij echt letterlijk lipbalm werd gekookt en gemaakt! Van dit natuurlijke merk mag ik het Peeling Mask gaan uitproberen.

En last but not least…

Zelfvertrouwen, elegantie, glamour, hebben we dat niet eigenlijk allemaal? Maar hoe laat je dat naar buiten komen? Neil Young, make-up artist en ambassadeur van Douglas Collection, creëerde drie inspirerende looks met de nieuwe producten van Douglas Collection Make-up en presenteerde dat voor aanvang van de lunch in een van de mooie ruimtes van De Kas. Een prachtige Big Bronzer (Face & Body Bronzing Powder) kregen we mee in onze prachtige gepersonaliseerde goodiebag – de tekening erop is gemaakt op basis van onze foto door artist Sella Molenaar. Net als het waanzinnig mooie Pink Nudes Eyeshadow palette (denk aan prachtige hoog gepigmenteerde tinten met namen als ‘shy‘, ‘dive into purple‘, ‘awestruck‘ en meer), de Drop & Mix Glow drops en de nieuwste 24H Super Power Long Lasting & Volume Mascara.

Iets met heerlijke geuren en een stralende teint - goed voor jezelf zorgen

In mijn Instagram stories (en posts) zal ik jullie op de hoogte houden van mijn ervaringen met deze prachtige producten. Dankjulliewel Douglas, voor de uitnodiging, het fantastisch georganiseerde event, de mooie entourage en natuurlijk de waanzinnige gepersonaliseerde goodiebag. Mijn hart klopt hier echt sneller van.

Welk product spreekt jullie het meeste aan? En waar zou je graag wat meer over willen horen?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Voor dit event van Douglas ben ik uitgenodigd

De genoemde producten heb ik gekregen

 

 

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]