Kiekeboe!

In Babytalk, Gezichtsverzorging & make-up by RoryblokzijlLeave a Comment

Kiekeboe!

Chanel nagellak en Ouders van Nu. “What is wrong” met deze combinatie? Helemaal niets! Inspiratie komt soms van verschillende kanten. In dit geval van het ontzettend leuke artikel van mijn nichtje Serena Verbon van Beautylab. Maar ook van het artikel in deze Ouders van Nu

Ik kan jou niet zien en dus jij mij ook niet

Ik vind het namelijk zo bijzonder hoe de belevingswereld van baby’s en dreumesen en vooruit…peuters of eigenlijk alle kinderen in elkaar zit. Voor het ‘kiekeboe’-verhaal put ik ook uit eigen ervaring. Mila doet gewoon haar handjes voor haar oogjes en denkt: “ik kan jou niet zien dus jij mij ook niet”. Bijzonder, puur en heel erg lief. Kiekeboe is een spelletje wat bij ons heel populair was en is. Als baby meer met handjes of doekjes voor haar gezichtje, nu juist meer fysiek verstoppen. Al dan niet met behulp van het ontzettend leuke verstopspelletje ‘Nijntje verstoppertje spelen’.

Je innerlijke kind

Het maakt spelen voor mij ook weer leuk. Mijn ‘innerlijke kind’ komt weer een beetje boven. Ik merk dat ik automatisch in de ontspan-modus schiet en ook oprecht geniet  als ik speel met mijn dochtertje. Natuurlijk is daar niet altijd tijd voor, maar soms is het goed om die tijd proberen (vrij) te maken. Kiekeboe spelen dus. Doe eens gek en verstop je eens voor elkaar.

Peek A Boo I See You

Maar ook volwassenen, zoals bij Chanel, kunnen lekker creatief bezig zijn en op een heel andere manier genieten van kiekeboe spelen. Neem bijvoorbeeld een heel mooi, ‘nude’ kleurtje nagellak en noem het ‘Peek A Boo I See You’ . Fantastisch gevonden! Het brengt bij mij direct een glimlach op mijn gezicht. Het is ook nog eens een hele mooie kleur. En Chanel brengt hiermee een nagellak op de markt die “ontwikkeld is om huidgevoeligheid tot een minimum te beperken“, aldus Serena van Beautylab. Lees haar zeer aansprekende artikel voor een volledige review van deze prachtige nagellak en de andere “12 shades of beige“-producten van Chanel.

Kiekeboe!
Kiekeboe spelen. Met je kindje, je neefje of nichtje, of doe eens gek – met je partner. Doe jij dat nog wel eens? Release your inner child!

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl