Het begon met een droom…Stokke Home

In Babytalk, Beeld, Persoonlijk by RoryblokzijlLeave a Comment

Nieuwsgierig gemaakt en getriggerd door de belofte van het nieuwe en innovatieve concept van de babykamer van Stokke begaf ik mij naar de Negenmaandenbeurs. Ik zal het eerlijk zeggen. Ja, ik ben een grote fan van Stokke. De robuuste eenvoud, de duurzaamheid en niet te vergeten het tijdloze design èn de kwaliteit van hun artikelen spreekt mij erg aan. Het is niet voor niets dat wij behoorlijk wat items hebben aangeschaft sinds mijn zwangerschap. Maar wat zou nu dat nieuwe, het innovatieve zijn wat Stokke brengt voor de babykamer? De naam zegt het al…’Stokke® Home™’.

Het begon met een droom...Stokke Home
“It started with a dream”

Bij aankomst bij de stand word ik direct aangesproken door de zeer enthousiaste Jan Eskil Hollen, Category Director van Stokke AS. In mooie bewoordingen legt hij uit hoe men tot dit prachtige totaalconcept is gekomen. “Het begon met een droom. Toen ik een jaar of vier, vijf was hadden wij in het souterrain een grote eettafel staan. Als er vriendjes logeerden was er niets leuker dan naar beneden te gaan. Een groot laken over de tafel heen te doen en met zijn allen eronder te gaan zitten en spelen. Alsof we een huis hadden. Een eigen plek. Waar je jezelf geborgen voelt. En veilig. Dat gevoel. Van geborgenheid. Veiligheid. Dat heb ik willen overbrengen. Aan de ontwerpers. Aan jullie. In het Stokke Home-concept“.

Het begon met een droom...Stokke Home

Een droom van een concept is geboren

Het is letterlijk een all-in-one gevoel wat ik ervaar. En dat gevoel klopt. De wieg is multifunctioneel. Licht, klein, compact. Lieftallig haast. Je kunt daadwerkelijk je babietje wiegen.  Wil je liever de wieg in het ledikant plaatsen? Ook dat is mogelijk. Links in het bed? Of liever rechts? Doen we. De flexibele commode past ernaast in het bed. Of op de ladekast. Veiligheid staat voorop. Overal is aan gedacht.

Het begon met een droom...Stokke Home
Geborgenheid. Het is geen droom meer maar werkelijkheid

Wat overheerst is het geborgen gevoel wat je als baby, peuter en kleuter kunt hebben. Alle elementen groeien met het kind mee. Gebruik je de commode niet meer? Plaats hem op het onderstel van de wieg en je hebt een prachtig bureautje voor je kind. Jan vroeg mij ook om gewoon eens te gaan zitten. In het multifunctionele bed. In het speelhuis. En te voelen wat het met mij deed. Veel. Een déjà vu naar vroeger. Toen je inderdaad zelf een huisje fabriceerde. Om te spelen. Maar wat een droom om daar nu in te mogen slapen als kind.

Het begon met een droom...Stokke Home
Duurzaamheid, een werkwoord

Maar Rory…een droom van een concept? Ja, ik kan niet anders zeggen. Ik ben letterlijk ‘impressed’. In deze tijd van – nog steeds – heftig consumeren. Min of meer een wegwerpmaatschappij. Dezelfde maatschappij waarin nu een stroming is ontstaan. Minimaliseren. Komt dit prachtige concept als geroepen. Het is duurzaam. Het is veilig. Het is tijdloos. Je kunt het op meerdere manieren hergebruiken. Het groeit mee met je kind. Ik vind het fantastisch. Had dit maar bestaan toen ik zwanger was en de keuze moest maken voor het meubilair van de babykamer.

Het begon met een droom...Stokke Home
Ik voel mij gezien

Kijk, alles is op te lossen natuurlijk. Je bewaart dingen voor je eigen kind voor later. Je verkoopt. Of geeft weg. Daar gaat het niet om. Waar het wel om gaat is dat dit een juiste en goed getimede beweging is van Stokke. Meegaan met een flow. Althans, zo voelt dat voor mij. Ik voel mij begrepen en gezien. Als klant. Als moeder.

Wat vind jij ervan? Zijn geborgenheid en duurzaamheid voor jou ook zo belangrijk?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

Is je nieuwsgierigheid gewekt? Vanaf mei 2015 is Stokke® Home™ verkrijgbaar.

Meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen in je inbox? Schrijf je in!

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]