Hoe reizen met een kind je inpak-modus verandert

In Lifestyle, Ouders by Roryblokzijl23 Comments

Reizen met een kind. Is dat zo anders dan? Jazeker, voor ons wel in ieder geval. Ken je dat? Dat je – toen je nog met zijn tweetjes was – heel snel en gemakkelijk alles één dag van te voren in een koffer propte zonder er echt bij na te denken en gewoon weg ging? Nu moet ik wel eerlijk bekennen dat dit nog steeds voor H. zo geldt. Voor mij is het nu echt wel anders.

Vakantie? Zal ik even een draaiboek maken?

Ik ben – je kan lezen dat ik vroeger directiesecretaresse ben geweest – heel serieus waar het inpakken betreft. Het liefst lees ik mij in voor wat betreft het weer. Denk goed na over de mogelijkheden dat het extra koud of warm zou kunnen zijn. En handel daarnaar. Op een vakantie naar Indonesië waarin we extra veel gingen (rond) reizen zorgde ik ervoor dat de koffer niet te zwaar was. Maar een weekje naar Turkije zorgde juist weer voor een heel andere inhoud. Kleinere koffer, alleen maar luchtige jurkjes. Een weekend weg in Nederland is soms extra lastig (regenjas mee of toch slippers).

Met een lege koffer naar New York reizen

Gingen we daarentegen een lang weekend naar New York, dan presteerde ik het rustig om met een helemaal lege koffer heen te reizen. Ècht helemaal leeg, Rory? Yes. De toilettas zat bij H. in de koffer. Een ‘noodsetje’ in mijn handbagage (sinds we ooit in Andalusië zijn aangekomen zonder onze koffers en dat ook nog op een zondag – en dat terwijl de dag erna onze rondreis zou starten – en ik letterlijk geen onderbroek bij mij had) is dit mijn standaard. Voor het geval dat. Die koffer zat overigens op de terugreis vanuit New York helemaal vol, dat begrijp je vast wel.

Met een kind? Verandert je inpak-modus

Afijn. That was then and this is now. Zodra je een kind krijgt verandert dat helemaal. Echt waar. Het ego is op miraculeuze wijze opgelost. Je gedachten zijn alleen maar bij je kind. Dat weet ik nog heel goed van onze eerste vakantie met baby (van 4 maanden). Gelukkig bleven we in Nederland. Minpuntje was dat je niet met de auto naar Schiermonnikoog mocht reizen. Die bleef op het vasteland. Ik noem: speelkleed, wandelwagen, luiertas, 26 luiers voor één week. Hydrofiele luiers. Baddoeken. Verzorgingsspulletjes. Tig rompers (want er ging weleens wat mis). Zal ik nog even doorgaan?

Reizen per boot

Einde van het liedje was dat het reizen met de boot hilarisch was om te zien voor onze medereizigers. We sleepten met van alles en nog wat van verdieping naar verdieping. De allergrootste jumbo koffer was voor baby. En de wandelwagen natuurlijk ook. Ik wist alles voor mijzelf voor die ene week in een handbagage trolley te krijgen. H. deed precies hetzelfde. Wij liepen de hele vakantie in dezelfde kleding rond. Baby was van alle gemakken voorzien. Nog een geluk dat Oma en Opa mee waren en ons nog een beetje konden helpen met sjouwen van alle spullen.

Wordt het inpakken makkelijker als ze ouder worden?

En als ze ouder worden dan? Dan wordt het toch wel gemakkelijker? True. Alleen dan heb je weer te maken met hele andere keuzes. “Mag ik een knuffel mee, mama?” “Natuurlijk schat“. “Mogen het er ook acht zijn, mama?” Er moet ook nog wat Duplo mee. Een pop om mee te spelen. Knutselspulletjes. En zelf ben je ook weer wat verkrampt bezig. Regenlaarsjes, maar ook slippers en slofjes – want je wilt niet dat ze uitglijdt op een eventuele trap. Kijk, die kleding kan er dan misschien wel bij in je eigen koffer. Maar reizen wil onze dochter dan wel graag met wat speelgoed in een eigen tas.

Rugzak of trolley? That’s the question

Natuurlijk kan je het rugzakje meenemen dat je toch al had liggen van school. Alleen zijn die vaak wat klein. Hoe leuk zou het zijn als ze met een eigen rugzak of trolley – speciaal voor kinderen – kan reizen? Dus zijn we ons nu aan het oriënteren. Begin volgend jaar is ze weer jarig, dus dat is eigenlijk ook een heel geschikt moment voor de wat grotere cadeaus. Bij bagage online zag ik een paar hele leuke, stevige rugzakken die uitermate geschikt zijn om mee te reizen. Of zullen we toch voor een (kinder)trolley gaan? Waar dan èn haar eigen kleding èn haar speelgoed in past?

Heeft jouw kind een eigen rugzak of trolley om mee te reizen? En aan welke van de twee geef jij de voorkeur? 

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking

disclaimer