Zuiverende anti-ageing? Age-Purify by Filorga. Hoe werkt dat dan precies?

Zuiverende anti-ageing? Age-Purify by Filorga. Hoe werkt dat dan precies?

In Gezichtsverzorging & make-up by Roryblokzijl22 Comments

Een tijdje terug kreeg ik de volledige zuiverende anti-ageing lijn van Laboratoires Filorga toegestuurd: Age-Purify. Tijdens een online event ben ik – samen met andere bloggers – ook al uitgebreid geïnformeerd over deze producten. Want wist je dat ze ook heel goed onze huid kunnen ondersteunen tijdens een van de meest recente (huid)ongemakken sinds corona in ons leven kwam? Ik heb het over de huidconditie ‘mask-ne‘. Begrijp mij niet verkeerd. Het virus heeft veel meer (afschuwelijke) effecten. Maar in het kader van ongemakken aan de huid is dit gewoon ook een actueel onderwerp. Zeker voor de mensen onder ons die iedere dag uren lang een mondmasker moeten dragen, bijvoorbeeld voor hun werk.

Mask-ne? Kies voor Age-Purify

Wat is ‘mask-ne‘ (masker acne) nu precies? Denk aan vreemde puistjes die verschijnen op plekken waar je ze nooit eerder hebt gehad. En alleen daarom al, om te zorgen voor een zuiverder, gladdere huid is dit een ideale anti-acne verzorging. En los daarvan, willen we niet allemaal een zuivere, gladde huid? Ook al dragen we niet urenlang een mondkapje? Deze verzorging is ontwikkeld – met cosmetische artsen en dermatologen – voor een gladdere en schonere huid. Dus tegen zichtbare (vergrote) poriën, een glimmende huid, puistjes, mee-eters, roodheid en misschien wel een vale teint.

Zuiverende anti-ageing? Age-Purify by Filorga. Hoe werkt dat dan precies?

Age-Purify, double correction

Ik heb deze producten uitgebreid gebruikt en ik was en ben blij met het resultaat. De ‘Age-Purify Clean’ is zelfs bijna op. Ik ben er zo aan verslingerd dat ik het ben blijven gebruiken, ook na de testperiode van vijf weken. Laat ik maar meteen met dit specifieke product beginnen. Een heerlijke (groenige) zuiverende reinigingsgel die je aanbrengt op een vochtige huid. In de ochtend en de avond. Aanbrengen (een pompje vind ik ruim voldoende), zacht masseren op je gezichtshuid – dan schuimt het lichtjes -en afspoelen, klaar! Pluspunt? Geen trekkerige, droge huid. Het voelt meteen al goed aan en je huid voelt zelfs letterlijk zacht aan.

Age-Purify Mask

Dan als een eventuele volgende stap (heb ik veel te weinig gedaan door omstandigheden. Iets met te weinig tijd voor mijzelf nemen) het ‘Age-Purify Mask’. Heb je even? Wat een heerlijk masker. Het heeft als het ware een dubbele werking. Het is niet alleen zuiverend, maar brengt ook vocht in je huid en wederom… geen droge en trekkerige huid. Meteen na het gebruik lijkt het alsof je poriën minder zichtbaar zijn. Het feit dat in de formule ook (niet-uitdrogende) witte klei zit, zorgt ervoor dat het overtollige talg wordt weggehaald. Ik bemerk een gladdere en ook mattere huid. Prettig! Wel opletten dat je het niet vlak rondom de ogen aanbrengt. Die huid is nu eenmaal dunner en meer kwetsbaar.

Zuiverende anti-ageing? Age-Purify by Filorga. Hoe werkt dat dan precies?

Zuiverende anti-ageing

Ik gebruikte wel iedere ochtend (en avond) standaard nog twee stappen nadat ik mijn gezichtshuid zorgvuldig had gereinigd met de Age-Purify Clean. Allereerst het ‘Age-Purify Intensive’ serum’. Denk aan een hele lichte textuur die heel gemakkelijk door de huid wordt opgenomen. Net als de overige producten uit deze lijn werkt het op rimpels en een onzuivere huid. Een serum dat wat lichter is werkt heel fijn vlak nadat je jouw huid hebt gereinigd en voordat je een wat vollere crème aanbrengt. Het is een soort ‘layeren‘ wat je doet. Laagjes aanbrengen en zo je huid optimaal voeden en beschermen.

Age-Purify

Als laatste stap bracht ik de ‘Age-Purify’ aan. Een iets dikkere fluide die je huid hydrateert maar tegelijkertijd ook matteert. Niet comedogeen geeft Laboratoires Filorga ook aan, wat betekent dat het de poriën niet verstopt. Prettig. Ook fijn om te weten? De fluide beschermt je gezichtshuid tegen vervuiling en zware metalen (denk aan smog, of sowieso alle viezigheden die zich in kleine deeltjes in de lucht bevinden). Ik gebruik deze beide producten na elkaar, maar weet dat je ze ook separaat kunt gebruiken. Ik vond het prettig om ze juist wel te combineren.

Zuiverende anti-ageing? Age-Purify by Filorga. Hoe werkt dat dan precies?
Deze foto móest er even bij. Ik dacht dat het een briljante pose was. Achteraf lijkt het net alsof ik mijn hoofd op een hakblok leg…

Je huid ziet er zo goed uit de laatste tijd. Welke producten gebruik je Rory?

Het resultaat? Ik heb zelf – dacht ik – geen onzuivere huid. Toch kreeg ik veel complimenten uit mijn omgeving – zo tegen het einde van de eerder genoemde vijf weken – dat mijn huid er opmerkelijk goed uitzag. Ik had van te voren eerlijk gezegd eigenlijk ook niet gedacht dat deze producten zoveel impact zouden hebben (omdat ik meende geen onzuivere huid te hebben). Het resultaat zegt anders. En dan heb ik het masker ook nog eens veel te weinig gebruikt. Kan je nagaan als ik dat wel trouw een keer per week had gedaan.

Me-time? Ik mag dat wel wat vaker doen

Wat mij overigens er ook weer aan doet denken dat – ondanks dat sommigen het een ‘jeuk’-term vinden, ik er toch wel voor sta om vaker me-time in te lassen. Ik loop standaard achter met mijn werkzaamheden. Kan het lastig combineren in een toch redelijke drukke omgeving waarin altijd wel stoorzenders te vinden zijn. Dat klinkt onaardig en bedoel ik niet zo. Maar aan je keukentafel werken zorgt toch voor veel afleiding. De deurbel die regelmatig gaat. De ander die af en toe binnen komt lopen om wat te pakken. Je kind dat ook aandacht wil (en dat ook verdient!). En toegegeven, met alles wat door elkaar heen loopt (socials, blogposts schrijven, pitchen, administratie, fotografie, telefoontjes en meer), het huishouden dat erbij komt en natuurlijk het iedere dag koken. Is het gewoon ook wat veel.

Zuiverende anti-ageing? Age-Purify by Filorga. Hoe werkt dat dan precies?

Neem die tijd voor jezelf!

Hoe goed is het dan om ook tijd voor jezelf te nemen? Maak die wandeling in de buitenlucht. Doe die oefeningen op je yogamat. Neem even een paar minuten rust op je spijkermat. Of ga er even op uit en ga in je skipak op het terras zitten met een glas wijn, een glas limonade of een koffie. Hoe dan ook, kies voor jezelf. Want alleen als je van jezelf houdt, kan je ook van een ander houden.

Aldus… heb jij weleens van zuiverende anti-ageing gehoord? En specifiek van deze Age-Purify lijn van Filorga?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Deze producten heb ik toegezonden gekregen. Voor het virtual event ben ik uitgenodigd

Verkrijgbaar bij onder andere ICI PARIS XL

Age-Purify Clean – 150 ml – € 24,90

Age-Purify Mask – 75 ml – € 46,90

Age-Purify Intensive – 30 ml – € 61,90

Age-Purify – 50 ml – € 61,90

 

 

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]