Als (jonge) moeder aan zowel jezelf als je baby denken

Als (jonge) moeder aan zowel jezelf als je baby denken

In Babytalk, Gezichtsverzorging & make-up, Lifestyle, Opvoeding, Ouders by Roryblokzijl1 Comment

Zowel aan jezelf als je baby denken? Als (jonge) moeder? Ik denk dat het heel goed is. Als ik terugdenk aan hoe ik het zelf heb gedaan, 12 jaar geleden, dan was dat toch wel heel anders. Ik was volledig en compleet gericht op mijn baby. Laatst had ik het er nog met mijn dochter over. Ik had gelezen dat het belangrijk was om je baby bij je in de slaapkamer te hebben, dus dat móest en zou ik ook doen.

Iets met boven de wieg hangen

Gevolg? Ik hing – als (jonge) moeder – continu boven de wieg om te luisteren of ze nog wel ademde en werd daardoor doodmoe van mijzelf. Want als ik wat hoorde, dacht ik dat er wat was. Maar als ik niets hoorde, was ik zo ongeveer nog panischer. Heel vermoeiend. Voor zowel mijzelf, mijn partner als onze baby. Gevolg, de wieg ging na een week onze slaapkamer uit.

Als (jonge) moeder aan zowel jezelf als je baby denken
Toen was ze geen baby meer, maar wel nog steeds een van de meest dierbare foto’s

Keuzes, keuzes, keuzes

Hoe je als (jonge) moeder wél op een goede manier aan je baby denkt vraag je? Dan denk ik bijvoorbeeld aan de benodigde attributen waarin je een keuze maakt, gebaseerd op dat wat je leest qua reviews, ervaringen van anderen of meningen van (ervarings)deskundigen. Ik denk dan aan bijvoorbeeld de keuze voor een autostoeltje, buggy of kinderwagen. In ‘mijn’ tijd – Mila is in 2012 geboren – had ik naar mijn mening niet zo heel veel keuze en koos ik voor mijn destijds favoriete merk.

Trendkleuren by Nuna

Maar inmiddels zijn er meerdere nieuwe en innovatieve spelers op de markt en een daarvan is Nuna. Ik ben echt onder de indruk van de manier waarop ze omgaan met het ontwerp en de trends en die toepassen op de producten. Net als de kleuren overigens. Ik noem er een aantal: ‘Biscotti’ (een zachte neutrale vanillekleur, minimalistisch en toch warm), het rustgevende en ingetogen elegante ‘Cedar’ en wat dacht je van ‘Caviar’ (klassiek, elegant en toch krachtig), ‘Granite’ (idem), Pine (zacht en niet overheersend). Deze kleuren zijn beschikbaar in een autostoeltje, kinderzitje (ARRA next, PIPA next, TODL next) of kinderwagen (DEMI next, MIXX next, TRIV next, LYTL).

Als (jonge) moeder aan zowel jezelf als je baby denken
Photocredits: Nuna

Wat zegt Nuna zelf?

Sinds 2007 inspireert het merk met zijn unieke stijl, gebaseerd op de strakke lijnen en verfijning van Dutch Design. Dit heeft geleid tot een collectie babyproducten die eenvoudig, veilig en flexibel zijn, precies zoals jonge ouders het nodig hebben. De perfecte balans tussen praktisch en esthetisch, of je nu onderweg bent of thuis. Duurzame materialen, verantwoorde processen en geavanceerde technologie bieden het beste voor baby’s en ouders“.

Als (jonge) moeder goed aan jezelf denken

Maar dat over het denken aan je baby. Want als (jonge) moeder is het juist heel belangrijk om ook aan jezelf te denken. In die zin dat je naar je eigen verzorging kijkt. Ik weet nog goed dat ik altijd een specifiek aantal stappen gebruikte voor de reiniging van mijn gezicht en gebit. De huid van mijn gezicht reinigde ik zowel in de ochtend als avond. Hoe moe of druk ik ook was. Om de twee uur borstvoeding geven, amper slapen en super vermoeid zijn? Hoewel anderen mij vertelden dat ik dat niet meer zou doen als de baby er eenmaal was, ik deed het lekker toch. Net als tanden poetsen. Drie maal per dag? Dat vond ik echt nodig en daar wilde ik niet op ‘bezuinigen’.

Voor jezelf zorgen, say what?!?

Nu ben ik zelf geen ‘jonge’ moeder meer en is onze dochter inmiddels 12 jaar, maar toch vind ik het belangrijk om – zelfs al lijk ik nu iets meer tijd te hebben – goed voor mijzelf te zorgen. Juist nu. Want in deze fase van je leven – als inmiddels (jonge) vijftiger – verandert er ook van alles en nog wat. Wellicht in je privé-situatie, of juist je hormoonhuishouding, of je huid.

Als (jonge) moeder aan zowel jezelf als je baby denken

Hydratatie is key

Ik was dan ook erg blij dat ik de ‘Hydramucine Mist’ van G.M. Collin toegestuurd kreeg. Want met (eindelijk) deze zomerse temperaturen is het zo belangrijk om je huid te hydrateren, zowel van binnenuit als van buitenaf. Binnenkort ga ik ook het zuiden van Europa weer verkennen en hoe fijn is het dan om een verfrissende spray in je handtas te hebben die je gezichtshuid een instant hydratatieboost kan geven. Heerlijk verkoelend!

Als (jonge) moeder aan zowel jezelf als je baby denken

Een gezonde, stralende huid?

Dat willen we toch allemaal? Niet alleen als (jonge) moeder, maar ook als vrouw op – eigenlijk wel – elke leeftijd. Wist je dat collageen een grote rol speelt in het behoud van een jeugdige uitstraling? Collageen is een structureel eiwit dat verantwoordelijk is voor de stevigheid en elasticiteit van de huid. Voor mij – als vijftiger – is het onvermijdelijk dat met het verstrijken van de jaren de productie van collageen afneemt. En tja, dan krijg je fijne lijntjes, rimpels en je huid wordt minder stevig.

Als (jonge) moeder aan zowel jezelf als je baby denken
Je ziet het niet heel goed (ik wel trouwens), maar hier zie je de huid van mijn hand voordat ik het serum heb aangebracht


En erna… (en het is zo fijn dat ik nog een kleine druppel heb aangebracht om na deze foto uit te smeren)

G.M. Collin’s ‘Collagen Supreme Serum’

Laat hetzelfde merk van de ‘Hydramucine Mist’ nu ook een mooi en revolutionair collageen serum hebben ontwikkeld: ‘Collagen Supreme Serum’. Volgens G.M. Collin is dit serum baanbrekend en is het ontwikkeld conform de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Het doel is om de hydratatie van je gezichtshuid te intensiveren en de rimpels te verminderen. Met de formule van dit innovatieve serum willen ze de soepelheid, elasticiteit en veerkracht van de huid herstellen. Denk aan een resultaat als een stralende en heldere huidteint.

Als (jonge) moeder aan zowel jezelf als je baby denken

Consequent je huid verzorgen, altijd!

Zoals ik al eerder vertelde was en ben ik van de consequente huidverzorging. Dus altijd eerst reinigen, dan verzorgen en dat doe ik eigenlijk ook altijd in laagjes. Dus eerst een serum (in dit geval twee pompjes van het ‘Collagen Supreme Serum’) en dan daaroverheen nog een dag- of nachtcrème aanbrengen en altijd, maar dan ook altijd een oogcrème. Want de huid rondom je ogen is gevoelig en kwetsbaar. En heel graag twee keer per dag, zowel in de ochtend als in de avond.

Hoe voelt het Collagen Supreme Serum?

Allereerst, niet plakkerig! En dat is fijn. De kleur is transparant wit en je brengt het heel makkelijk aan. Het trekt zo in je huid (de huid van mijn handen was erg blij) en je ziet – vind ik – direct resultaat. Het pompsysteem zorgt ervoor dat je niet ineens teveel in je hand hebt en het uiterlijk van de flacon vind ik trouwens ook mooi en chique. Ook niet geheel onbelangrijk. Over het lange termijn effect kan ik (nog) niet voldoende zeggen, maar dat het heel prettig aanvoelt is duidelijk. En het geeft mij zeker de look and feel van een hydratatieboost.

Glow Botanica Tummy Butter

Maar dat is niet alles. Ik kreeg ook nog een Tummy Butter Crème van het merk Glow Botanica toegezonden. Ideaal voor elke vrouw, van (jonge) moeder met klachten van PMS tot vijftiger die last heeft van menopauze-ongemakken. Een fijne, snel absorberende crème om krampen, een opgeblazen gevoel, opvliegers en stemmingswisselingen te verlichten. Wist je dat de Tummy Butter Crème is samengesteld door farmacologen en vrij is van oestrogeen, progesteron en hormoonontregelende chemicaliën?

Als (jonge) moeder aan zowel jezelf als je baby denken

Maar hoe gebruik je dat dan?

Dagelijks breng ik – met name tijdens mijn menstruatieperiode – een ruime hoeveelheid Tummy Butter aan op mijn buik (maar je kunt het ook aanbrengen op de binnenkant van je dijen las ik). Pluspunten: bevat geen synthetische conserveringsmiddelen en biedt een verwarmingseffect voor comfort. Heel eerlijk heb ik het soms wel twee keer op een dag aangebracht. Ik kan niet bewijzen hoeveel minder ik last heb van de genoemde ongemakken, maar dat het fijn aanvoelt is zeker. Wel goed je handen wassen erna, want de substantie en geur blijft lichtjes aan je handen zitten.

Als (jonge) moeder aan zowel jezelf als je baby denken

Wat voor ingrediënten bevat het dan?

Wild Yam (een natuurlijk alternatief voor oestrogeentherapie) stimuleert de hormonale balans. Heemstwortel helpt om een opgeblazen gevoel te verminderen, net als het vasthouden van water. Vitex helpt oestrogeen en progesteron in balans te brengen. Wat ik fijn vind om te lezen is dat Tummy Butter volledig hormoonvrij is (dus vrij van oestrogeen en progesteron). Ik ben blij het ontdekt te hebben in ieder geval. Daarnet weer een likje aangebracht op mijn buik, want het is weer zover…

Hoe goed zorg jij voor jezelf? En welk van de genoemde producten trekt het meeste jouw aandacht (en waarom)?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

De hieronder genoemde producten heb ik toegezonden gekregen

Hydramucine Mist – G.M. Collin – 150ml – € 56,95

Collagen Supreme Serum – G.M. Collin – 30 ml – € 99,95

Tummy Butter Crème – Glow Botanica – 50 ml – € 47,50