Sieraden voor moeder en dochter, hoe maak je een keuze?

Sieraden voor moeder en dochter, hoe maak je een keuze?

In Lifestyle, Persoonlijk by Roryblokzijl6 Comments

We gaan een nieuwe fase in ons leven in. Dochter gaat binnenkort naar het voortgezet onderwijs. Ik ga een andere richting inslaan. En dan kan het mooi zijn om daar iets aan te verbinden. Een soort van blijvende herinnering aan deze ommezwaai in het leven. En hoe kan dat beter dan de keuze te maken voor een sieraad. Althans, dat is hoe ik erin sta.

Hoe maak je de keuze voor een sieraad?

Maar hoe maak je precies die keuze? En hoe verschilt die keuze tussen moeder en dochter? We namen de proef op de som en dachten na over dat wat we belangrijk en mooi vinden. De 12-jarige vond het heel bijzonder om te kijken naar een geboortebloem sieraad en wilde graag een ketting. Maar wel een die ze gewoon ook naar school kon dragen en die ze om kan houden met bijvoorbeeld douchen. Haar blik viel dan ook op de categorie ‘Stainless steel sieraden‘.

Sieraden voor moeder en dochter, hoe maak je een keuze?

Sieraden voor moeder en dochter, hoe maak je een keuze?

Stainless steel of juist zilver (of verguld)?

Hoe tof is het dat haar geboortebloem (maand februari) een lieflijk viooltje is en dat ze dat kon combineren met haar geboortesteen (amethist). Het mooie van een sieraad als deze ketting is dat het om premium roestvrij staal gaat dat niet verkleurt. Dus je kan de ketting niet alleen omhouden tijdens het douchen maar zelfs ook tijdens het zwemmen. De diameter van de disc is 12 mm (met een dikte van maar liefst 1.0 mm) dus je kunt zowel je geboortebloem kwijt én er hangt nog een verfijnd geboortesteentje aan. Gemaakt van zirconia kristallen waarvan de kleuren zijn geïnspireerd op de oorspronkelijke edelstenen.

Sieraden voor moeder en dochter, hoe maak je een keuze?

Van geboortebloem tot ketting met naam, maak je eigen keuze!

Ik daarentegen maak dan nu toch liever de keuze voor zilveren (of vergulde) sieraden en eigenlijk vond ik het heel tof om een quote – of eigenlijk een affirmatie – die ik veelvuldig in mijzelf herhaal te laten graveren op de disc van een ketting met naam, namelijk “All is well“. En geweldig dat ik dat in mijn eigen handschrift kon laten doen! Het materiaal van zowel de ketting (je hebt de keuze uit jasseron, box of bolletjes) als de disc is 925 sterling zilver of verguld 14K goud. De grootte van de disc is 16 mm, dus alle ruimte voor mijn tekst.

All is well

Een pluspunt? De diepe slijtvaste gravure door de eigen fiberlaser van KAYA Sieraden. En zoals altijd wordt elk sieraad geleverd in een luxe sieraden-doosje of zakje (zo bewaar ik mijn sieraden altijd) met een zilverpoetsdoekje. Hoe maak je nu de keuze voor een gravure? It’s up to you. Je kunt kiezen voor een naam (van je kind, je partner, jezelf) of dus voor een korte quote, zoals ik heb gedaan. De keuze daarvoor was – voor mij – niet zo moeilijk. Een wijs persoon heeft mij ooit verteld: “Alles komt goed, maar alles ís al goed“. En dat klopt voor mij helemaal met de tekst: “All is well“.

Sieraden voor moeder en dochter, hoe maak je een keuze?

KAYA Sieraden

En – last but not least – viel mijn blik op een wel heel mooi armbandje, dat ik al draag in het zilver maar ik nu ineens in het rosé verguld voorbij zag komen. Prachtig, verfijnd en door de bolletjes vind ik het een mooie combinatie met mijn nieuwe ketting. De combinatie van diverse sieraden vind ik nooit zo’n ingewikkelde keuze, zeker niet als het van KAYA Sieraden afkomt (waar ik al diverse mooie armbanden, ring, oorbellen en kettinkjes van heb en draag).

Weetjes over duurzaamheid

Bij KAYA Sieraden zetten zij zich in voor duurzaamheid, zodat de prachtige herinneringen die ze vastleggen in sieraden, niet ten koste gaat van de wereld die we koesteren. Wist je dat ze hun zilveren en vergulde sieraden recyclen? Wanneer sieraden niet meer geschikt zijn voor de verkoop, worden ze verzameld en naar een ander bedrijf gebracht. Daar wordt het zilver op hoge temperatuur gesmolten, klaar om opnieuw gebruikt te worden. Mooi! En goed om te weten.

Sieraden voor moeder en dochter, hoe maak je een keuze?

Hoe maak jij de keuze voor een sieraad? En welk van de drie sieraden spreekt jou het meeste aan? En waarom?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

 

 

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking

De genoemde sieraden heb ik toegestuurd gekregen

disclaimer