Van feestje tot halve Instamatiq picture

In Beeld, Lifestyle by Roryblokzijl2 Comments

Halve Instamatiq picture? Care to share Rory? MaisonPR bestond 5 jaar en het was tijd voor een ‘Fiesta’! En ik was uitgenodigd. Het was alweer een tijdje terug dat ik naar een feestje was geweest en ja, het kriebelde. Fiesta, feestje, viering, party. Veel woorden voor één ding: genieten!

Schrijven in de trein met een rugbyclub om je heen

Ik probeerde dit artikel te schrijven in de trein terug na mijn vaste zakelijke afspraak met vriendinnetje en partner in uitgeverij Milaboekjes, Muck (ja, we zijn een uitgeverij! Wist je nog niet hè?). Handig genoeg ben ik op een vierzitsbankje gaan zitten en met mij een halve rugbyclub.

Ouwejongens krentenbrood

Aldus: heel veel gepraat, ouwejongens krentenbrood, door elkaar heen praten, zo nu en dan een fikse brul en dat dus allemaal dwars door mijn gedachten terwijl ik schrijf. Uh, waar was ik? O ja. Feest, Fiesta, MaisonPR, Maisonettes (goed bedachte naam!), showroom manager Tommy (en zijn über entertaining vlogs), foto, video, vlog, Instamatiq. Een fantastische avond vol ‘ons kent ons’, ’tout’ Bekend Nederland en … ik.

Van feestje tot halve Instamatiq picture
Gespot links achter mij: acteur Koert-Jan de Bruijn. En wat doe ik daar in hemelsnaam met mijn duim? Geen idee.

Akward anyone?

Akward? Nee hoor. Spannend? Tikje. Leuk? Super! Want ik ga gewoon ‘op pad’. Leer niet alleen nieuwe mensen kennen. Maar kom zowaar een vriend tegen die ik pakweg 20 jaar geleden voor het laatst heb gezien. Heb super interessante gesprekken. En geniet van de overheerlijke ‘Villa Massa’-cocktails, versbereide pasta en pizza, de waanzinnig lekkere muziek en het feest.

Van feestje tot halve Instamatiq picture

Let’s dive into a Mediterranean ‘Fiesta’

Natuurlijk was dat niet alles. Behalve de nieuwe locatie van MaisonPR kregen we een heuse modeshow te zien (nieuwsgierig? een kleine impressie). De nieuwe collecties S/S ’17 werden geshowd (en mán, wat een mooie merken en producten). Enthousiaste speeches van Linda (oprichter en eigenaar) en Melanie (eigenaar). Mediterrane bites, drinks and music (een echte Fiesta hè?!)

Van feestje tot halve Instamatiq picture

Van feestje tot halve Instamatiq picture

Van feestje tot halve Instamatiq picture

Van feestje tot halve Instamatiq picture
And the fashion show begins…

Van feestje tot halve Instamatiq picture

Van feestje tot halve Instamatiq picture

Van feestje tot halve Instamatiq picture

Almere, altijd een discussie waard

Midden in mijn verhaal begint het weer. Word ik uit mijn schrijfsessie gerukt. Het gepraat – nee, geschreeuw – over Almere en alle voor- en nadelen van deze stad worden luid en duidelijk besproken. “Ik zit in de trein… Waar naartoe? Je zal het niet geloven. Naar Al-me-re“. Zucht. Dus ik ben weer afgeleid. Hoe doen anderen dit eigenlijk? Goed, hernieuwde poging terwijl iemand tegelijkertijd in mijn oor tettert. Ik wilde vertellen over een (halve) Instamatiq picture dus.

Van feestje tot halve Instamatiq picture
Alle Maisonettes verzamelen!

#MaisonPR

Zo’n leuke herinnering aan de Fiesta, een party picture. Of eigenlijk. Een Instamatiq picture. Maak een selfie, zet die op je Instagram profiel (wel openbaar), hashtag ‘MaisonPR’ erbij en … flop … daar komt de prachtige ussie (want vlak ervoor kwamen Marguerita en Jeske binnen) uit de Instamatiq-printer rollen. Beetje jammer dat mijn hoofd ineens gehalveerd op de foto staat. Maar dat mag de pret niet drukken.

Van feestje tot halve Instamatiq picture
Altijd gezellig met Marguerita en Jeske

Instamatiq picture to the max!

Ik zei het hierboven al. Helaas werd de foto ‘afgeknipt’ ter hoogte van ‘moi‘. Zie hier het waanzinnige resultaat. Ik kan er heel hard om lachen. Een bevestiging van een fijne avond. Na uitwisseling van wat blogtips en ervaringen. Onder het genot van een hapje en een drankje en een zéér uitgebreide blik op de ‘amazing‘ collecties van MaisonPR gingen we tevreden huiswaarts.

Van feestje tot halve Instamatiq picture

Van feestje tot halve Instamatiq picture
Whut?!? Wat vind ik dit MOOI! Een combinatie waar ik zo in wegwandel…of dans

File en Canon Powershot G7X Mark II

Jeske reed met mij mij en dat was supergezellig. En ook heel fijn, want ineens belandden we in een enorme dikke file. Wat heet?!? De A1 was gewoon afgesloten na Muiderberg. Nog een mooi lichtpuntje van deze avond? Wat vind je van mijn nieuwe camera? De middag ervoor ontvangen en direct uitproberen op de Fiesta! Wat baalde ik toen ineens tijdens het Crayola-event mijn 450D EOS ermee ophield. Ik moet de spiegelreflex nog wegbrengen, maar dat het een kostbare reparatie zal worden, staat buiten kijf.

Help! Ik heb een camera nodig

Een luxeprobleem? Dat is waar. Maar ik heb wel een camera nodig. Productfotografie, events, maar ook privé-momenten. De camera van mijn iPhone (5S) maakt zeker goede foto’s, maar niet vergelijkbaar met de spiegelreflex.  Dankzij zwager Jord is de keuze al vrij snel gevallen op de geweldige Canon Powershot G7x Mark II. Een investering, dat is waar. Maar zie je de kwaliteit van de foto’s? En wist je dat dit ook de ideale vlog-camera is? Wellicht wordt de drempel zo wat lager om regelmatig te gaan vloggen.

Ik hou van afwisseling en uitproberen. Hoe vinden jullie een verslag zoals hierboven beschreven? Yay or Nay? 

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]