Een huis gevuld met liefde

In Lifestyle, Persoonlijk by RoryblokzijlLeave a Comment

Mama, dit hartje betekent dat het huis gevuld is met liefde“. Mila sprong op en neer van plezier toen ze hoorde dat we waren uitgenodigd voor een wel heel leuk event (en workshop). We mochten namelijk afgelopen woensdagmiddag – in het Stedelijk Museum in Amsterdam – tekenen. En ook nog voor een goed doel! Crayola (jullie wel bekend van de waskrijtjes, kleur- en knutselsets) heeft namelijk het initiatief genomen om een wel heel creatieve campagne te starten: ‘Tekenen voor een Betere Wereld’.

Een huis gevuld met liefde

Een huis gevuld met liefde

Een huis gevuld met liefde

Met tekenen de wereld een beetje mooier maken

Tot en met 14 november kunnen kinderen tussen 4 en 12 jaar in Nederland en België een tekening maken met hun interpretatie van het ‘ideale huis voor ieder kind’. Insturen kan via het platform Crayolahelpt.nl  Dat liet Mila zich geen twee keer zeggen. We waren een half uur te vroeg dus we moesten even wachten voordat ze aan de slag mocht. Gelukkig waren er mandarijntjes, appels en ander fruit voor de gezonde trek aanwezig. Na een introductie door Kim-Lian van der Meij (het gezicht van de actie in Nederland) , Crayola en een kort woordje door illustratrice en auteur Gitte Spee, mochten de kinderen hun creativiteit loslaten op de mooie vellen gekleurd papier.

Een huis gevuld met liefde

Een huis gevuld met liefde

Vier het leven

Zo leuk om het enthousiasme van alle aanwezige kinderen te zien. De ruimte was dan ook wel superleuk aangekleed. Alleen dat was al een feestje. Gedecoreerd met heel veel mooie ballonnen, megagroot formaat waskrijtjes en zelfs een heuse (regen)boog van ballonnen was deze middag een klein feestje. En de creativiteit van de kinderen? Alles was mogelijk. Van een huis tot een boot tot een wereldbol. Geen fantasie was te gek. En dat is mooi.

Een huis gevuld met liefde

Het huis is gevuld met liefde, mama

Mila wilde graag een huis tekenen, maar was er nog niet helemaal over uit hoe ze dat zou vormgeven. Gitte liep langs alle kinderen om te kijken, adviseren en natuurlijk ook genieten van de creativiteit van de aanwezige kinderen. Samen hebben Mila en Gitte bedacht dat het wel heel mooi zou zijn om een woonboot te maken. Het uiteindelijke resultaat? Een woonhuis op een boot die deels in het water staat en deels in het gras. Maar het mooiste? Waar ik een brok van in mijn keel kreeg? Dat deze kleine kleuter goed heeft geluisterd naar de woorden van Kim-Lian en Gitte en zij hartjes in de ramen van het huis heeft getekend. Want: “deze hartjes betekenen dat het huis is gevuld met liefde, mama“.

Een huis gevuld met liefde

Doe je mee?

Fantastisch! Vanaf 31 oktober kan iedereen SOS Kinderdorpen steunen door te doneren op zijn (of haar) favoriete tekening. Natuurlijk zou het super zijn als je de tekening van je kind deelt via social media zodat je familie en vrienden kunt oproepen om geld te storten. De opbrengst? Die wordt besteed aan de familieversterkende programma’s van SOS Kinderdorpen (o.a. in Ghana, Indonesië, Roemenië en Kenia). Met als prachtig doel om nog meer kinderen te laten opgroeien in een fijn thuis. Dat gun je toch aan ieder kind?

Een huis gevuld met liefde

Crayola, merk met een missie

Crayola heeft een mooie missie waar ik weer helemaal achter sta. Crayola gelooft namelijk in het blijven prikkelen van de creativiteit van een kind. Zodat zijn eigen ‘kleuren’ gaan leven en er grootse dingen kunnen gebeuren. Een kind te leren om ‘out of the box’ te denken. En ze daarmee voor te bereiden op een mooie toekomst. Wist je trouwens dat Crayola ook een milieuvriendelijk productiebeleid heeft (vind ik persoonlijk erg belangrijk) en gebruik maakt van zonne-energie en gerecycled plastic?

Een huis gevuld met liefde

Voor kinderen

SOS Kinderdorpen is een organisatie waar ik in mijn vroege jeugd al over heb gehoord. Hoe mooi is het dat zij zich inzetten voor kinderen (met of zonder ouders). Kinderen zonder een veilig thuis. Fantastisch dat deze kinderen de kans krijgen om zich – met hulp van SOS Kinderdorpen – te ontwikkelen in een veilige omgeving!

Een huis gevuld met liefde

Liefde

Of het nu gaat om een huis. Een woonboot. Een flat. Iets anders. Het mooiste wat een kind kan hebben is – naast gezondheid – een thuis. Een veilige haven. Een plek vol liefde. Want ieder kind heeft recht op liefde.

Een huis gevuld met liefde

Doet jouw kind ook mee aan de actie ’teken het ideale huis voor ieder kind’?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]

 

Photocredits uitgelichte afbeelding: fotograaf van het event