Omdat een zachte huid essentieel is, zeker als veertigplusser

Omdat een zachte huid essentieel is, zeker als veertigplusser

In Gezichtsverzorging & make-up by Roryblokzijl21 Comments

Rory, blijf je jezelf altijd een veertigplusser noemen? Ja hoor, want dat ben je toch ook altijd? Ook al ben ik net in september vijftig geworden. “What’s in a name“, “Je bent zo jong als je jezelf voelt”, “Een klein kind houdt je jong” en meer van dat soort uitspraken. Ik kan er wel wat van hoor. Maar even zonder gekheid. Ik ben dankbaar dat ik ouder mag worden. Alleen wil dat niet zeggen dat ik de staat van mijn huid voor lief neem. Verzorging van gezicht of lijf, ik kies voor een zachte huid en daar wil ik best wel wat moeite voor doen.

Van binnenuit en van buitenaf

Nu weet iedereen die mij al wat langer kent, dat een van mijn favoriete merken Kneipp is. Waarom? Omdat het gewoonweg hele fijne producten zijn. Heel gevarieerd (voor in bad, onder de douche. Producten voor je lichaam en tegenwoordig zelfs je gezicht!). Het past bij mij en bij mijn gevoel over hoe je altijd goed voor je lichaam moet blijven zorgen. Dat doe je natuurlijk niet alleen van de buitenkant, maar juist ook van binnenuit. Ik ben ervan overtuigd dat de combinatie van deze twee heel ondersteunend is om langer ‘jong’ te blijven.

Ageing gracefully? Dat kan op meerdere manieren

Nee, dan bedoel ik niet jong als in ‘hotter than your daughter‘. Juist niet. Ik geloof in ‘ageing gracefully‘. En nogmaals, dat doe je op meerdere manieren. Ik noem even wat op. Tijdens de beide lockdowns heb ik het koken herontdekt. Waar ik vroeger echt een enorme hekel had aan koken, ben ik nu juist volop aan het genieten van het ontdekken, verzinnen en uitwerken van recepten. Uit kookboeken zoals Boekoe Kita, Vis voor Beginners, Made by Koffietijd, Miljuschka’s Magazine, Falastin en meer, veel meer boeken. Ik geloof er oprecht in dat gezond en gevarieerd eten bijdraagt aan een goede darmflora. En dat werkt – van binnenuit – zeker door in je (zachte) huid.

Omdat een zachte huid essentieel is, zeker als veertigplusser

Van hydrateren tot soepel houden

Net zoals voldoende water drinken. Of je dat nu uit bekers – of glazen – doet die je regelmatig bijvult, een karaf, of een waterfles. Houd je vochtgehalte op peil. Het is gezond en draagt bij aan een gehydrateerde en zachte huid. En denk ook eens aan voldoende beweging. Eigenlijk klinkt het toch ook heel logisch? Houd je lijf en leden soepel door een stukje te wandelen, of te fietsen. Oefeningen te doen (online workouts, yoga of dansen). Als je lichaam soepel is, dan doet je huid toch eigenlijk gewoon mee?

Slaap is essentieel voor een verzorgde en zachte huid

Goed voor jezelf en je (zachte) huid zorgen betekent voor mij ook voldoende slapen. Een goede nachtrust hebben. Dat probeer ik te realiseren door niet te laat naar bed te gaan en mijzelf ook goed te ontspannen vlak voor het slapen gaan. Lezen op mijn e-reader met zacht (en goed) licht. Luisteren naar affirmaties en mijn slaaphypnose. Of denk ook eens aan een andere manier? Met mijn spijkermat en kussen zorg ik dagelijks voor een goede stimulatie van mijn spieren en zenuwuiteinden en zorg ik tegelijkertijd voor een goede doorbloeding. Goed voor een zachte huid en een rustige mind.

Omdat een zachte huid essentieel is, zeker als veertigplusser

No stress!

Minder stress. Niet altijd even makkelijk te realiseren maar het staat iedere dag bovenaan mijn to do-list. Ja, er moet veel gebeuren. En als je allebei ineens thuis werkt (ik deed dat al, maar H. was gewend om iedere dag naar een kantoor ergens in het land te reizen), op elkaars lip zit dan kan dat best stressvol zijn. Zeker toen de scholen waren gesloten was het een uitdaging om deadlines te halen, toch voor alles en iedereen te zorgen en dan de discipline hebben om ook tijd voor jezelf te regelen. Wij vrouwen zijn – over het algemeen – geneigd om eerst voor de ander te zorgen en dan pas voor onszelf.

Me-time to the max

Daarom ben ik ook zo blij met mijn eigen ‘me time‘-momentjes. Ik las laatst dat iemand zich irriteerde aan de term. Dat kan natuurlijk. Ik vind het een mooie uitspraak en een mooi streven, die ‘me-time‘. Want het betekent letterlijk dat ik mijzelf even terugtrek. In bad of onder de douche. In ieder geval met veel aandacht voor mijzelf. Ik zet een lekker muziekje op, sluit de deur en doe mijn eigen ding. Een scrub, een maskertje en dan de fijne gezichtsverzorging van bijvoorbeeld Kneipp aanbrengen en op mijn eigen manier lekker mindful bezig te zijn.

Omdat een zachte huid essentieel is, zeker als veertigplusser

Softening Body Lotion (voor een zachte huid)

Maar ook de huid van je lichaam, die vraagt er gewoon om. Om goed verzorgd te worden. En dan het liefst met producten die voor een zachte huid zorgen. Zoals deze producten uit de ‘Soft Skin’-lijn van Kneipp. De Softening Body Lotion (geschikt voor de gevoelige huid) – met een lichte textuur – brengt makkelijk aan en wordt lekker snel opgenomen door je huid, wat ik heerlijk vind voor doordeweeks in de ochtend. Ik draag tegenwoordig toch vaak mijn skinny jeans in plaats van de jurkjes die ik naar events droeg en dan is het fijn als je verzorgingsproducten snel zijn ingetrokken.

Pluspunt?

Ook een pluspunt is dat deze body lotion echt intensief hydrateert (zonder plakkerig te worden). Dat is wel iets wat ik merk aan mijn veertigplus huid. Die heeft de neiging om te droog te worden en dan een craquelé uiterlijk te krijgen. En met de mooier weer dagen in het vooruitzicht wil ik dat niet! Goed voor jezelf en je huid zorgen dus. Lekker insmeren en klaar (want de body lotion trekt snel in).

De vollere Nourishing Body Cream

Heb ik wat meer tijd – zoals in het weekend – dan gebruik ik na het douchen graag een wat vollere crème om zo een zachte huid te creëren. Gelukkig is de Nourishing Body Cream nét even wat voller en dikker. Beiden hebben ze de heerlijke amandelbloesem geur overigens! En de body cream doet dan toch net even wat meer voor mijn huid. Deze is dan ook geschikt voor de droge en gevoelige huid. Een pluspunt van allebei de producten is dat ze een ‘microplastic free formula’ bevatten (formuleringen zonder microplastics, paraffine, siliconen en minerale oliën).

Omdat een zachte huid essentieel is, zeker als veertigplusser

Oooooh die heerlijke geur!

Niet alleen de natuurlijke amandelolie, maar ook het amandelmelkextract zorgt voor een langdurige zachte huid. En los van die zachte huid is het juist zo fijn dat de geur zo heerlijk subtiel en zacht is. Ook prettig trouwens van deze body cream is dat hij niet plakkerig aanvoelt (dat kan je weleens ervaren met een wat vollere textuur). Beide producten – zowel de body lotion als de body crème – zijn geschikt voor alle huidtypes, maar specifiek voor de gevoelige en droge huid. Fijn!

Iets met goed voor jezelf zorgen

Je leest. Ik zorg graag en goed voor mijn huid. Zowel voor de zachte huid van mijn gezicht als mijn lichaam. Op meerdere manieren dus. Zowel van binnenuit als van buitenaf. Daarin wil ik ook echt wel een voorbeeld voor mijn dochtertje zijn. Goed voor jezelf zorgen is ‘key‘. Ik ben er echt van overtuigd dat als je goed voor jezelf zorgt dat je dat ook uitstraalt. Zoals ik onlangs las in een boek van Roald Dahl: “Als je fijne gedachten hebt, kun je nooit lelijk zijn“. Een mooie uitspraak die ik zeker ook na wil leven.

Hoe is de conditie van jouw huid? En wat is jouw ultieme tip voor een zachte huid? Wist je dat je alle Kneipp body care producten nu met 30% korting kunt bestellen? 

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking

disclaimer