Prestige met Perris Monte Carlo Fragrances

Prestige met Perris Monte Carlo Fragrances

In Gezichtsverzorging & make-up, Lifestyle by Roryblokzijl13 Comments

Prestige? Ik heb het over Prestige Cosmetics Benelux, met Petra Jeanty als distributeur Benelux van een aantal prachtige merken: Perris Montecarlo Fragrances, Perris Swiss Laboratory skincare, Parfums Houbigant Paris en agent van het merk That’So Netherlands. Hoe leuk is het om nieuwe mensen en merken te leren kennen. Dat is een ‘privilege’ van het bloggen vind ik persoonlijk. Ik geniet oprecht heel erg van alles wat op mijn pad komt. Zo kan het verkeren dat je op een vrijdag opnames hebt voor het televisieprogramma Koffietijd, op zaterdag Wonko van Korean Kitchen lekker komt koken en dat je ondertussen aan het genieten bent van een wel heerlijk Italiaans eau de parfum dat eerder deze week door de jongens van PostNL werd bezorgd. Een heel verhaal, maar het is grappig hoe je ‘internationaal’ bezig kunt zijn op deze manier.

Come again?

Hoezo internationaal? Nou, heel simpel. Tijdens de opnames was ik Indisch aan het koken (ik denk aan Indonesië, het land waar mijn moeder geboren is), zaterdag genoot ik van heerlijke Koreaanse gerechten en tijdens het continu aan mijn pols ruiken zit ik vandaag met mijn gedachtes in zowel Monte Carlo als Italië. Heb jij dat trouwens ook weleens? Als je een nieuwe parfum op hebt gesprayd dat je dan vervolgens de hele dag ‘even’ moet ruiken? Ik doe dat dus wel. En zo leer je een parfum ook het beste kennen vind ik.

Prestige met Perris Monte Carlo Fragrances

Prestige Cosmetics

Petra Jeanty vertelde ons vorige week tijdens de online perspresentatie het een en ander over de Perris Group uit Monaco. Denk bijvoorbeeld aan ‘Perris Monte Carlo Fragrances’, een niche parfummerk dat sinds 2011 bestaat en vier verschillende collecties heeft: Gold, Grasse, Italy en Black. Ze omvatten maar liefst 21 verschillende geuren! Het bijzondere is dat bij elke geur gebruik wordt gemaakt van de meest edele grondstoffen. De parfums bevatten hoge parfumconcentraties die je ook goed kunt ‘layeren’. Wij mochten op basis van de beschrijvingen onze top 3 ontvangen in samples. En daarna kiezen voor onze favoriet. Welke mijn favoriet is? Je leest het straks…

Het valt of staat met een logo

Ook zo bijzonder. Het goudkleurige, chique en elegante logo bestaat uit vier P’s, een P voor elke telg van de familie Perris. Gian Luca Perris – een van die vier – is de creative director en onder andere verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de Perris Monte Carlo parfumcollectie. Hij creëerde Perris Monte Carlo en legt de focus op de parfumgeuren zelf in plaats van op de marketing van de merknaam. Hij heeft een prachtige missie, namelijk om de beste grondstoffen van over de hele wereld samen met traditie (en moderne innovatie) met elkaar te combineren, om zo tot de unieke, bijzondere en oprecht heerlijke geuren van Perris Monte Carlo te komen.

Prestige met Perris Monte Carlo Fragrances

Welke collecties zijn er dan allemaal?

De ‘Gold collection’, deze is speciaal ontwikkeld op verzoek van een sjeik uit Saoedi-Arabië. Denk aan luxueuze flacons met een – hoe kan het ook anders – goudkleurige verpakking. Hij vroeg zijn vriend Gian Luca Perris – de creative director van Perris – een aantal geuren te ontwikkelen met ingrediënten die zo kenmerkend zijn voor zijn land. Heerlijke musk, amber, patchoeli en oud. De namen van de eau de parfums spreken ook echt tot de verbeelding. Ik ben visueel ingesteld en ik zie prachtige scènes uit het Midden-Oosten voor mij als ik de namen zie: Musk Extrême, Essence de Patchouli, Ambre Gris en Bois d’Oud.

Ook de ‘Grasse collection’ is bijzonder

Bijzonder. En weer op een heel andere manier. De geuren kenmerken zich door de eenvoud en puurheid aan ingrediënten, zoals lavendel, jasmijn, meiroos en mimosa. Samen met de Franse parfumeur Jean-Claude Ellena, ontwikkelde Gian Luca deze collectie, die je als een eerbetoon aan de regio’s van Grasse kunt zien. En dan de namen van deze eau de parfums… Mais oui: Jasmin de Pays, Rose de Mai, Mimosa Tanneron en Lavande Romaine.

How about Italy

Denk aan weer een hele andere collectie, met frisse en fruitachtige geuren. Volledig gewijd aan de citrus. De in Capua wonende familie wist sinds 1880 – als eerste – essentiële oliën uit citrus te extraheren. En ook een leuk weetje. De geur Arancia di Sicilia (met als hoofdingrediënt bloedsinaasappel) won in 2019 de prijs voor ‘beste artistieke parfum in het niche segment’. Namen van deze parfums – naast laatstgenoemde: Cedro di Diamante, Mandarino di Sicilia, Bergamotto di Calabria.

En dan mijn favoriete collectie: Black collection

Deze bestaat uit maar liefst negen geuren welke vernoemd zijn naar bijzondere plaatsen waar Gian Luca is geweest tijdens zijn vele reizen. Je kunt wel zeggen dat de Black Collection van alle collecties de meest uitgebreide geurcomposities bevat. Met stip bovenaan stond en staat bij mij het parfum ‘Tubéreuse Absolue’, alleen al door de beschrijving favoriet bij mij. Een paar kernwoorden: A rare gem, ‘la belle dame sans merci’, dark, sultry creature of the night, merciless beauty, smoky, dark, carnal, powerful, elegant and divine. Heerlijk! Andere namen van eau de parfums uit deze prachtige lijn: Oud Imperial, Rose de Taif, Patchouli Nosy Be, Ylang Ylang Nosy Be, Absolue d’Osmanthe, Santal du Pacifique, Cacao Azteque, Vanille de Tahiti.

Prestige met Perris Monte Carlo Fragrances

House of Houbigant Paris

Ook hiervan kregen we een hele fijne luxe sample toegezonden. De geschiedenis van dit niche parfummerk? Denk aan een sprookje en je bent er al bijna. Sinds 1775 – in Parijs – begon Jean-Francois Houbigant… Zijn geuren vonden hun weg naar de adel en zelfs het koningshuis. Hoe je jezelf moest parfumeren? Monsieur Houbigant leerde het de vrouwen aan het hof van Versailles. Marie-Antoinette nam drie flesjes Houbigant mee in haar graf. Namen als Napoleon, wijlen Lady Diana, allemaal waren ze fan van Houbigant Paris. Ik kan er nog veel meer over vertellen, maar eigenlijk moet je het parfum gewoon zelf aanbrengen om te ervaren wat de geur op jouw huid doet.

Perris Swiss Laboratory – Cosmeceuticals en Clean Beauty

Maar er is meer! Perris Swiss Laboratory is het succesvolle, high end skincare merk dat zich richt op alle huidtypen en specifiek – en daar ben ik heel erg blij mee – op de gevoelige en kwetsbare huid. Hoe ze dat precies doen, vraag je? De vegan producten bevatten minimaal 95% natuurlijke ingrediënten en zijn vrij van parabenen, siliconen, minerale oliën en synthetische geur- en kleurstoffen. De producten? Er zijn er veel! En wij mochten wel iets heel bijzonders – vind ik – proberen. Namelijk de Skin Fitness peeling.

Skin Fitness peeling

Peeling? Yup, dit vond ik stiekem toch wel een hele spannende – terwijl het product in feite geschikt is voor dagelijks gebruik – en in overleg met Petra heb ik het gebruik van de peeling daarom ook langzaam opgebouwd. Maar ik was heel blij, want dat opbouwen bleek achteraf gezien niet eens echt nodig. De peeling (de emulsie met de fijne korreltjes) voelde heel goed aan op mijn (eczeem-)gevoelige huid. Geen irritatie, pijn of anders. Ik kreeg overigens de Peeling soft toegestuurd (vooral geschikt voor de dunne, droge en / of gevoelige huid). Perfect voor mijn huid.

Prestige met Perris Monte Carlo Fragrances

De grootte van een erwt

De bruine peeling – je gebruikt maar een druppel ter grootte van een erwt – voelt zacht aan op de huid, het verfijnt en lift zelfs de huid als het ware. Je brengt het aan op de vochtige huid of maakt je vingers van te voren even vochtig. Je masseert het zachtjes in – het zijn hele fijne korreltjes – en laat het ongeveer een minuut zijn werk doen. Ik ervaar een frisse en stralende huid. Let wel. De peeling breng ik voor de zekerheid in de avond aan en de dag erna gebruik ik minimaal een SPF 50 in mijn dagverzorging. Pluspunt? De heerlijke geur, afkomstig van heliopoeder.

Welke peelings zijn er dan nog meer?

Naast de ‘Peeling soft’ (die ik mag testen) zijn er nog drie andere soorten: de ‘Peeling medium’ – voor alle huidtypen inclusief de gevoelige huid. De korrel van deze peeling is net even wat grover dan die van de peeling soft maar heeft dezelfde werking. De ‘Lift peeling lightening’: voor alle huidtypen met hyperpigmentatie. Deze peeling helpt donkere vlekken te voorkomen en corrigeert de huid zodat je een helderder en stralender uiterlijk kunt verwachten. Wist je dat je deze peeling ook voor de handen kunt gebruiken? Last but not least is er ook nog de ‘Peeling purifying’: deze is geschikt voor de gecombineerd tot vette en gevoelige huid. Wat deze peeling doet? Het maakt de structuur van de huid (gezicht, nek en decoletté) glad, het vermindert de talgproductie en het werkt ontstekingsremmend en verhelderend.

En als je nu je huid zomerklaar wilt maken?

Je kent het wel. Het is nog net geen lekker weer en je huid oogt wat wittig door het gebrek aan zon. Ook daar heeft Petra een oplossing voor. Ze informeerde ons heel uitgebreid over het Italiaanse merk: That’So. Deze vegan, huidvriendelijke en dermatologisch geteste self tan producten zijn ideaal om je gezicht en lichaam te voorzien van een gebruinde teint. Zelfs over je make-up trouwens! Dit liet ze ook zien bij haar collega tijdens het virtual event. Denk aan een mooie gekleurde huid, een fijne geur en … geen vlekken op je kleding (al moet je het natuurlijk nooit echt direct vol op je witte blouse sprayen. En zelfs dan krijg je het er in de was wel uit, aldus Petra).

Zijn er ook soorten self tan-producten?

Yes Ma’am!  De On-The-Go Dark (Hemp) is een hydraterende, anti-verouderende en voedende bruiningsspray
voor gezicht en lichaam. Het zorgt voor een gezonde en natuurlijke kleur op je huid zonder blootstelling aan de zon en haar UV-stralen. De lotion heeft trouwens een dubbel effect. Niet alleen direct een bruine kleur maar ook een blijvende kleur. Deze ontwikkelt zich tussen de twee en drie uur na het aanbrengen. Let op! Vermijd dan wel even contact met water. Hoe lang het kan aanhouden? Zo’n twee tot drie dagen. Hoe je dient te sprayen? Houd altijd zo’n 30 centimeter afstand aan en – dit is belangrijk – spray verticaal! In zo’n vier banen van links naar rechts. Inmasseren is niet nodig.

Wat een mooie ontdekkingen weer hè? Momenteel gebruik ik mijn eau de parfum – Tubéreuse Absolue uit de Black collection van Perris Monte Carlo Fragrances – nagenoeg iedere dag. Net als de Perris Swiss Laboratory Peeling Soft trouwens. Over welk product zou jij wat meer willen weten?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

 

Deze producten heb ik toegezonden gekregen. Dat verandert niets aan mijn oprechte mening

 

Adviesprijs Perris Monte Carlo Fragrances: 50ml – €95 / 100ml – €145 || te koop bij luxe parfumerieën en ICI ParisXL

Adviesprijs House of Houbigant Paris: 50ml – €95 /  100ml – €150 – Collection Privée 100ml €185 || te koop bij luxe
parfumerieën en Douglas online

Adviesprijs Perris Swiss Laboratory Peeling Soft: 50 ml – €95 || te koop bij luxe parfumerieën en ICI Paris XL

Adviesprijs That’So: 125 ml – €26 online te koop (https://thatso.nl)

 

 

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]