Beauty tips van deze winter. Zorg extra goed voor je huid

Beauty tips van deze winter. Zorg extra goed voor je huid

In Gezichtsverzorging & make-up by Roryblokzijl5 Comments

Beauty tips? Altijd welkom toch? Ik heb het specifiek over deze winter. Want in de(ze) winter vind ik het belangrijk om extra goed voor mijn ouder wordende en (eczeem)gevoelige huid te zorgen. Dat kun je natuurlijk op meerdere manieren doen. Doe je de verwarming aan in huis? Gebruik dan de – oldskool – waterbakjes zodat de verhouding vocht in de lucht ook in balans blijft. Drink voldoende water (of kruidenthee). Lucht iedere dag de (slaap)kamer minimaal een half uur.

Zorg goed voor je huid in deze winter
Maar… je kunt ook voor je huid zorgen vanaf de buitenkant. Zeker in deze winter waarin het toch echt wel koud, regenachtig en grauw is. Ik kreeg een tweetal producten toegestuurd waar ik heel blij mee was en ben. Ik heb het over de Alpha-H High Tide Water Cream. Oprecht een dorstlesser voor de (extreem) droge, vochtarme huid. Denk aan een gewichtloze moisturiser – op waterbasis – die het vochtgehalte van de huid tot het maximum aanvult.
Vocht, vocht en vocht
Huh, kan dat echt? Zo voelt dat in ieder geval wel voor mij. Ik breng het om de dag aan, vlak voor het slapen gaan. Want dan kan het echt inwerken. Je ziet het ook bij het aanbrengen. Als het ware een laagje op de huid, waardoor je huid overigens in eerste instantie ook gaat glimmen (merkte mijn gesprekspartner tijdens een FaceTime-gesprek op). Hoe ik merk dat het vochtgehalte van mijn huid wordt aangevuld? Omdat – als ik ’s ochtends mijn gezicht reinig – ik merk dat het laagje echt nog op mijn huid zit.
Beauty tips van deze winter. Zorg extra goed voor je huid
Wat zegt Alpha-H?

“Door het unieke hydratatiecomplex blijft de crème werken aan het opbouwen van vochtreserves gedurende maximaal 5 dagen!” Dus niet alleen onmiddellijke hydrateren, maar ook een opbouw die aanhoudt.” Nu vind ik dat erg lastig te bewijzen (al merk je het de ochtend erna dus heel duidelijk wel), al signaleer ik wel een huid die niet zo droog en ‘hard’ is als die weleens kon zijn tijdens de koudere periodes in het jaar, zoals deze winter.

Wetenswaardigheid

“Het aminozuur- en antioxidantrijke Australian River Mint extract – lokaal geproduceerde botanische plant – zorgt voor aanvullende bescherming tegen oxidatieve schade en ondersteunt de collageen aanmaak en barrièrefunctie, waardoor de huid sterker en minder gevoelig wordt.  Samen met het hydratatiecomplex ondersteunt deze de collageenproductie en herstelt de hydratatie om het vochtgehalte van de huid hoog te houden.” Goed om te weten!

Beauty tips van deze winter. Zorg extra goed voor je huid

Pluspunten?

Ik vind de super zachte geltextuur heel fijn om aan te brengen. Het trekt ook redelijk snel in (maar dus niet als je vlak erna een FaceTime-gesprek aangaat). Waar ik normaal gesproken ook wel eens last van kan hebben met het aanbrengen van laagjes (eerst serum, dan de crème), merk ik nu niets van ‘rullen’. Ook heb ik het gevoel dat mijn huid er ‘voller’ uitziet, minder droog als het ware. De pot waar de crème in zit is overigens gemaakt van tenminste 50% PCR en volledig recyclebaar.

How to use

Je kan de crème zowel in de ochtend als in de avond aanbrengen (wel op een gereinigde huid). Ik vind het dus persoonlijk fijner om het vlak voor het slapen gaan aan te brengen. Wil je het toch overdag gebruiken? Dat kan, maar gebruik dan wel een SPF daaroverheen. Ook handig, deze crème is geschikt voor alle huidtypen (vet, onzuiver, gevoelig) maar in het bijzonder voor de droge, vochtarme huid. Maar ook bij huidcondities als fijne lijntjes en rimpeltjes, verlies van elasticiteit én juist voor hormonale schommelingen zoals tijdens de puberteit en overgang. 

En
  • Vegan en cruelty free.
  • Vrij van parabenen, SL(E)S, petroleum, phthalates, minerale olie, kunstmatige geur-en kleurstoffen.
  • Geformuleerd met natuurlijke pigmenten – er kunnen kleurvariaties optreden, dit heeft geen invloed op de werkzaamheid van het product.
  • De pot en doos zijn 100% recyclebaar en gedeeltelijk gemaakt van PCR-materialen (Post-Consumer Recycled).

Beauty tips van deze winter. Zorg extra goed voor je huid

Skin for Skin Protect Your Barrier!

Het andere product waar ik heel enthousiast over ben is de Face Repair Cream van Skin for Skin. Een crème die echt speciaal is samengesteld om de (zeer) droge, beschadigde en geïrriteerde huid te herstellen en te transformeren. Denk aan een lipidengehalte van 63%, waarmee deze het vochtvasthoudend vermogen van de huid versterkt en ook zorgt voor langdurige hydratatie. Precies waar we zo’n behoefte aan hebben in deze winter.

Probleemhuid?
Wist je dat de Face Repair Cream ook zeer  geschikt is voor een acné- of eczeem huid? Voor Mardien Radewalt, founder van Skin for Skin – die vanaf haar jeugd aan eczeem lijdt – was het een reden om deze crème te ontwikkelen. Súper interessant voor mij om uitgebreid uit te proberen, want diegenen die mij kennen weten dat ik een aantal periodes in het jaar (met name een lange periode in de winter) last kan hebben van eczeem.
Eczeem-patiënt
Zoals gezegd weet Mardien alles af van een beschadigde huidbarrière als eczeem-patiënt. Ik weet het zelf nog heel goed. Eerst begon mijn huid te kriebelen, vervolgens werd het rood. Het irriteerde zo erg dat ik begon met krabben en uiteindelijk zelfs stuk krabben, waardoor ik door lagen van de huid heen ging (eerst begon het te bloeden, maar daarna bleef mijn huid ‘nattig’. Heel naar en zeker ook om naar te kijken).
Beauty tips van deze winter. Zorg extra goed voor je huid
Handig bij huidproblemen
De crème kan ook soelaas bieden bij andere huidproblemen (naast eczeem en acné). Denk aan rosacea, maar ook aan een verstoorde huidbarrière door het gebruik van te agressieve huidverzorgingsproducten of huidbehandelingen zoals (te heftige) peelings. In mijn geval ben ik heel blij met elke optie die anders is dan de standaard cortisone-zalf. Overigens is dit wel altijd stap 1 bij mij – maar dan heel kort! – om de huid ‘dicht’ te krijgen. Meteen daarna stop ik en grijp ik naar de goede producten zoals deze Face Repair Cream.
Maar hoe zit dat nu met minerale olie?

Toch zit er een ingrediënt in, waarover een hele tijd negatieve geluiden over zijn rond gegaan. Ik heb het over minerale olie (ook wel vaseline, petrolatum, paraffine of paraffinum liquidum genoemd). Een van mijn beste vriendinnen vertelde mij ook dat dit in principe alleen maar de huid afsluit en verder niets doet. Toch is dit ingrediënt ontstaan uit resten van plantaardig en dierlijk leven (algen en plankton) die blootgesteld zijn aan extreem hoge druk en temperatuur diep in de aardkorst, dus hoe natuurlijk wil je het eigenlijk hebben? En hoe fijn is het dat het – juist in deze winter – zo goed kan helpen?

Wat zegt Skin for Skin?

“Volledig gezuiverd voor veilig gebruik is het een zeer stabiel ingrediënt dat vrijwel nooit een allergische reactie op de huid veroorzaakt. Er zijn inmiddels veel wetenschappelijke onderzoeken die aantonen dat ingrediënten gemaakt van minerale oliën de huid niet afsluiten, de huid niet verstikken en ook geen negatieve invloed heeft op de processen die in de huid plaatsvinden.”

Kijk naar de behoeften van je huid

Het is beter om naar de behoeften van je huid te kijken in plaats van bij voorbaat al bepaalde ingrediënten af te schrijven, aldus Mardien. De formulering van Protect Your Barrier! Face Repair Cream is dan ook met uiterste zorg de formulering samengesteld. Het uiteindelijke resultaat is een ware multitasker. Het is verrijkt met ingrediënten als collageen, glycerine, ceramiden en vitamine E en bevat geen parfum! Daardoor is deze crème geschikt voor jong tot oud.

Wat vind ik ervan?

Een hele fijne crème voor mijn huid. Qua substantie vind ik ‘m wel heel rijk en vol. Je moet iets meer moeite doen om het in je huid te masseren (het blijft bij mij lang ‘vettig’). Daarom gebruik ik ook dit product om de dag en alleen voor het slapen gaan. Wat overigens kan helpen is om de crème tussen de vingers te verwarmen voordat je deze op je huid aanbrengt. Oh en wat ik ook een pluspunt vind? Dit is de ideale crème om aan te brengen op specifieke plekjes (een geïrriteerde huid, wondjes, droge lippen, nagelriemen en droge handen of voeten).

Wat vind jij van mijn tips? En waar zou je meer over willen weten?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Deze producten heb ik toegezonden gekregen

High Tide Water Cream (€ 52,95 – 50 ml) is verkrijgbaar online en via Alpha-H huidexperts 

Protect Your Barrier van Skin for Skin (€ 24,99 – 50 gram)  is verkrijgbaar via online en via gerenommeerde schoonheidssalons