51 en voor het laatst rimpels?

51 en voor het laatst rimpels?

In Gezichtsverzorging & make-up by Roryblokzijl11 Comments

51 en voor het laatst rimpels? Ik maak natuurlijk een grapje… toch? Ja, daar twijfelde je even hè? Want deze 51-jarige is wel heel veel bezig met het testen en langdurig gebruiken van mooie high end merken huidverzorging en hun nieuwste innovaties. Nu ik al geruime tijd – een weekje of acht – de twee nieuwste producten uit de TIME-FILLER-lijn van – wederom een van mijn favoriete merken – FILORGA heb gebruikt, merk ik dat de huid van mijn gezicht en hals daar heel goed op reageert. Ideaal dat ik beide varianten heb kunnen gebruiken, zowel de crème als de gel-crème.

Kintsugi

Laat ik beginnen bij het begin. De events van FILORGA zijn altijd erg fijn en goed verzorgd. Deze keer werd de launch van deze prachtige producten gecombineerd met een keramiek workshop van Keramiek Atelier Amsterdam in het penthouse van Atelier de Vijzel (een bijzonder mooie en lichte locatie). Een keramiek workshop? Ja, denk aan ’the art of Kintsugi’. Say what? Kintsugi is de Japanse traditionele kunst (ook wel Kintsukuroi genoemd) om gebroken keramiek te repareren met behulp van lijm vermengd met goud- (of zilver)poeder.

Een stukje geschiedenis

Maar vóór deze bijzondere workshop genoten we eerst van een vega(n) lunch en natuurlijk ook van de launch van TIME-FILLER 5XP. Wist je dat Laboratoires FILORGA in 2012 TIME-FILLER creëerde? Dat was hun eerste anti-rimpel huidverzorging geïnspireerd op de beste injectietechnieken met als missie om meerdere soorten rimpels glad te strijken en te corrigeren in één stap. Tijdens ons event lanceerde FILORGA de iconische crème met een nieuwe formule, geïnspireerd op maar liefst 5 esthetische geneeskundetechnieken voor een intensieve behandeling van vijf soorten rimpels: TIME-FILLER 5XP.

51 en voor het laatst rimpels?

TIME-FILLER 5XP, voor de behandeling van vijf soorten rimpels

De hierboven genoemde rimpels bevinden zich in het gezicht en de hals. De crèmes bevatten krachtige werkstoffen zoals botox-like tripeptide, filler-like hyaluronzuur, peeling-like zee venkel en meso-like plantaardige extracten (en een herstructurerend botanisch extract) om expressierimpels te ontspannen, diepe rimpels op te vullen, oppervlakterimpels en droogterimpels glad te strijken én halsrimpels strak te trekken. Het werkt natuurlijk het beste als je de crème(s) iedere ochtend en avond aanbrengt op je gezicht en de hals. Omdat ik zo lucky was om zowel de crème als de gel-crème mee te krijgen koos ik dan ook voor de constructie om de gel-crème ’s morgens te gebruiken en de vollere crème in de avond.

Maar wat is nu het verschil?

De gladstrijkende gel-crème is verrijkt met zink (matteert de huid direct en langdurig) en ideaal voor de gemengde tot vette huid. Nu heb ik een redelijk gevoelige en droge huid, maar net als ieder ander heb ik ook een wat vettere T-zone. Omdat deze gel-crème wat lichter is van substantie vind ik dit het ideale product voor de ochtend. De eveneens gladstrijkende, maar wat vollere crème is volgens FILORGA ideaal voor de normale tot droge huid. Voor mij werkt het prima om dit product aan te brengen als nachtverzorging.

51 en voor het laatst rimpels?

Wat zegt FILORGA?

Na 7 dagen zien vrouwen een gladdere huid (83%)“. Of ik dat kan beamen vragen jullie? Lastig. Want het blijven natuurlijk momentopnames. En een voor- en nafoto maken met exact dezelfde belichting in een soortgelijke situatie? Vind ik wat ingewikkeld. Wat ik wel kan vertellen is dat mijn huid er daadwerkelijk heel goed uitziet. Natuurlijk zijn niet ineens alle rimpels weg. Ziet mijn gezichtshuid er in de avond vlak na de reiniging anders uit dan wanneer ik gezichtsverzorging heb aangebracht. Daarentegen valt mij oprecht op dat mijn huid een glans heeft en er – voor 51 jaar – glad uitziet.

Maar wat gebruik(te) ik daarnaast?

Eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik natuurlijk wel altijd een aparte oogcrème (momenteel de oogomtrekcrème van Louis Widmer), een booster (Perris Swiss Laboratory) en een hele goede reiniging (cleansing set van Babor) gebruik. Let wel, de genoemde beide crèmes van FILORGA heb ik daadwerkelijk acht weken lang – and counting – gebruikt, maar zoals gezegd geloof ik wel in het aanbrengen van laagjes. Want alleen op die manier verzorg je jouw huid consistent. Dat is in ieder geval zoals ik het doe. Dus ik geef jullie graag ook wat informatie over de andere – hierboven genoemde – producten. Zodat het ook een compleet en volwaardig artikel wordt.

51 en voor het laatst rimpels?

Oogomtrekcrème van Louis Widmer

Ook weer even eerlijk zijn. Deze oogcrème heeft een rijke textuur en bevat onder andere pantheon (zorgt ervoor dat de huid beter vocht kan vasthouden). Ik moest er erg aan wennen. Het heeft de look and feel van een vettige zalf. Dat merk je ook bij het aanbrengen. De witte crème blijft op de huid liggen en moet je echt zachtjes inkloppen. Het vettige trekt langzaam in. Ik vond dat erg wennen, maar heb het toch de tijd gegeven en daar ben ik nu oprecht blij om. Het hydrateert de kwetsbare huid onder je ogen namelijk wel heel goed en irriteert niet. Normaal gesproken zou ik ervoor hebben gekozen om deze oogomtrekcrème alleen voor de nacht te gebruiken. Maar nu heb ik gekozen voor zowel de ochtend als de avond, en daar heb ik zeker geen spijt van.

Hydra Mineral Booster

Toen ik hoorde dat Perris Swiss Laboratory twee nieuwe boosters aan hun Skin Fit Youth-lijn had toegevoegd was ik erg benieuwd. Hun producten zijn high end en vol met werkzame stoffen. Van de twee boosters sprak de Hydra Mineral Booster sprak mij direct aan. Waarom? Als je leest over: “Puur vocht voor de huid, zodat deze fijner aanvoelt, meer geplumpt is en er minder dof uitziet” dan ben ik al nieuwsgierig! Wist je dat beide boosters (zowel de Hydra Mineral Booster als de Radiance Booster) voor 99% uit natuurlijke ingrediënten bestaan? En dat ze geschikt zijn voor ieder huidtype? Ik gebruik deze booster in zowel de ochtend als de avond onder mijn gezichtsverzorging.

51 en voor het laatst rimpels?

Geef eens wat meer uitleg?

Hydra staat voor hydratatie en deze booster pretendeert de huid 24 uur lang te hydrateren. Dat is nogal wat. Ook dit is en blijft lastig te bewijzen. Maar de combinatie van deze booster en de crèmes van FILORGA bleken een ‘match made in heaven’ (want de booster zorgt ervoor dat de verzorgingsproducten die je erna opbrengt nog beter door de huid worden opgenomen). Mijn huid ziet er daadwerkelijke gladder uit, met een glow.

Wat zit er dan in?

Een aantal ingrediënten van deze Hydra Mineral Booster: bamboo extract (bevat silicium dat de stevigheid en elasticiteit van de huid verbetert), calciumglycerofosfaat (verbetert de huidconditie), magnesiumgluconaat (verzacht de huid en vermindert roodheid), Zwitserse sneeuw aloë (verzacht en hydrateert de huid), hyaluronzuur (hydrateert) en rozenwater voor de heerlijke zachte geur (en werkt kalmerend).

51 en voor het laatst rimpels?

Altijd belangrijk (ook tegen rimpels): een goede reiniging!

Maar alles hierboven is zinloos als je jouw huid niet regelmatig en grondig reinigt. Twee keer per dag dus, zowel in de ochtend als in de avond. Ik kreeg de set van Phytoactive Sensitive met HY-ÖL van het fijne merk Babor toegestuurd. Wat het precies inhoudt? Een twee-fasen reiniging waarvan de Phytoactive Sensitive een kalmerend kruidenextract is. Het verwijdert grondig en mild in olie en water oplosbare vervuilingen in combinatie met HY-ÖL.

Reinigen, reinigen en reinigen

HY-ÖL? Ja, dat laatste is een hydrofiele reinigingsolie (bestaande uit natuurlijke soja-, sesam- en aardnootolie en quillaja-extract), geschikt voor elke huid. Het wordt gebruikt in combinatie met een Phytoactive afgestemd op het huidbeeld. En omdat ik een gevoelige en kwetsbare, droge huid heb leek mij dit de beste combinatie (Phytoactive Sensitive). Pluspunt? Het verzorgt al tijdens de reiniging!

51 en voor het laatst rimpels?

51 en voor het laatst rimpels?

Dat ik geen rimpels meer heb in mijn gezicht en hals? Dat kan ik niet zeggen. Zou ik het willen? Is een belangrijker vraag. Het antwoord daarop is nee. Natuurlijk zorg ik graag en goed voor mijzelf en daarmee ook voor mijn huid. Het soepel en stralend houden van mijn uiterlijk doe ik graag. Maar dat bereik je toch echt met een combinatie van zowel binnenuit als van buitenaf. Voldoende slaap, iedere dag bewegen, genoeg water drinken, de balans houden tussen lekker en gezond eten, alles wat er op je pad komt respecteren en doorvoelen. Kortom… genieten van het leven is key.

Heb jij veel rimpels of rimpeltjes en hoe voel je jezelf daarbij?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

 

Deze producten heb ik toegezonden gekregen

 

TIME-FILLER 5XP GEL-CRÈME – 50 ml – € 64,90 (te koop bij ICI Paris XL)

FILORGA TIME-FILLER 5XP CRÈME – 50 ml – € 64,90 (te koop bij ICI Paris XL)

Louis Widmer oogomtrekcrème – 30 ml – € 28,50 (te koop bij Etos en DA)

Perris Swiss Laboratory – Hydra Mineral Booster – 30 ml – € 75,- (te koop bij luxe parfumerieën en ICI Paris XL)

Babor set (bevat 100 ml Phytoactive Sensitive en 200 ml HY-ÖL) – € 41,90 (geschikt voor veganisten. Online verkrijgbaar)