All-inclusive vegetarisch genieten bij Rozey, wat kun je verwachten?

All inclusive vegetarisch genieten bij Rozey, wat kun je verwachten?

In Lifestyle by Roryblokzijl13 Comments

Vegetarisch en vegan genieten? Ik merk dat ik er steeds meer mee bezig ben. Voor mijzelf, maar ook voor het milieu. Hoe je het ook went of keert. Duurzaamheid is key. Dat komt – voor mij – terug op meerdere vlakken. Het correct scheiden van afval, minder plastic gebruiken, papier niet bij het restafval doen, maar verzamelen voor in de papierbak, minder vlees (of vis) eten. Al is dat laatste voor mij wel een dingetje momenteel, met een (milde) bloedarmoede die mij nu al een jaar parten speelt.

Genoeg ijzer binnen krijgen met vegetarisch (en vegan) eten?

Aan de andere kant zit ik inmiddels wederom voor een fiks aantal maanden aan de ferrofumaraat-pillen (oftewel ijzertabletten. Zoek maar eens op, heel prettig … not) en is het ook zeker mogelijk om niet alleen met het eten van rood vlees je ijzergehalte op peil te houden. Bietjes, noten, volkoren graanproducten, peulvruchten, zaden, groenten, spinazie. You name it, je kan er allemaal ijzer uithalen. En als je dat combineert met iets zuurs zoals jus d’orange, kiwi’s of een mandarijntje vlak erná? Dan doe je het nog beter. Maar meer on topic. Vegetarisch en / of vegan eten hoeft niet te betekenen dat je perse bepaalde voedingsstoffen mist. Al kan het nooit kwaad een expert te raadplegen voordat je definitief overstapt.

Menukaart to the max!

Maar goed. Vegan en vegetarisch dineren dus. Toen ik de menukaart van Rozey (online) zag, was ik al geïntrigeerd. Want wat is er veel mogelijk, wat ziet het er allemaal smakelijk uit (heb je hun Instagram-accounts al gezien?) en wat is de kaart fijn samengesteld. Je leest, ik kreeg er behoorlijk veel zin in. Hoe leuk is het om dit soort leuke uitjes met zijn allen te doen? Met het gezin of met zijn tweetjes. Een soort van ‘wij-tijd‘ met je kind. Trouwens, ook (knuffel)Schaap van Mila – altijd dol op een bitterballetje op zijn tijd – verheugde zich op de vegan bitterballen van ‘vleesch’ of zeewier.

Waar moet je dan aan aan denken?

Je vindt Rozey Amersfoort in een industrieel ogend hoekpand met grote ramen, waardoor het er heerlijk licht is en je een mooi uitzicht hebt op de rivier de Eem. En gelukkig is het bijna zomer (althans, daar hoop ik op) want dan kun je ook nog lekker zitten op het terras aan de kade. Toen wij er waren lukte dat helaas niet, al was het uitzicht ook al heel fijn. Hoeveel mensen kunnen genieten bij Rozey? Er is ruimte voor zo’n 80 gasten. Het concept is bedacht door foodstylist Roos Rutjes en horecareus Roland Hogenelst – voor Rozey Amersfoort zijn ze een samenwerking aangegaan met de gepassioneerde horecaondernemers Hans en Lisanne Bommer (broer en zus).

Veganistisch en vegetarisch, het all inclusive-menu is uitgebreid!

75 procent van de gerechtjes op de kaart is vegan en 25 procent vega. Alle 56 gerechtjes van het all inclusive-menu zijn gecreëerd met eerlijke producten, waarbij vleesvervangers, heerlijke sauzen en verse groenten de boventoon voeren. Denk aan gerechtjes als vegan coquilles met beurre-blanc saus (daar was ik heel benieuwd naar en ik ben zeker niet teleurgesteld) en carpaccio van knolselderij tot en met saté en burgertjes. Natuurlijk bevat de kaart ook ruim voldoende opties voor desserts (zoals bijvoorbeeld warme chocolade lava en kokos panna cotta maar ook het bio kaasplankje sprak mij erg aan) en vind ik de drankenkaart ook heel uitgebreid. Zowel het all inclusive-deel als de drankjes die je tegen een kleine bijbetaling kunt krijgen.

Zo min mogelijk mens, dier en planeet belasten

Het uitgangpunt van Rozey is dat zowel ingrediënten en producten als leveranciers zo min mogelijk belastend zijn voor mens, dier en planeet. Dat klinkt goed, maar hoe zit dat in de praktijk? Rozey werkt met de biologische koffiebonen van ‘Smit & Dorlas’, groenten en fruit van het oer-Hollandse bedrijf ‘Van Gelder’, thee van ‘Pukka’, havermelk van ‘Oatly’, ‘BOS’ icetea, biologisch bier van ‘Brouwerij De Leckere’ en de mooie planten van ‘Ogreen’. Op de wijnkaart staan de natuurwijnen van ‘Terra Vites’. Ook leuk, in het restaurant is een zogenaamde mini-Rozeyshop geopend, waar je onder andere vegan cosmetica van het merk ‘We love the planet’ kunt vinden (zoals zonnebrandcrème, deodorant en lippenbalsem).

All-inclusive vegetarisch genieten bij Rozey, wat kun je verwachten?
Brood met hummus en kruiden’boter’, bruschetta met kokoscrème, perzik, aceto balsamico en chili-olie én tomaat-paprikasoep met bieslook en frietjes met veganaise

Wat vonden we zelf?
Allereerst. Wat een fijne bediening! Aardig, empathisch, snel en gewoon heel erg vriendelijk. Het concept van Rozey werd toegelicht en de suggestie voor brood met hummus en kruiden’boter’ werd door ons zeer gewaardeerd (lekker! ik heb zelden zulke lekkere kruidenboter gegeten en al helemaal geen vegan variant). Op het moment dat wij binnenkwamen (18.00 uur) moest ik meteen foto’s maken, want een paar minuten later stroomde het helemaal vol! Een uur later was elk tafeltje bezet.
All-inclusive vegetarisch genieten bij Rozey, wat kun je verwachten?
Een heerlijke 100% biologische Razende Swaen Tripel van Brouwerij De Leckere en geroosterde aubergine met sesamdressing, jalapeño relish en pijnboompitten
Vega(n) gerechtjes to the max (vegetarisch en veganistisch)
Ik ben niet snel meteen zo razend enthousiast, maar dit voelde van te voren al goed en het beeld wat ik kreeg van hun heldere, aantrekkelijke en duidelijke site klopte ook helemaal. En eerlijk is eerlijk. Wat was dit heerlijk! Het concept van twee gerechtjes per persoon per ronde klopt ook helemaal. Mila ging voor een gerechtje per ronde en koos echt heel gericht op basis van waar ze zin in had. Heerlijk dat we een kind hebben dat alles probeert en dus daadwerkelijk een hapje van alles heeft geproefd (ook van onze gerechtjes).
All-inclusive vegetarisch genieten bij Rozey, wat kun je verwachten?
Favoriet! De steak tartaar van bospeen, kappertjes, gerookte amandel en veganaise. Paksoi uit de oven met ketjap, zoetzure rode ui, kerrie veganaise en cashew. Een heerlijk glas Chardonnay (bloemig, vol en rond)
All-inclusive vegetarisch genieten bij Rozey, wat kun je verwachten?
Zalig, de vegan coquille met ‘Beurre blanc’, maar ook de seitan gyros met broodje en knoflooksaus moest geprobeerd worden, net zoals de bitterballen van draadjesvleesch met fijne mosterd
Aanrader!

Normaal gesproken word ik niet echt warm van een ‘all inclusive’-concept. Ik heb dan over het algemeen het gevoel dat ik zo wordt opgejaagd. Gelukkig is daar bij Rozey absoluut geen sprake van. Tijd, aandacht, geen haast en gewoon genieten van het moois en lekkers op je bord. Ik kan niet anders zeggen dan dat dit een hele goede ervaring was. We hebben ons best gedaan om alles te proeven, maar het is helaas niet gelukt. Dus moeten we wel binnenkort een keertje terugkomen. En geloof mij, dat is zéker geen straf!

All-inclusive vegetarisch genieten bij Rozey, wat kun je verwachten?
Rozenthee! Zó heerlijk (nu al favoriet bij Mila) en wat een heerlijk bio kaasplankje met vijgencompote en kletzenbrood was dit! En dan heb ik nog niet eens alle foto’s gedeeld…

Een dikke aanrader dus. Heb jij al gehoord van (het food concept van) Rozey en welk gerecht van de uitgebreide menukaart spreekt jou het meeste aan?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Voor het diner ben ik uitgenodigd, dat verandert niets aan mijn oprechte mening

Rozey is het allereerste food concept in Nederland waar je een hele avond onbeperkt vega en vegan kunt dineren voor een vaste prijs, inclusief alle binnenlands gedestilleerde dranken. Rozey heeft drie locaties, in Rotterdam, Delft en Amersfoort

Wat kost dat? Voor een best zacht prijsje kun je doordeweeks genieten van een heerlijk diner voor €34,50 per persoon en in het weekend voor €39,50 per persoon (inclusief drankjes!)