Hoe een moeder-dochter uitje voor een mooi familiegevoel kan zorgen

Hoe een moeder-dochter uitje voor een mooi familiegevoel kan zorgen

In Lifestyle, Ouders by Roryblokzijl8 Comments

Een familiegevoel? Dat heb je toch elk moment wel? Helemaal waar. Maar hoe leuk is het om het gezin ook eens als het ware ‘los te koppelen’? Met een uitje met zijn tweetjes, als moeder en dochter? Ik kan mij nog van vroeger herinneren dat we in de weekenden altijd op zaterdag met zijn drietjes (mama, papa en ik) een stad in Nederland gingen bezoeken. Iedere keer weer een andere stad, maar met als grote gemeenschappelijke deler het lunchen bij de Bijenkorf. Standaard het ‘kindermenu’ met gehaktbrood met een ei erin, patatjes en sla geloof ik.

Vroegah… was alles beter?

Ik vond het altijd erg gezellig. Met de trein gingen we erop uit (mijn ouders reden beiden geen auto) en altijd bezochten we wel een markt, kochten we heerlijk verse muesli en struinden we eigenlijk gewoon lekker een beetje rond in de desbetreffende stad. Een echt uitje, zo heb ik dat ervaren als kind. Maar ook samen met mijn moeder deed ik hele leuke dingen. We gingen op woensdagmiddag weleens naar de bioscoop (in die tijd heel bijzonder), of we gingen met mijn Oma naar de markt in Utrecht om daar lekker verse kibbeling te eten.

Hoe een moeder-dochter uitje voor een mooi familiegevoel kan zorgen

Mooie herinneringen aan onze uitjes

Het zijn herinneringen die mij goed doen en ze bevatten mooie momenten waar ik zo nu en dan zeker nog aan terugdenk. En dit soort momenten gun ik onze dochter ook. Op een iets andere manier dan, want wij doen weer hele andere dingen. Met haar vader gaat ze bijvoorbeeld de Floriade bezoeken (is niet mijn ding, maar hij vindt het wel interessant) of misschien gaan ze wel een keer samen kamperen (een tent en Rory is geen goede combinatie). Hoe leuk is het dat je dingen als gezin onderneemt, maar juist ook apart met je vader of moeder? Door soms te genieten van een uitje met een van ons?

Hoe een moeder-dochter uitje voor een mooi familiegevoel kan zorgen

Samen – als moeder en dochter – mooie herinneringen maken

Ik vind het bijvoorbeeld heel leuk om gezellig te (window)shoppen en dat te combineren met thee en een broodje. Of zoals het weekend van 23 april – ons uitje – toen we met zijn tweetjes echt erop uit gingen. Een subliem moeder-dochter uitje! Samen met de trein naar een andere stad en daar zelfs blijven logeren. En wel bij een heel bijzondere locatie. Diegenen die mij kennen weten dat Utrecht mijn geboortestad is (en stiekem ook mijn meest favoriete stad in Nederland).

BUNK baby!

Zodra je de trein uitkomt is het eigenlijk maar een paar minuten lopen naar een wel heel gezellig en leuk hotel. Ik heb het over BUNK Utrecht! Dit bijzondere hotel bevindt zich in een monumentale kerk (de Westerkerk). Wist je dat rond de Utrechtse Domtoren meerdere kerken in alle windrichtingen stonden? De Westerkerk was één van die vier gereformeerde protestantse kerken. De eerste dienst was in 1893. De laatste in januari 2018. De kerk is nu dus weer open als BUNK!

Hoe een moeder-dochter uitje voor een mooi familiegevoel kan zorgen

Wat zegt BUNK zelf?

Een van de iconische dingen die je direct opvallen bij het binnenwandelen in dit oprecht gezellige en kleurige hotel is het wereldberoemde Quellhorst-orgel (nationaal erfgoed!). Wat zegt BUNK zelf: “Aan zondagochtend diensten doen we gelukkig niet meer. Wel aan avondconcerten zodat ook nachtbrakers vanaf nu kunnen genieten van die grootse orgel-sound“. Dat hebben we niet gemerkt, wel dat je – zacht gezegd – meegeniet tot een uurtje of twaalf van alle muziek tijdens het eten en daarna, omdat onze BUNK room grensde aan de gezelligheid.

Compact maar van alles voorzien, rumoerig maar gezellig

Waar dochtertje in eerste instantie even moest wennen, vielen we eigenlijk allebei op het (gezellige) geroezemoes in slaap. Eerlijk is eerlijk, ik had wel mijn oordopjes weer tevoorschijn getoverd, want die helpen mij toch om beter in te slapen. Uiteindelijk zijn we wel vaak tussendoor wakker geworden, maar al met al hebben we toch echt wel goed geslapen hoor! Het bed ligt namelijk heerlijk, het is knus en stiekem was het wel fijn in slaap vallen met de muziek (die ik gefilterd hoorde, Mila dan weer niet). Een super gezellig uitje to the max!

Hoe een moeder-dochter uitje voor een mooi familiegevoel kan zorgen

Van pods tot (BUNK) rooms…

Om 11 uur de volgende dag moesten we uitchecken en dat is een prima tijd. De kamer (wij logeerden in een BUNK room) is van alle gemakken voorzien – fijne badkamer ook! – maar wel compact. Naast je bed (waar je kunt liggen of lekker televisie kijken) heb je geen zitje of iets dergelijks. Dus nadat we hadden uitgeslapen en samen een krentenbolletje hadden gegeten met een flesje jus d’orange die ik toevallig bij mij had gingen we ons rustig douchen, aankleden en inpakken. Ondertussen vond Mila het geweldig om via ons raampje te kijken naar de bedrijvigheid beneden ons.

Breakfast is being served (tot 16 uur!)

Wil je toch uitgebreid ontbijten? Alles is mogelijk en zelfs tot 16 uur. Je kunt ook á la carte bestellen (alleen een bakje yoghurt of juist een croissantje. Veel is mogelijk, check de menukaart maar online). Maar omdat wij om 12 uur gingen genieten van de allereerste Sunday Roast, wilden we niet teveel gegeten hebben. Sunday what?!? Sunday Roast is een gezellige warme maaltijd, maar dan net wat vroeger op de dag. Bijzonder geschikt om met familie, je gezin of vrienden te doen. Gezelligheid, muziek, comfort food en een fijne sfeer. Dat is Sunday Roast wel in een notendop.

Hoe een moeder-dochter uitje voor een mooi familiegevoel kan zorgen

Elke laatste zondag van de maand… Sunday Roast it is!

Als gezin, als moeder en dochter, als vrienden, met je hele familie. Met zijn allen genieten van een warme maaltijd – wist je dat dit in Engeland heel gebruikelijk is? Op zondag wordt dit als traditionele Britse en klassieke familiemaaltijd geserveerd. Denk aan onder andere geroosterd vlees met jus, knapperige ovenaardappels, geroosterde bospeen met honing, geroosterde knolselderij met koffie, Yorkshire pudding, geprakte erwtjes met munt en basilicum and much much more. Het geeft je het nostalgische gevoel van vroeger terug. Lekker onbezorgd bij je ouders aanschuiven aan tafel en genieten van de warme maaltijd.

DJ Play it again Sem

BUNK doet dit wel op een heel fijne manier, want er is ook iedere keer een live optreden dat helemaal bijdraagt aan de relaxte en gezellige sfeer. Wij? Konden ditmaal genieten van de waanzinnig fijne, jazzy 78-toeren plaatjes van DJ ‘Play it again Sem’. Alleen al kijken naar Sem en zijn originele draaitafel werkt al rustgevend. Denk aan Billie Holiday, Fats Domino, maar ook muziek uit de Blue Note periode zoals John Coltrane en Thelonious Monk. Love it!

Hoe een moeder-dochter uitje voor een mooi familiegevoel kan zorgen
Eenmaal thuis was dochterlief geïnspireerd om een hotel met pods na te maken

Resumerend

Familiegevoel is op meerdere manieren in te vullen. Dat kan natuurlijk prima thuis, maar hoe leuk is het om erop uit te gaan? Als gezin, maar juist ook als moeder en dochter. Mooie herinneringen maken noem ik dat. En hoe tof is het om op die manier ook leuke locaties in je eigen land te ontdekken? Mila en ik hebben in ieder geval erg genoten van ons uitje.

Ga jij er weleens op uit met je kind? En naar wat voor soort uitjes kijk jij?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

 

De overnachting en Sunday Roast hebben we aangeboden gekregen

Wat kost dat nou? Elke laatste zondag van de maand kun je genieten van een onvervalste Sunday Roast voor € 18,- per persoon en € 10,- voor kinderen mét entertainment

De volgende Sunday Roast vindt plaats op 29 mei 2022, van 12 – 18 uur

Ook logeren? Check de site van BUNK Hotels voor alle mogelijkheden