Van Beauty Trade Special naar de Beauty Award 2022, een overzicht

Van Beauty Trade Special naar de Beauty Award 2022, een overzicht

In Lifestyle by Roryblokzijl7 Comments

Een overzicht over de laatste ontwikkelingen op het gebied van beauty. Jullie hebben het vast wel voorbij zien komen. Een van de eerste grotere events sinds C. Een paar weken geleden was ik uitgenodigd om naar de Beauty Trade Special in de Jaarbeurs te komen. Ik heb het over een vakbeurs voor actieve beauty-professionals die heel serieus met hun vak bezig zijn. Het begrip ‘beauty-professionals’ is natuurlijk breed, maar de organisatie richt zich vooral op de schoonheidsspecialisten en huidtherapeuten.

Een exclusieve en high-end vakbeurs

Beauty Trade Professionals – de organisator van de vakbeurs – heeft niet stilgezeten in de eerdere tijden van lockdowns. Niet alleen de huisstijl van Beauty Trade Special is aangepast (het logo heeft het sprankelende van de branche en een frisse look met zwart en goudgeel). Maar ook de website is vernieuwd. En natuurlijk zagen de beurshallen er weer stijlvol uit. De exposanten lieten een veelvoud aan noviteiten zien voor de schoonheidsspecialist, nagelstylist, pedicure, visagisten en andere beautyprofessionals en vertelden er graag over.

Van Beauty Trade Special naar de Beauty Award 2022, een overzicht

Beauty Trade ‘Silent Tour’, een overzicht

Heel tof dat wij als groep bloggers mochten deelnemen aan een van de Beauty Trade ‘Silent Tour’ persrondes. Hoe dat in zijn werk gaat? Beautyjournalist en uitgever van BeautyJournaal, Monique Lindeboom nam ons mee ‘op reis’ langs een aantal merken en hun enthousiaste vertegenwoordigers. In een paar minuten vertellen zij over een product, noviteit of hun merk. Op deze manier leer je heel laagdrempelig over allerlei nieuws op het gebied van beauty. Een waar overzicht dus.

Van Beauty Trade Special naar de Beauty Award 2022, een overzicht

Wat voor merken en producten bijvoorbeeld?

Ik zou jullie graag een heel uitgebreid overzicht willen geven, maar er is werkelijk zoveel te zien op deze vakbeurs. Toch wil ik een paar tipjes van de sluier oplichten. Niet te koop als particulier, wel heel interessant en natuurlijk wel via andere lijntjes te verkrijgen: de wilde zalmolie (viscollageen beauty supplement) van Omegaflow. Ik mocht een lepeltje proeven en ik was verrast door de neutrale smaak. Heel interessant om te horen wat dit voor je huid en gezondheid kan betekenen.

Een overzicht van bekende en ‘nieuwe’ merken

Bekende merken als RevitalTrax, Esse (hun Protect Oil is epic!) maar ook voor mij ‘nieuwe’ merken als DÉCAAR (Insta-Wrinkle Filler gezichtsverzorging) en Sure Medical (Synergie Skin cosmeceuticals Vitamine C gezichtsserum) passeren de revue. Wat deze persronde zo bijzonder maakt is het overzicht dat Monique creëert door prikkelende vragen te stellen over het product of merk, waardoor je veel meer te weten komt dan wanneer je gewoon langs een stand zou lopen.

Van Beauty Trade Special naar de Beauty Award 2022, een overzicht

Beauty Award 2022

Maar hier bleef het niet bij! Naast dat we mooie goodiebags mee naar huis kregen met daarin producten om zelf uit te proberen, werden we ook uitgenodigd voor de exclusieve gala-uitreiking van de Beauty Award 2022. En deze vond eindelijk ook weer ‘live’ plaats in het NBC Nieuwegein. De laatste keer dat ik daarbij was, was in 2019. Een feest om bij dit overzicht van de uitreikingen voor de beste schoonheidsspecialisten en schoonheidssalons van Nederland aanwezig te mogen zijn.

Van Beauty Trade Special naar de Beauty Award 2022, een overzicht
Met Dalia en Sonja

Een overzicht van de beste schoonheidsspecialisten en schoonheidssalons van Nederland!

En wat was het een fantastisch event! De zeven winnaars – beoordeeld door een onafhankelijke jury van professionals uit de beautybranche op het gebied van ondernemerschap, bedrijfsvoering, marketing, commercie en vaktechniek – kregen hun welverdiende Beauty Award uitgereikt door Kim Kötter. Ik vermoed dat er wel zo’n 600 bezoekers en vakgenoten aanwezig waren, allemaal gekleed in bijzonder feestelijke en chique outfits. Daar deden we zelf natuurlijk ook graag aan mee!

Overzicht: de beste schoonheidsspecialisten

In de categorie ‘Newcomer of the Year’: Tamara van der Lee van salon By Tamaar Health & Beauty, Schagen. ‘Schoonheidsspecialist van het jaar – regio Noord’: Elina Zeldenrust van salon Elina’s salon, Heerenveen. ‘Schoonheidsspecialist van het jaar – regio Midden/Oost’: Esther van der Slik
van salon Skinfluencers, Nijmegen. ‘Schoonheidsspecialist van het jaar, regio Zuid’: Ine Peters van
salon Natuurlijk Mooi, Eindhoven. ‘Schoonheidsspecialist van het jaar, regio West: Lisette van den Oord van salon: Exclusief Skinstore & Salon, Bergambacht.

Van Beauty Trade Special naar de Beauty Award 2022, een overzicht

De beste schoonheidssalons

In de categorie ‘Schoonheidssalon van het jaar, klein – tot en met 1,8 fte’ was Suzan Mulder
van salon Touch of Beauty Skin Professionals, Leiderdorp de onbetwiste winnares. Als ‘Schoonheidssalon van het jaar, groot – vanaf 1,9 fte’ was Sylvana van Amerongen
van salon The Peeling Company, Amsterdam uitgekozen door de jury. De uitreikingen werden afgewisseld met showacts en natuurlijk genoten we tijdens het event ook nog van het smaakvolle driegangendiner.

De afterparty (zie voor een kort filmpje mijn Instagrampost) was ook weer een onvervalst fijne afsluiting van een mooie en stijlvolle avond! Veel dank voor de uitnodiging Maddy!

Ben jij weleens naar een gala-uitreiking geweest? En wat is jouw mooiste feestelijke outfit?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

 

Voor zowel de Beauty Trade Special als de gala-uitreiking van de Beauty Award 2022 ben ik uitgenodigd