Wat als LOOkX je gewoon mooi maakt?

In Gezichtsverzorging & make-up by Roryblokzijl15 Comments

LOOkX maakt je gewoon mooi? Hahaha, dat was een inkoppertje voor mij. Ik vertelde jullie al eerder dat ik dit jaar weer aanwezig ben geweest bij het té leuke event van MOOI The Agency, genaamd MOOI The Apartment. Daar zijn veel beauty-, fashion- en lifestyle merken aanwezig die vol enthousiasme over zichzelf en hun producten vertellen. Daar heb ik ook Tati en Asaf voor het eerst ontmoet (van de prachtige Manipura Malas, Rock Your Water bottle waar ik onlangs over schreef). 

Aandacht voor een ander

Omdat ik het altijd belangrijk vind om ieder merk en iedere persoon de aandacht te geven die ze verdient, heb ik echt ruim de tijd genomen om met iedereen te praten over wat ze doen, waarom en natuurlijk over de producten waarmee ze op het event staan. En zo kwam ik ook terecht bij Cindy van der Peet (huidexpert met meer dan 20 jaar ervaring in dermo cosmetica en cosmeceuticals) – CEO en het gezicht van LOOkX Skincare – en haar team. Vol enthousiasme werd ik meegenomen in de wereld van LOOkX, de achtergronden, de start, de ins and outs van dit mooie merk.

LOOkX zegt

Wat zegt LOOkX zelf: “LOOkX Dermo cosmetics bestaat uit make-up met built-in skincare en skincare met krachtige resultaten. De make-upproducten hebben anti-ageing, beschermende en hydraterende eigenschappen. De skincare producten bevatten de meest innovatieve ingrediënten die tot in de diepste huidlagen werken. LOOkX staat voor huidvriendelijke producten met bewezen effectiviteit.

Wat als LOOkX je gewoon mooi maakt?

Geweldige 4-in-1 Protection Primer

Ik kreeg direct de Smart 4-in-1 protection primer mee. Een hele mond vol hè. Dit product zorgt ervoor dat de zorgvuldig door jou gemaakte look met make-up minimaal 12 uur blijft zitten. Nu gebruik ik zelf vrij weinig foundation maar wist je dat deze primer ook een viervoudig beschermende werking heeft? Het beschermt tegen de schadelijke effecten van blauw licht (ja, het licht wat onder andere van je smartphone afkomt). Ook biedt deze primer een SPF30 UVA en UVB protection (ideaal vind ik zelf!). Een pollution protector tegen uitlaatgassen en andere vervuiling die je met name in steden tegenkomt. En last but not least DNA-bescherming, dus tegen een ouder wordende huid. Check!

How about a matte lipstick?

Je begrijpt dat de primer inmiddels nagenoeg op is. Zeker een product wat ik zelf nog een keer ga bestellen. Want behalve de 4-in-1 werking vind ik ook dat het een mooie glans aan mijn huid geeft. Zonder foundation een mooie huid hebben? Dat wil ik wel. Ook kreeg ik een hele mooie mat roze lippenstift mee. Prachtige kleur en een heel mooi effect. Al merk ik wel dat ik eerst mijn lippen goed mag scrubben, want bij een matte (lichte) kleur worden oneffenheden als schrale lippen extra goed zichtbaar.

Wat als LOOkX je gewoon mooi maakt?
Foto in de categorie blurry but perfect. Wist je trouwens dat dit een lipstick is op op crèmebasis en dat deze bestaat uit 85% natuurlijke ingrediënten (o.a. wonderboomolie) om de lippen soepel te houden en uitdrogen te voorkomen

LOOkX Amazing Cleansing Balm

Zelf was ik ook heel benieuwd naar de Amazing Cleansing Balm (een luxueuze reinigingsbalm die je – surprise surprise – op 4 manieren kunt gebruiken). Je begrijpt dat ik dat ook allemaal heb getest, nieuwsgierig als ik ben. Vanzelfsprekend was ik benieuwd naar de reinigende werking van deze balm. Je kunt ‘m zowel in de ochtend als in de avond gebruiken. Let op! Je masseert het in op de dróge huid! Waarom? Om de olietextuur de kans te geven om tevoorschijn te komen. Dan voeg je een tikje water toe zodat de substantie crèmig wordt en vervolgens spoel je het af met lauwwarm water. Heerlijk! Doet mij denken aan de fijne reiniging van Babor.

Pick-me-up Moisturising Mask

Wist je dat je deze balm óók als hydraterend masker kan gebruiken? Hoe dan? Heel simpel. Breng de balm goed aan op je gezicht en je hals (niet zuinig zijn). Inmasseren. Even laten inwerken – afhankelijk van de tijd die je zelf hebt – tussen de 5 en 10 minuten. En afspoelen met – wederom – lauwwarm water.  Voelt heerlijk aan op mijn huid. Een fris gevoel zonder een strakke huid te ervaren.

Wat als LOOkX je gewoon mooi maakt?

Herstellen? Dat kan in de nacht

Natuurlijk wilde ik ook de werking van ‘herstellend nachtmasker’ ervaren. Dus een keer geen nachtcrème aanbrengen en wel een nachtmasker. Prima de luxe zou je zeggen. Een extra rijke verzorging kan absoluut geen kwaad. Eerlijk is eerlijk. Achteraf voelt het heel fijn (je verwijdert de restanten de ochtend erna met een nat washandje – gebruik wel lekker warm water). De nacht zelf? Tja, ik ben een buikslaper en dat voelt dan toch wat plakkerig op mijn hoofdkussen. Ook al lees ik altijd nog wat in bed voordat ik ga slapen zodat het beter in kan trekken. Dat langzame intrekken is iets waar ik wel aan moet wennen.

Heb jij droge plekjes op je ellebogen?

De laatste functie van deze multifunctionele balm is ook een handige! Aanbrengen op (zeer) droge plekken zorgt voor een hydratieboost. Denk bijvoorbeeld aan de droge plekjes op je ellebogen, of op de hielen van je voeten. Verzorging en vocht in an instant. Hoe handig is dat. Als een soort van snelle kuur dus. Nog wat meer handige details? Deze Amazing Cleansing Balm bevat een allergeenvrij parfum, is vrij van parabenen en is geschikt voor elk huidtype.

Wat als LOOkX je gewoon mooi maakt?

LOOkX Derma Skin Polish Pads

Hoe fijn is het dat ik nog een extra product toegezonden kreeg (waar ik ook heel erg benieuwd naar was): LOOkX Derma Skin Polish Pads. Exfoliëren van je huid. Voelt als een professionele behandeling maar je doet het gewoon zelf. In je eigen badkamer. Hoe handig is dat? Hoe het werkt? Met één pad verwijder je eigenlijk dode huidcellen, zodat er ruimte komt voor die gezonde en stralende huid. Het product belooft minder rimpels en voelbaar meer stevigheid. Dat is altijd wat lastig te meten (vind ik zelf). Ook – of juist – met voor- en nafoto’s omdat je gewoonweg niet exact dezelfde houding en belichting kunt vinden. Wat ik wèl merk is dat mijn huid zachter en egaler oogt.

AHA’s vind ik wat spannend

Ik heb de pads niet iedere avond durven gebruiken (maar zo’n twee tot drie keer in de week), omdat dit voor mij echt wel een nieuwe handeling is die ik met de juiste aandacht wil uitproberen. Toch wil ik – door de resultaten die ik bemerk – dit product wel frequenter gebruiken. Waarom ik aarzeling voelde in het begin? De Derma Skin Polish Pads bevatten onder andere AHA’s (alpha hydroxy acids) en zijn over het algemeen niet geschikt voor een gevoelige huid – gebruik de pads daarom ook nooit op en om de ogen! En directe blootstelling aan de zon na het aanbrengen is ‘not a good idea‘. Altijd even een zonproduct gebruiken met een goede filter (UVA- en UVB filter). Mijn huid is dus best gevoelig, maar het resultaat is eigenlijk alleen maar heel goed geweest (plus ik heb geen enkele irritatie gevoeld).

Wat als LOOkX je gewoon mooi maakt?

Wetenswaardigheden over de LOOkX Derma Skin Polish Pads

Heb je even? AHA en BHA – chemische peeling, vrij van parabenen, dierproefvrij, vrij van minerale oliën en geschikt voor alle huidtypes (maar pas dus op met een gevoelige huid). Fijn te weten is dat dit product kan helpen het vochtgehalte van je huid te verbeteren. Voor mij persoonlijk heel fijn: vermindert pigmentvlekjes (al kan ik daar niet echt uitsluitsel over geven). Mijn teint is wel – met de combinatie van de drie producten – stralender en egaler geworden. Alsof er een zacht filtertje over de huid is gegaan.

Over LOOkX

LOOkX werkt met de allerhoogste percentages geconcentreerde werkstoffen. De effectiviteit van een product kan daarmee tot wel 50x versterkt worden! LOOkX Skintechnology combineert innovatieve plantstamcel therapie met peptides, waardoor de stoffen huideigen worden. Hierdoor kunnen ze doordringen tot de diepere huidlagen, en worden de producten extreem goed opgenomen. Het LOOkX laboratorium staat in Zwitserland en heeft eco-cert certificering“.

Ik ben heel tevreden met de ontvangen producten en ook heel blij dat ik het zo uitgebreid heb kunnen testen. Want daardoor kan ik jullie ook veel beter vertellen wat het voor mij en mijn huid heeft gedaan.

Ken jij het merk LOOkX al? En wat is jouw favoriete merk primer (en waarom?)

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

 

De genoemde producten heb ik ontvangen

 

LOOkX 4-in-1 Protection Primer – 30 ml – € 34,95

LOOkX Amazing Cleansing Balm – 75 ml – € 44,-

Derma Skin Polish Pads van LOOkX – 60 stuks – € 38,95

LOOkX Lipstick No. 105 Pink sand matt – € 16,25

 

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]