Picture (not so) perfect #4 – about last week

In Lifestyle by Roryblokzijl27 Comments

About last week. Nou ja, eigenlijk about two weeks ago. Het werd weer eens tijd voor een picture (not so) perfect. Zeker omdat het wel een heel gevarieerde week was. Iets met auto’s, speelgoed, Playmobil en spiritualiteit. Dingen durven doen, uit je comfortzone treden, dubbele afspraken, eerlijk daarover durven zijn en kiezen voor jezelf. Dat laatste is iets wat ik steeds meer toelaat en ook steeds meer durf te doen en ervaren. Want ja, eigenlijk ben ik best wel volwassen, toch? En is het niet meer dan normaal om goed voor jezelf te zorgen. Want pas als je goed voor jezelf zorgt, kun je goed voor een ander zorgen.

Picture (not so) perfect #4 - about last week
Opel #FutureClassics

Hence. De keuzes die ik steeds meer en beter maak. De uitnodiging voor afgelopen dinsdag was absoluut een ‘must do‘. Een geweldig evenement van Opel Nederland in Hangar2 in Katwijk, waar het verleden, heden en de toekomst samen kwamen. Wat heb ik genoten van de enthousiasmerende woorden van Opels Exterior Design Director Friedhelm Engler, die ons van ’toen’ – het ontstaan van Opel en de allereerste modellen – meenam naar het Opel van ‘morgen’. Van presentaties naar rijden in de klassieker Opel GT, de onthulling van de gloednieuwe, volledig electrische Opel Corsa-e en de 300 PK sterke Grandland X Hybrid4 was al te gek. Maar de kennismaking met de futuristische concept car GT X Experimental was helemaal super! Over about last week gesproken.

Picture (not so) perfect #4 - about last week

Hoe fotografeer je eigenlijk een auto?

En dat was niet het enige. Wat dacht je van een workshop auto fotografie en de meest lekkere hapjes (ook vegetarische ingrediënten van de Vegetarische Slager overigens zoals de spekjes en worstjes) als ‘borreldiner’. Ik vond het geweldig. Grappig om bekenden van vroeger terug te zien (zoals Fajah Lourens met wie ik ooit – in een groep – een summer school acteercursus heb gevolgd bij Josja Hamann in Frankrijk) en Jipp Heldoorn (die ik ooit heb geïnterviewd over het moederschap op jongere leeftijd). Al met al een geweldige ervaring die ook prachtige foto’s heeft opgeleverd. Foto’s die op social media ook al de reactie ‘pitspoes’ hebben opgeleverd (en wat ik stiekem eigenlijk heel tof vind).

Picture (not so) perfect #4 - about last week

About last week: Opening Intertoys Experience Store

De dag erna was overigens ook heel fijn. Ik was – met Mila – uitgenodigd om naar de opening van de Intertoys Experience Store in Utrecht (The Wall) te komen. Zij zou een workshop ‘leren vloggen’ mogen doen in ‘het klaslokaal’ en wij – als moeders en / of vaders – kregen een rondleiding door deze mooie winkel. Denk aan allerlei hoekjes waarin je leuke features vindt als een karaoke box (helemaal gericht op kinderen. Geen ingewikkelde gebruikshandleiding, maar gewoon alle knopjes op de microfoon zodat ze meteen kunnen starten), een ballenfabriek, het Intertoys dorp, een heuse Escape Room (wederom gericht op kinderen. Ze kunnen er altijd en op elk gewenst moment uit) en nog veel meer. Oh ja, wat dacht je van kadopapier dat je kunt personaliseren en wat ter plekke voor je wordt geprint?

Picture (not so) perfect #4 - about last week

Het gaat om de totaalbeleving

Ik vond het echt heel fijn om te zien hoe positief Intertoys erin staat. In deze prachtige (en grote!) Experience Store kunnen ze veel producten en concepten uitproberen die wellicht – bij succes – ook worden uitgerold in de grotere Intertoys winkels in het land. En natuurlijk is het ook belangrijk dat er leuke ervaringen kunnen zijn in de wat kleinere winkels. Er wordt echt goed over nagedacht en gekeken naar de totaalbeleving van kinderen (en ouders). Het doet mij denken aan vroeger. Toen naar de speelgoedwinkel gaan voor mij echt een uitje was. Een beleving. Waar het niet alleen om het kopen van een cadeau of speelgoed gaat maar juist om de totaalbeleving.

Picture (not so) perfect #4 - about last week

PLAYMOBIL Magic Mermaids-event

Een dag nadat ik deze uitnodiging had geaccepteerd kreeg ik ook de vraag of ik samen met Mila naar Speelpark Oud Valkeveen wilde komen voor een wel heel te gek PLAYMOBIL Magic Mermaids event (spelen in de magische onderwaterwereld waar zeemeerminnen de hoofdrol spelen). Denk aan spelen, ontdekken en een fotoshoot waarin elk kind zich voor even een magische zeemeermin/-man kan voelen. Na even te hebben nagedacht heb ik het toch voorgelegd aan Mila. De keuze tussen een workshop vloggen (Mila is pas 7 jaar en heeft geen telefoon) en een middag spelen bij Oud Valkeveen met Playmobil was – voor haar – toch snel gemaakt. Wat een week. Gewoon twee superleuke events op één dag.

Picture (not so) perfect #4 - about last week
Photocredits: Jesje Veling/Playmobil

Genieten – als zeemeermin – in de onderwaterwereld

Daar wilde ik wel eerlijk over zijn. Ik had mij natuurlijk al aangemeld voor de opening van de Intertoys Experience Store en een gedane toezegging kom ik dan ook graag na. Gelukkig was H. bereid om in mijn plaats met Mila naar het PLAYMOBIL-event te gaan (hij is eigenlijk al redacteur doordat hij altijd – ja, altijd – mijn artikelen nog even tegenleest voordat ik ze publiceer, dus hij weet al een beetje hoe het werkt) en heeft hij zich suf gefotografeerd en ondertussen ook alles goed bekeken. Mila heeft een – met recht – onvergetelijke middag gehad in een magische wereld met zeemeerminnen, zeemeermensen en bijzondere zeewezens (een heel leuk en gloednieuw PLAYMOBIL Magic-thema ‘De Onderwaterwereld’).

Picture (not so) perfect #4 - about last week

Happy Spirits Days

Wetende dat het week erna echt ontzettend druk zou worden. Met nagenoeg iedere dag één – en soms zelfs twee – event(s) besefte ik dat ik ook echt ergens tijd voor mijzelf moet zien te vinden. Ik  heb dan ook echt doorgezet en twee fijne lessen (Pilates en Hot Yoga) gevolgd bij mijn sportclub. Afgelopen week kon ik dat echt maar een keer doen aangezien ik behoorlijk vol zat in mijn afspraken en ook best veel en ver moest reizen. Toen ik dan ook via Kiddowz kaarten had gewonnen voor de Happy Spirit Days in Blaricum was ik blij verrast. Alsof het zo heeft moeten zijn. Toch nog wat extra me-time aan het einde van de drukke week.

Picture (not so) perfect #4 - about last week

Spannend en bijzonder: 5Rhythms

Ik koos voor de zondag (eigenlijk ook omdat ik eenvoudigweg geen andere dag kon) maar ook omdat mijn blik viel op een workshop waar ik heel nieuwsgierig naar was. 5ritmes dansen. Wat dat is? Een dansvorm die zowel een workout als meditatie omvat. De centrale vraag is: “Wat leren de ritmes ons?” Het leven is energie in beweging. 5ritmes dansen bevrijdt ons van vastgeroeste gedachten over mensen, dingen en ideeën. Zie het als een oefening voor je rechter hersenhelft. Wat zegt de teacher Ron Hagendoorn zelf: “Together  we  peel  back  layers,  take off masks, and dance till we disappear, only to rediscover ourselves through it all. 5Rhythms is flowing, staccato, chaos, lyrical, and stillness“.

Prachtig gezegd. Ik houd ervan. Buiten je comfortzone gaan en dingen te doen die je soms een tikkeltje spannend, misschien zelfs eng of bijzonder vindt. Het kan zó bevrijdend zijn om de uitdaging aan te gaan (mits het goed voelt natuurlijk) en op die manier ook eens voor jezelf te kiezen.

Hoe zorg jij goed voor jezelf?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Voor de genoemde events ben ik uitgenodigd

Photocredits uitgelichte afbeelding (bovenaan): Opel Nederland

 

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]