Waarom uit de band springen helemaal zo gek niet is

In Lifestyle, Persoonlijk by Roryblokzijl13 Comments

Uit de band springen? Yup, even lekker je eigen ding doen. Ook al is dat niet geheel volgens de geldende normen en waarden. Je zou het misschien niet denken, maar ik houd ervan. Waarom? Omdat sleur saai is. Je die saaiheid natuurlijk zo nu en dan echt nodig hebt. En dat het ook helemaal goed is. Fijn zelfs. Maar die ene keer éven wat anders dan anders? Ook daar houd ik van.

Improvisatie acteerlessen

Voorbeelden? Op je 35ste beginnen met improvisatie acteerlessen. Waarbij de eerste opdracht bij de intake was dat je (zogenaamd) vastgebonden was aan een boom. En dat er een leeuw op je afkwam en je op ging eten. Wat ik moest doen? Wat je zou doen als dit je daadwerkelijk overkwam. Huilen dus, brullen, gillen, krijsen. In front of publiek. Best wel een tikje uit de band springen vind ik dat. Wel allemaal ‘wannabe‘ acteurs en actrices, dus je wilt allemaal hetzelfde. Maar toch, die gêne moet je wel even kwijt. Durven. Over een grens gaan.

Waarom uit de band springen helemaal zo gek niet is
Een van de momenten die zijn vastgelegd tijdens onze acteercursus in Frankrijk (en mijn hemel, hoe plat is mijn buik?!?)

Uit de band springen? Dingen doen die je ‘eng’ vindt

Of dat ene moment dat ik besloot om allemaal dingen te doen die ik normaal gesproken ‘eng’ vond. Dus wanneer H. een zakenreis had naar Stockholm, ging ik wel mee. Maar bewust met een andere vlucht. Zodat ik alleen moest vliegen. In Stockholm dan ook expres geen taxi nemen, maar met het openbaar vervoer je weg vinden. Best spannend. Had ik veel eerder moeten doen overigens. Het heeft mij heel veel gebracht.

Ik wil naar huis!

Net als toen ik in de zomer van 2007 een extra cursus – van eerdergenoemde improvisatie lessen – acteren ging volgen. Met twee meisjes die ik nog niet echt kende – samen in mijn auto – naar een oude boerderij in Frankrijk rijden, waar we met een mannetje of tien onbekenden op een slaapzaal sliepen en echt 24/7 les kregen in (improvisatie) acteren. Veel lol, en ook behoorlijk wat spanning. De docent zorgde er wel voor dat je letterlijk uit de band ging springen. (Film)kussen met mede-acteurs en actrices. Het naar boven halen van je ergste angsten. Alles was mogelijk. Dat het uitmondde in momenten waarop je het liefst stante pede in de auto wilde stappen en naar huis rijden? Ook dat hoorde erbij.

Waarom uit de band springen helemaal zo gek niet is
De prachtige portemonnee uit de New Navajo Serie van Micmacbags

In je eentje een dansje doen, valt dat ook onder ‘uit de band springen’?

In mijn eentje een dansje gaan doen? Check. Ook dat ben ik gaan uitproberen. En eigenlijk was dat best laagdrempelig. Want je komt altijd wel iemand tegen die je kent of waarmee het klikt. Dansvriendinnetjes zijn zo gevonden. Misschien niet echt letterlijk ‘uit de band springen’, aan de andere kant…heb je mij weleens zien dansen? Heerlijk. Volop jezelf durven zijn. Jezelf durven laten zien. Dansen, ‘los’ gaan daarin. Ik houd ervan.

Key pieces and more

En dan kom ik meteen ook bij mijn kledingkeuze uit. Ik weet nog dat mama vroeger altijd zei dat ik setjes moest kopen. Dat was makkelijk en dan was je in een keer klaar. Alleen hield ik daar niet van (los van het feit dat ik daar simpelweg het geld niet voor had). Ik ben nogal van de sample sales, uitverkoop en vintage. Een combinatie van dat alles? Daar word ik blij van. Ik houd van unieke ‘key pieces’, opvallend, bijzonder en mooi.

Waarom uit de band springen helemaal zo gek niet is
Is ie gaaf of is ie gaaf?!?

“Wa vin je van mn gauwen broekie?”

Net zoals bijvoorbeeld het gouden broekje van Livera dat ik laatst toegestuurd kreeg in de Fashion BlogBox van RVG PR. Eigenlijk bedoeld voor over je bikini, voor op het strand. Ik? Vind dat dus heel leuk om op een totaal andere manier te dragen. Over een zwarte 60 denier panty bijvoorbeeld, zwart coltruitje erbij, high heel boots en klaar. Tikje ‘out of the box‘ en daardoor eigenlijk juist heel leuk, vind ik zelf. Dat kan niet meer als je boven de veertig bent Rory! Oh nee? I beg to differ. Ik geloof heilig in ‘everything is possible‘, mits je jouw eigen logische verstand blijft gebruiken.

40 en voor het eerste een hotpants en een cropped top

Kijk, een hotpants in combinatie met een laag uitgesneden buiktruitje? Dat zie je mij niet meer dragen – los van het feit dat ik mij afvraag of dat überhaupt op enige leeftijd een goed idee is – net als te korte strakke rokjes. Maar dragen wat je mooi vindt – ook al is dat afwijkend van wat de goegemeente vindt dat wel en niet kan. Ik vind dat het moet kunnen. En als men dat categoriseert onder ‘uit de band springen’? Dat moet dan maar.

Waarom uit de band springen helemaal zo gek niet is
Dit gouden body powder matcht wel heel goed met mijn broekje (Livera = 50 jaar = goud)

Out of the box

Resumerend geloof ik graag in jezelf zijn en blijven. Dat dat niet altijd in hokje te vangen is. Dat je zo nu en dan ‘buiten de lijntjes’ kleurt? Ik vind dat het moet kunnen. Ook of juist als veertigplusser. Want je hebt dan al flink wat levenservaring opgedaan. Loopt al een tijdje rond op deze aardkloot en hebt dan ook wel wat te zeggen. Alles vormt je. De momenten die eruit springen zijn voor mij de gebeurtenissen en ervaringen waar ik van te voren wat angstig voor was. Als je loslaat komen de dingen naar je toe…

Uit de band springen. Is dat herkenbaar voor jou?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

De genoemde producten heb ik toegezonden gekregen

 

 

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]