Waarom online sandalen bestellen helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn

In Lifestyle by Roryblokzijl14 Comments

Online sandalen, of beter gezegd ‘schoenen’ kopen, wie doet het tegenwoordig niet? Vroeger vond ik dat echt wel een dingetje. Want schoenen moet je – fysiek – passen, vond ik. Voor de pasvorm, de ‘feeling‘ en om het uiterlijk goed te kunnen bekijken. Waar ik daar vroeger best tegenop zag is het tegenwoordig steeds makkelijker om op de ‘ik koop’-knop te drukken. Zoals ik nu heb gedaan bij Schoenfashion. Ik denk dat je er niet meer aan ontkomt, online schoenen bestellen. En is het niet goed? Dan ruil je het gewoon om (of stuur je het pakketje terug). Easy does it.

Sandalen voor kinderen

Maar hoe zit dat dan met schoenen – en in dit geval sandalen – voor kinderen? En de gevoelige en kwetsbare kindervoet? Ik geef toe, dat is toch wel een ander verhaal. Ook dat kan je oplossen door de sandalen van een gewenst merk eerst in een fysieke winkel te passen (maar dat is ook een beetje flauw. Want als je ze echt wilt kopen gun je het waarschijnlijk juist de fysieke winkel) of door gewoon goed in de maattabel te kijken. Valt een voetbed smal of juist breed? Groot of juist klein? Kan je op een makkelijke manier het voetje meten en dat vergelijken met de maattabel?

Waarom online sandalen bestellen helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn

Kies je voor een smal of een breed voetbed?

Zo heb ik het in ieder geval gedaan met het kiezen van de juiste maat sandalen van het merk Birkenstock. Een merk waar ik altijd goede verhalen over heb gelezen. Een goede pasvorm. Een ergonomische vorm die zorgt voor een betere drukverdeling. Een leren voetbed. En inderdaad, Birkenstock heeft vaak twee verschillende maatvoeringen per model: een smal en een breed voetbed. Nu weet ik dat de voetjes van mijn dochtertje vrij smal zijn dus dat punt was al duidelijk. Toen restte nog de vraag welke maat ik moest kiezen voor deze sandalen.

Waarom online sandalen bestellen helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn

Welke maat draag je schat?

Hoe ik dat doe? Ik bekijk alle schoenen die ze nu draagt. Vergelijk de maten. Probeer de binnenzool eruit te halen en te checken met haar voet zoals die nu is. Hoeveel ruimte ik zie. En ook heel belangrijk. Vaak koop ik schoenen – in de aanbieding – al voor volgend jaar. Dan zorg ik voor extra ruimte en gok ik welke maat ze dan zal dragen. Ditmaal zocht ik sandalen die ze nu meteen kan aandoen. Een beetje logisch nadenken en vooruit, een gokje nemen (maar hé, in het ergste geval ruil je ze om).

Waarom online sandalen bestellen helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn
Haaraccessoires: privébezit (Zenner for Girls, Pink & Treats-collectie)

Iets met EVA rubber en lederen sandalen

En wat denk je? Ik koos voor maatje 30 en ze waren beiden helemaal goed. Mijn blik viel op de Birkenstock EVA rubber sandalen in de kleur lavendel (hartstikke handig voor op vakantie, naar het strand, bij het zwembad èn met spelen). Vorig jaar zag ik ze al bij een klasgenootje en dit jaar heeft ze deze überhandige sandalen zelf. Ook de Birkenstock Kids Rio Metallic Stones Pink (ook met een smal voetbed) waren een schot in de roos. Normaal gesproken laat ik Mila zelf het een en ander uitzoeken. Maar in verband met tijdgebrek heb ik het deze keer maar weer eens voor haar gedaan. Een heel blij meisje is het resultaat.

Waarom online sandalen bestellen helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn

Havaianas baby

Voor mijzelf mocht ik ook een paar schoenen uitzoeken. Sandalen wil ik altijd wel (maar daar heb ik er – eerlijk is eerlijk – al genoeg van). Wat ik wèl alweer best een tijdje wil is een vervanging voor mijn Havaianas slippers in de kleur goud. Dat mooie ‘slim‘ model. Eigenlijk best een chique slipper. Helaas was de kleur goud niet meer verkrijgbaar in mijn maat, maar de kleur ‘rose gold‘ dan weer wel. En wow, wat zijn ze mooi. Mijn eerste paar (de gouden dus) heb ik járen geleden – wat heet, in 2009 dus alweer tien jaar geleden – gekocht in Mykonos. Ze hebben echt wel wat te lijden gehad, dus denk aan craquelé rubber en een te dunne zool. Daar moet ik afscheid van gaan nemen. Maar gelukkig heb ik nu dus een nieuw paar waar ik heel blij mee ben.

Al met al was het toch een tikje spannend of de sandalen van Mila qua maatvoering goed zouden zijn. En gelukkig was dat zo. Voor mijzelf is het natuurlijk een stuk makkelijker, ook omdat ik het merk al goed ken.

Online schoenen bestellen, doe jij dat regelmatig? En heb jij een specifieke tip?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

De genoemde sandalen en slippers heb ik toegezonden gekregen

Sandaal Birkenstock kids Rio Lavender EVA (narrow) – € 27,-

Sandaal Birkenstock kids Rio Metallic Stones Pink (narrow) – € 57,95

Slipper dames Havaianas slim rose gold – van € 26,- voor € 20,95

 

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]