Are you a Mia, Polly or Ella?

In Lifestyle by Roryblokzijl18 Comments

Are you a Mia, Polly or Ella? Euh? Wat bedoel je daar precies mee Rory? Ik heb het over ‘Ted’s Sweet Treats‘. Een verzameling parfums van Ted Baker, geïnspireerd op zijn modecollecties. Denk aan klassiek, stijlvol, vrouwelijk, maar ook aan modern en een charismatische focus. Geuren met een persoonlijkheid. Hence … Mia, Polly en Ella!

Mia en Polly in de brievenbus

Ik was en ben ontzettend blij dat ik zowel Mia als Polly in mijn brievenbus vond. Anders gezegd, dat PostNL mij aan de voordeur verraste met een wel heel fijn pakje. De inhoud? Twee prachtige doosjes van Ted’s Sweet Treats. Denk aan kleuren als zacht nude en mooi roze. Flacons die luxe uitstralen door de goudkleurige accenten en het edelsteentje in de bewerkte dop. Ik word hier blij van.

Are you a Mia, Polly or Ella?
Shawls (haar, pols en een kleintje voor je mini me): Sapa Style

In warme en koele(re) tijden

Ik heb beide geuren uitgebreid getest in zowel de hitte van de afgelopen weken als de wat koelere dagen in augustus. Want ik geloof zeker dat de temperatuur effect heeft op hoe de geur ‘landt’ op je huid.  Ook heb ik ‘mijn’ Mia en Polly vastgelegd als persoon. Een beetje als een (FBI) profiler, maar dan anders.

Veertigplusser to the max

Kijk ik als veertigplusser anders tegen geuren en de geurbeleving aan? Ik weet het niet. Wat ik wel weet is dat dit de beelden zijn die bij mij opkomen als ik de geur ruik op mijn huid. Als ik denk aan de geuren. Als ik voel wat ze met mij doen. Als ik mij probeer te verplaatsen in de wat de geur bij mij teweeg brengt. Nieuwsgierig?

Are you a Mia, Polly or Ella?

Meet Mia

Met haar frisse, meisjesachtige maar toch volwassen uiterlijk komt ze uit haar sportwagen gesprongen. Een sjaaltje om de haren, want in een Porsche 911 (of Mazda MX5) cabrio raakt je haar zo in de war. Ik zie haar overigens ook zó op een teakhouten deckchair zonnen op een cruiseschip naar de Bahama’s. Badpak aan. Wit natuurlijk. Stijlvol, fris, geraffineerd en glamorous is Mia aanwezig. De geur zelf? Fris, fruitig, citrus zacht en toch ook warmte. Deze geur zorgt ervoor dat je Mia niet snel zult vergeten.

How’s Polly?

Dit ‘meisje-meisje’ is zo op haar plek in Parijs, stad van de romantiek. Met haar charme en ‘outgoingattitude windt ze iedereen om haar pink. Dansend op de tafels zonder schoenen. Maar ook in een paardenkoets in het klassieke Wenen, tussendoor genietend van een stuk torte bij Café Landmann is ze op haar plek. De geur? Zoet, fruitig, jasmijn, kamperfoelie en een hintje pioen. Je ziet de romantische, dromerige Polly bijna voor je uit lopen.

Are you a Mia, Polly or Ella?

What about Ella?

Jammer dat ik deze geur niet heb kunnen proberen (al ben ik ont-zet-tend blij met Polly en Mia. Zij vertegenwoordigen allebei een kant die óók in mij zit) omdat ik het gevoel heb dat deze geur wat ‘zwaarder’, wat ‘voller’ is en nog beter bij de Rory past die ik nu ben. Steekwoorden als bedwelmend, verleidelijk, warm en vrouwelijk spreken mij erg aan. Geuren als ‘Very Irresistible‘ (Givenchy) en Coco (Chanel) zijn niet voor niets twee geuren die ik veel gebruik.

We hebben allemaal wel een Mia, Polly en Ella in onszelf

Maar hoe leuk is het dat ik nu juist niet mijn eigen gebaande paden volg, maar dat er voor mij gekozen wordt. En dat er zomaar geuren op mijn pad komen die anders zijn dan ik zelf in eerste instantie zou kiezen, maar die óók bij mij passen. Die andere – jongere? – kanten van mij vertegenwoordigen en belichten. Laten zien. Ik denk dat we allemaal wel een Mia, Polly en Ella in ons hebben. Onze persoonlijkheid bepaalt welke van hen overheerst.

Are you a Mia, Polly or Ella?

#Tedgoesdutch

Heerlijke geuren. Ik kan niet anders zeggen. Ik switch momenteel om de dag – al naar gelang mijn stemming – tussen Polly en Mia. Met deze koelere temperaturen voelt het toch wat fijner om parfums te dragen dan in de warme weken hiervoor. Het is ook of de geur dan wat langer ‘houdt’ en minder snel vervliegt.

Wist jij dat Ted Baker ook – naast zijn modecollecties – een parfumlijn heeft ontwikkeld? En welke geur is denk je jouw favoriet?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

De Ted Baker Sweet Treats geuren Polly, Mia en Ella (eau de toilette) zijn verkrijgbaar bij Douglas en online via www.douglas.nl

100 ml (€49,99), 50 ml (€39,99) en 30 ml (€29,99)

 

Deze geuren heb ik toegezonden gekregen

 

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]