Modemissers van toen

In Lifestyle by Roryblokzijl2 Comments

Modemissers van toen

Modemissers van toen, wie heeft ze niet? Wie beweert ze niet te hebben gehad liegt een beetje, denk ik dan. Afgelopen zaterdag was ik met een vriendin naar een geweldig feest in Amsterdam, reünie van een club van ‘vroeger’. Yep, vroeger, want ik denk dat ik er zo’n twintig jaar niet ben geweest. Twintig! ja, je leest het goed. “Was Club Carribean echt twee decennia geleden voor jou?!?”, vroeg de jongen met wie ik danste. Dat heeft hij ontzettend complimenteus onder woorden gebracht. Hahahaha, hij bedoelde het goed maar het zet je wel weer even aan het denken. 

De outfits…

Voor we naar het feest gingen, waren we nog even aan het kletsen bij mijn vriendin thuis en het gesprek kwam op vroeger, de feestjes waar we samen naartoe gingen en natuurlijk…de outfits die wij droegen. Ik had werkelijk geen idee meer. Nou ja – even eerlijk zijn – ik weet nog wel dat mijn handelsmerk kort, strak, zwart oogpotlood en rode lippenstift was. Dat dan weer wel. Maar dit artikel gaat over modemissers. Hoe graag ik het ook even vergeet, dat zit er niet in.

Doorschijnende broeken

Ze vertelde mij namelijk – en dat was ik oprecht vergeten – dat wij vaak in doorschijnende broeken uitgingen. Doorschijnend? hoor ik jullie nu denken. Ja, denk aan een boterhamzakje, voeg wat lichtgrijs of vooruit tikje zwart toe en je hebt een beeld van hoe de broek er zo ongeveer uitzag. Maar dat was niet het ergste. Want we hebben het over modemissers. Weet je wat wij ónder die broek droegen? Alleen-een-string…

De geschiedenis van (mode)missers

Tja, het enige wat ik had onthouden is dat ik ooit met de punt van mijn cowboylaars in een pijp van de bewuste broek ben blijven hangen. Met als resultaat dat ik recht naar voren ben gevallen. In het openbaar dus. Echt gebeurd. Misser. Wel weer iets anders dan een modemisser. Op mijn vraag hoe ik in hemelsnaam ooit in zo’n outfit uit huis heb mogen gaan (ik woonde nog thuis) was haar antwoord. “Eenvoudig, je logeerde bij mij”. Hmmmm. Even onthouden voor als mijn dochter later gaat stappen.

En als je wat ouder bent?

Ik heb sterk het gevoel dat modemissers met name voorkomen als je wat jonger bent. Aan de andere kant schreef ik eerder over “veertig…what to wear?” en kwam ik bij het onderzoek doen uit bij het programma hotter than my daughter. En daar werd ik weer niet vrolijk van. Resumerend denk ik dat modemissers in elke fase van je leven zullen voorkomen. Als je jonger bent durf je wat meer (ik herhaal: een string (!) onder een doorschijnende broek #fail), maar zal je er misschien ook minder mee zitten als je een modemisser maakt. Nieuwe dag, nieuwe kansen. Als je wat jaartjes ouder bent denk je toch iets meer na voordat je wat aantrekt. Je bent iets minder onbevangen. En dat heeft zowel voor- als nadelen.

Modemissers van toen

(beeld: fotoshoot MTS voor Mode en Kleding 1990)

Wat was jouw ergste modemisser? Deel het in een comment en laat mij ook eens lekker lachen!

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl