Balans tussen lichaam en geest, hoe doe jij dat?

Balans tussen lichaam en geest, hoe doe jij dat?

In Gezichtsverzorging & make-up, Lifestyle by Roryblokzijl4 Comments

Een balans vinden tussen je lichaam en geest, het is zo essentieel voor een gezond leven. Want als die balans er is, dan voel je jezelf niet alleen beter, maar presteer je (daardoor) beter én dan heb je meer energie. Dat is mijn ervaring in ieder geval. En die balans is er nog niet helemaal en zeker niet altijd.

Balans tussen lichaam en geest, wat betekent dat eigenlijk?

Die balans zorgt ervoor dat je zowel aandacht besteedt aan je fysieke als aan je mentale gezondheid. In mijn geval betekent het voldoende bewegen (krachttraining, yoga, mediteren, breathwork), water drinken (zeker 6-8 glazen per dag), gezond en gevarieerd eten, proberen goed te slapen (ik heb momenteel wat problemen met in- en doorslapen). En… natuurlijk zo min mogelijk stress ervaren. Dat laatste is trouwens niet zo eenvoudig als het klinkt.

Balans tussen lichaam en geest, hoe doe jij dat?

Waarom is die balans zo belangrijk?

Ik zei het al eerder, een balans tussen lichaam en geest heeft een positieve invloed op je fysieke en mentale gezondheid. Want als je lichaam en geest in balans zijn, is je weerstand beter. Dan ben je minder vatbaar voor verkoudheden en andere virussen, heb je minder last van stress en slaap je beter.

Balans tussen lichaam en geest, hoe doe jij dat?
In de zomer voel ik zoveel meer balans – alleen al door de broodnodige zon – maar in de andere seizoenen moet je er op een andere manier aan komen…

Tips hoe je dat dan kunt doen

Eet gezond en gevarieerd: Denk aan veel verse groenten, fruit, volkorenproducten en magere eiwitten. Eet zo gevarieerd mogelijk en vermijd waar mogelijk bewerkte voedingsmiddelen, suiker en te veel alcohol en cafeïne. Dat is in ieder geval mijn interpretatie.

Voldoende beweging: Ik probeer elke dag minstens 30 minuten te bewegen. Via Yoga with Adriene volg ik een maandelijks programma met iedere dag een yoga workout (kaarsje erbij voor de sfeer en je wordt helemaal zen). Dat kan de ene dag 15 minuten zijn en de andere dag 45 minuten. Dat combineer ik met een korte workout van Bailey Brown (beiden overigens online) en wat krachttraining. Verder loop ik veel en vaak twee trappen af.

Slaap voldoende: Voor mij wel een dingetje. Volwassenen schijnen gemiddeld 7-8 uur slaap per nacht nodig te hebben. Dat haal ik lang niet altijd. En ik heb zelf problemen met in- en doorslapen. Daarom heb ik nu mijn e-reader naast mijn bed liggen (met ‘goed’ geel licht) zodat ik niet meer naar mijn telefoon grijp. Na een stukje lezen val ik meestal wel in slaap.

Omgaan met stress: Stress is best een grote bedreiging voor je gezondheid, als je erover leest. Maar wat kun je ertegen doen? Op tijd een pas op de plaats maken. Maar ook yoga, meditatie, mindfulness, een wandeling in de buitenlucht of een boek lezen. Op de bank hangen, dansen en in verbinding zijn met andere mensen.

Balans tussen lichaam en geest, hoe doe jij dat?
Wát een heerlijke producten in deze Body & Mind Balance-verzorgingslijn van Kneipp

Andere tips

Ik kreeg alle producten uit de nieuwe ‘Body & Mind Balance‘-verzorgingslijn van Kneipp. Deze complete lijn van verwenproducten heeft een bijzonder ‘balancerend’ effect: het geeft nieuwe energie (wanneer je jezelf futloos voelt) of juist meer rust (ik ben ook weleens overprikkeld. Dat herkennen we allemaal denk ik wel). Ideaal. Natuurlijk heb ik nagenoeg alle producten direct in gebruik genomen. Kneipp is niet voor niets een van mijn favoriete merken (al jaren).

Wat voor geurbeleving biedt deze lijn die je lichaam en geest meer in balans brengen?

Iris-extract is een heerlijk en waardevol kruid dat bijdraagt aan een gezonde balans van geest en lichaam. Denk aan een weelderige bloemige geur (zoals viooltjes). Het is een veelgebruikt – maar ook kostbaar – ingrediënt in vele parfums. Wist je dat Kneipp extracten van de wortels van Irissen uit Duitsland gebruikt? Maar ook hoogwaardige en duurzame vetiver olie vind je in de producten uit deze lijn. Want vetiver (tropisch, zoet gras) staat bekend om zijn aardende eigenschappen en kalmerend effect.

Balans tussen lichaam en geest, hoe doe jij dat?

Waar bestaat de lijn uit?

Een heerlijke douche foam (200 ml), douchegel (200 ml), badolie (100 ml), body lotion (200 ml) en body crème (200 ml). De foam is fantastisch, lekker fluffy en makkelijk te gebruiken onder de douche. De body lotion vind ik fijn voor de dagelijkse insmeer sessie na het douchen (in de ochtend), de vollere body crème gebruik ik graag in het weekend of wanneer ik iets meer tijd heb. Erg benieuwd nog naar de douchegel en de badolie, maar daar heb ik nog niet de tijd voor genomen. Gaat er zeker wel komen trouwens, want die balans hè? Dat houdt ook in dat je tijd neemt voor jezelf. Voor een Spa-moment.

Balancerend, kalmerend en een energiebooster

De producten bevatten zorgvuldig gekozen natuurlijke ingrediënten (zoals oliën en plantenextracten) en zijn vegan, bevatten geen microplastics, minerale oliën, conserveringsmiddelen en er hebben geen dierproeven plaatsgevonden.

Balans tussen lichaam en geest, hoe doe jij dat?
Ik brand bijna iedere dag een (geur)kaars. Soms tijdens een yoga workout, maar ook gewoon als ik aan het werk ben

Kneipp, een merk met het hart op de goede plek

Last but not least wil ik even een shout-out doen naar dit mooie merk, omdat ze ook het hart op de goede plek hebben. Want als ze iets kunnen betekenen voor (mede)mens en maatschappij, dan doen ze dat ook!

Ken jij het merk Kneipp al? En wat is jouw favoriete product of lijn?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

 

Body & Mind Balance van Kneipp

Badolie – 100 ml – € 11,99

Body foam – 200 ml – € 9,99

Douchegel – 200 ml – € 6,49

Body crème – 200 ml – € 12,49

Bodylotion – 200 ml – € 10,49

 

Deze fijne producten heb ik toegezonden gekregen