Ik hou van mij, Valentijnsdag versie 2024

Ik hou van mij, Valentijnsdag versie 2024

In Lifestyle by Roryblokzijl11 Comments

Valentijnsdag versie 2024 ? Leg dat eens uit? Wat gaat de tijd toch snel. Voor je het weet zijn we alweer een paar weken verder. In dit geval is het alweer bijna Valentijnsdag, de dag van de liefde. Het lijkt soms best commercieel, maar ik geloof er altijd in dat je de dingen op verschillende manieren kunt bekijken. En op een – speciale – dag als 14 februari hoef je niet per se de liefde tussen twee mensen te vieren, maar gaat het juist ook om bijvoorbeeld het uiten van dankbaarheid naar de bijzondere mensen in ons leven.

Valentijnsdag versie 2024

Denk aan je ouders, dierbare vrienden of gewoon die ene lieve vriendin die wel wat extra aandacht kan gebruiken. En ik ga het misschien nog gekker maken, want hoe zou het zijn om wat liever te zijn voor jezelf? Om je eigen valentijn te zijn? Om tegen jezelf te zeggen: “Ik hou van mij“. Klinkt gek, maar het is eigenlijk zo waar. Want je kunt pas van een ander houden als je van jezelf houdt. Dat hoef je heus niet te bewijzen met mooie cadeaus. Want die extra aandacht voor jezelf kun je ook geven in de vorm van een rustgevende meditatie. Of een wandeling in de buitenlucht.

Ik hou van mij

Maar zou je jezelf – op Valentijnsdag versie 2024 – wél een fysiek cadeau willen geven? Waar denk je dan allemaal aan? Het nieuwste boek van Maddy Stolk (‘Soedah, laat maar’) om je zo onder te dompelen in een Indische familiegeschiedenis en de impact daarvan die generaties doorwerkt? Of wil je jouw kwetsbare en gevoelige huid juist goed verzorgen door te kiezen voor een zachte crème. Eentje die zichtbaar de roodheid van de huid – en eventueel een brandend gevoel – vermindert en verzacht.

Ik hou van mij, Valentijnsdag versie 2024

Goed voor jezelf zorgen

Ik heb het over de Sensiderm Cream van G.M. Collin. Dit is een beschermende en kalmerende geurloze crème die de vochtbarrière van de huid beschermt en je huid doet stralen. Wat ik zo fijn vind is dat de substantie vol is (maar niet te vettig) en lekker snel intrekt. Een luxe crème die doet wat hij zegt. Wist je trouwens dat ik vorig jaar een prachtig product – Vital C15 serum – van dit mooie merk uitgebreid heb getest? Denk aan een nieuwe generatie vitamine C-serum, die de elasticiteit en stevigheid van de huid verbetert.

Een geroosterd broodje pindakaas met sambal

Maar soms gun je jezelf iets anders. Iets praktisch, maar toch iets bijzonders. Ik heb het nu specifiek over een product voor in de keuken. Een apparaat dat ik ken van vroeger toen ik nog een kind was, van thuis bij mijn ouders. Iets dat ik altijd heb willen hebben, maar nooit heb gekocht. Heel gek eigenlijk. Op de een of andere manier is het er nooit van gekomen, terwijl ik juist vroeger altijd zo heb genoten van een lekker geroosterd broodje (met pindakaas en sambal, om precies te zijn).

Broodrooster versie 2.0 voor Valentijnsdag versie 2024

Mijn blik viel onlangs op een prachtige roestvrijstalen broodrooster met roze accenten van Cuisinart. Gewoon alleen al té leuk om te zien en in het kader van Valentijnsdag 2.0 zo toepasselijk. Want praktisch kan ook gewoon heel mooi en speels zijn. Praktisch, want de extra diepe roostersleuven zijn speciaal ontworpen voor groter brood, zodat het hele sneetje gelijkmatig wordt geroosterd. Natuurlijk kun je kiezen voor verschillende (zes) standen (zodat je sneetjes brood precies zo bruin worden als je wilt).

Ik hou van mij, Valentijnsdag versie 2024

Features baby

De tijden zijn veranderd, want de producten worden steeds moderner. Zo handig, deze broodrooster heeft een specifieke opwarmfunctie en zelfs een ontdooifunctie om je sneetje brood te ontdooien (en meteen daarna te roosteren). En je kunt zelfs bagels roosteren! En mijn favoriete feature: uitneembare kruimelladen zodat je jouw broodrooster makkelijk kunt reinigen. Dat had die bij ons thuis vroeger niet (ik heb het dan ook over de jaren tachtig trouwens).

Ik hou van mij, Valentijnsdag versie 2024

Everything is possible

Je ziet, alles is mogelijk. Gun je loved one, je familie, vrienden of jezelf een mooie Valentijnsdag. Of dat nu met extra aandacht, een klein of groter cadeau is.

Heb jij speciale plannen voor Valentijnsdag?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

 

 

De hieronder genoemde producten heb ik toegezonden gekregen

G.M. Collin Sensiderm Cream – 50 gram – € 52,90 

Roestvrijstalen broodrooster met roze accenten uit de  Style Collection van Cuisinart – € 89,90