Blijf elkaar verrassen: date-lunch

In Lifestyle, Persoonlijk by Roryblokzijl6 Comments

Date-lunch? Hé, die term ken ik nog niet. Datenight natuurlijk wel. Verklaring van het woord? Een avond met zijn tweetjes, die veel te weinig voorkomt. De man en ik leven normaal gesproken vrolijk (en soms niet zo vrolijk. Let’s be honest) ons leven. Werken. Sporten. In het weekend als gezin ook nog wat leuks doen natuurlijk. Maar met zijn tweetjes weg? Not that often. Hence … de date-lunch (of lunchdate)!

Guilty as charged

Guilty! Wie? Ik. Want het weekendje weg wat hubbie al veel eerder probeerde te regelen. Sterker nog. Wat hij mij als newby mom had willen geven toen Mila slechts 4 maanden was. Viel bij mij totaal niet in goede aarde. Eerlijk? Volop in de hormonale post-bevallings fase vloog ik hem bijna naar de keel. Of hij niet goed bij zijn hoofd was. Dat ik ab-so-luut niet mijn baby alleen liet. *Kuch*. Terugkijkend zie ik wat verkrampte reacties bij mij. Maar we zijn allemaal mens, toch?

Blijf elkaar verrassen: date-lunch
(We hebben er zin in!)

Loslaten, niet mijn sterkste punt

De ene moeder is de andere niet. En ik heb wat issues met loslaten. Ik geef toe. Niet mijn sterkste punt. Waar het mijn kind betreft? Een aandachtspunt. Want natuurlijk gaat het niet alleen om mij. Maar ook om haar. Is het belangrijk mijn dochter haar eigen weg te laten vinden.
Blijf elkaar verrassen: date-lunch
(De lach is niet van mijn gezicht af te slaan)

Niet alleen moeder, maar ook partner en vrouw

Maar ook je partner is belangrijk. Want je bent niet alleen moeder (en vader), maar ook vrouw (en man). Dus elkaar eens in een andere setting zien. Echt oprecht interesse in de ander tonen. Praten zonder steeds gestoord te worden. Genieten van elkaar. Erg belangrijk.

Red Carpet Shuttle + date-lunch bij De Kruidfabriek

Aldus kwam het supergoed uit dat ik de ‘Red Carpet Shuttle‘ had gewonnen bij het JAN Netwerk Event. Want niet alleen werd ik gehaald èn teruggebracht in een wel heel fijne en sportieve Peugeot (voor de kenners: de 308 GTi). Ik mocht ook nog met een vriend of vriendin genieten van een geheel verzorgde lunch in Peter Lute’s nieuwe restaurant ‘De Kruidfabriek’. Alsof het universum rekening hield met onze schaarse datenights, was dit natuurlijk de ultieme gelegenheid om samen met de man te genieten van een wel heel uitgebreide en exquise lunch.

Is er een Bourgondiër in de zaal?

Want ja, dat is een van de dingen waar we samen ontzettend van kunnen genieten. Wat dat betreft zijn we allebei echte Bourgondiërs. Genieten van heerlijk tafelen, proeven, met name gerechten die we nog niet kennen. Bijpassende wijnen? Heel erg graag. Let wel. Het gaat niet om de hoeveelheid (juist niet) maar om het gevoel van samenzijn. Samen genieten van de mooie dingen in het leven. Kwaliteit, niet kwantiteit. Op deze manier is samen weggaan heel speciaal.

Blijf elkaar verrassen: date-lunch
(Geweldige entourage)

Verrassingsmenu

Hoe zo’n geheel verzorgde lunch eruit ziet vraag je? Kijk mee en geniet. Ik weet in ieder geval zeker. Dit was de eerste, maar zeker niet de laatste keer dat we bij De Kruidfabriek zijn geweest. Dit zijn nu echt de momenten en gebeurtenissen die helemaal bij ons passen. Die ontzettend de moeite waard zijn. Waar we enorm van genieten. Waar we erg naar uit kijken.

Blijf elkaar verrassen: date-lunch
(Voorgerecht)

Blijf elkaar verrassen: date-lunch
(Bijpassende – heerlijke – witte wijn)

Blijf elkaar verrassen: date-lunch
(Tweede gang)

Blijf elkaar verrassen: date-lunch
(Ontzettend lekkere bijpassende rode wijn uit Bulgarije)

Blijf elkaar verrassen: date-lunch
(Het dessert. Need I say more?)

Hoe vaak gaan jullie met zijn tweetjes weg? 

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]