Waarom kijk je nog naar zwangerschapskleding?

In Lifestyle, Zwanger! by Roryblokzijl2 Comments

Zwangerschapskleding? Jij? Waarom zou je dat nu nog doen? In ieder geval niet uit zelfkastijding. Iedereen die mij – of mijn blog – wat beter kent weet dat ik meerdere artikelen heb geschreven over een tweede, die niet meer gaat komen. Bij tijd en wijle kan ik daar nog best verdrietig over zijn. Ik geef het eerlijk toe. Ook al is het echt ‘nicht mehr im Frage‘. Op de een of andere manier blijf je er – in mijn geval dan – toch af en toe stiekem aan denken. Ik denk dat dat pas stopt op het moment dat het echt niet meer ‘kan’.

Komt er nog een tweede?

Begrijp mij niet verkeerd. Ik ben niet daadwerkelijk aan het overwegen of er nog een tweede komt. Dat station is inmiddels gepasseerd. Maar soms – zoals toen ik geïnterviewd werd door een journalist van het AD – komt het onderwerp weer naar boven. Dan ga je er gek genoeg toch weer over nadenken. Maar weet je. Als je zelfcompassie toont. Jezelf kunt troosten in het verdrietige gevoel wat komt bovendrijven. Dan voel je bijna direct ook weer het geluk en de dankbaarheid. Dat we een mooi, lief meisje hebben mogen krijgen.

Zwangerschapskleding, positiekleding, geef het beestje maar een naam

Maar het blijven kijken naar zwangerschapskleding dus. Niet alleen op een moment als hierboven beschreven komt het naar boven. Ook nu ik weer flink aan het ruimen en opruimen ben. Kom ik ineens de meest gekke dingen tegen. De baby-inzet van de kinderstoel, een zwangerschapsjurkje dat ik eigenlijk maanden geleden beloofd had aan mijn (inmiddels hoogzwangere) schoonzus. En dan denk ik ineens weer aan de positie t-shirts die ik niet heb gekocht. Want deze simpele basic T-shirts voldeden eigenlijk prima bij mijn buikje. Het grappige is. Ik kon ze aan voor, tijdens en nu ook weer ná de zwangerschap.

Reminiscing

Als ik dan ineens weer in de zwangerschapsherinneringen ben, kan het zomaar gebeuren dat ik – bij wijze van ontspanning – eens niet naar Funda of Marktplaats struin. Maar juist kijk wat er nu voor positiekleding verkrijgbaar is. Ik bedoel maar, tussen 2012 en 2016 zit een wereld van verschil. Wat voor innovaties hebben plaatsgevonden? Wat biedt een kwaliteitsmerk als Esprit bijvoorbeeld aan positiekleding? Op de een of andere manier was de wereld tijdens mijn zwangerschap heel klein. En qua zwangerschapskleding bestond dat voor mij voornamelijk uit Marktplaats.

Key pieces

Als ik het nu overnieuw zou kunnen doen (mijn zwangerschap) dan zou het zomaar kunnen dat ik juist meer zou investeren in key pieces van een gevestigd kledingmerk. In plaats van dat ik bijna alles tweedehands aanschaf. Zoals ik dus eigenlijk heb gedaan. Niets mis mee hoor, echt niet. Maar een mix van nieuw en ‘vintage‘ of tweedehands zou mijn outfits wellicht wat spannender hebben gemaakt. De positiespijkerbroeken en simpele t-shirts kennen we allemaal wel vermoed ik.

Een jurk voor overdag … en eentje voor een feestje

Een voorbeeld? Zoals je op de hoofdfoto (ook wel ‘uitgelichte afbeelding’ genoemd) ziet, draag ik een superleuk jurkje, maar wel overduidelijk tweedehands. Niets mis mee. Toch past het niet echt bij mij om een kledingstuk aan te doen wat overduidelijk zijn beste tijd had gehad. Wat ik nu zou hebben gedaan? Een mooie jurk voor overdag, zoals deze prachtige blauwe variant zou ideaal zijn om te dragen mét of zonder (open) colbert. En wat dacht je van de prachtige zwarte positiejurk met kanten mouwtjes. Wat een mooie positiekleding bestaat er!

Waarom kijk je nog naar zwangerschapskleding?
(Wow, wat een bijzonder mooi jurkje. Elegant, tijdloos, mooi met laarzen, maar ook met – niet al te hoge – hakken)

Waarom kijk je nog naar zwangerschapskleding?
(Dit jurkje had heel mooi gestaan tijdens de Kerstdagen)

Waar koop of kocht jij je zwangerschapskleding?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Esprit heeft mij geïnspireerd tot het schrijven van dit artikel