Ontdek eens een ander plekje als gezin

In Lifestyle by Roryblokzijl16 Comments

Als gezin een ander plekje ontdekken? Ik moest er laatst nog aan denken. Dat het eigenlijk wel jammer is dat we op zich steeds naar dezelfde plekken in ons mooie Nederland gaan. Ooit was Schiermonnikoog favoriet (dat is het nog steeds, al hebben we het alweer jaren niet bezocht), niet perse omdat de grootvader van mijn man’s moeder daar de huisarts was. Maar aan het mooie eiland kleven veel bijzondere herinneringen. En er woont ook nog steeds een tante van H. daar.

Ontdek eens een ander plekje als gezin
Als baby naar Schier

Toen Mila 4 maanden was, hebben we op Schier een villa gehuurd. Fantastisch. En zeker iets om nog eens te doen. Maar toen kwam ineens Ameland tussendoor. Nes om precies te zijn. Daar hebben we – toen Mila een jaar was – een huis gehuurd, op een heel gezellig kleinschalig park, ideaal voor kinderen van baby tot klein en zelfs juist wat groter. Denk aan een vakantiewoning in een park met een grote speelweide met veel (buiten)speelgoed, een megagrote trampoline, konijntjes, eendenvijver, glijbaan voor de kleintjes en je voelt ‘m al. Ideaal voor gezinnen.

Ontdek eens een ander plekje als gezin

Van Schier naar Ameland naar …

Dit jaar dachten we eraan om misschien voor het zesde opeenvolgende jaar een week naar ‘ons’ plekje te gaan. En toch begon het bij mij te kriebelen. Want hoe leuk is het om eens een ánder plekje te ontdekken en verkennen? Nederland is zo mooi, en ook zo gevarieerd. Waarom zou ik niet eens verder kijken dan ‘de gebaande paden’? Wat dat betreft merk ik een bepaalde honkvastheid aan ons. Ook op Bali hebben we hetzelfde patroon gevolgd. Zijn we vijf keer achter elkaar naar hetzelfde hotel gegaan. Vanwege de lieve mensen, het geweldige eten, de mooie ligging, het prachtige (laagbouw) hotel. Totdat het helaas met de grond gelijk werd gemaakt…

… een onontdekt plekje (voor ons) als Cadzand-Bad!

Afijn, wat ik maar bedoel te zeggen. Welke mooie plekjes in Nederland hebben wij nog niet gezien? En toen moest ik ineens aan Zeeland denken. Ooit – in een grijs verleden – tijdens een tienertoer-avontuur met een vriendinnetje, zijn we gestrand in Zeeland. Ik weet niet meer precies waar. Of het nu Domburg was, Goes of Middelburg. In ieder geval bleek het familielid van mijn vriendin – waar we zouden logeren – ineens zoek en uiteindelijk zelf ergens anders te logeren (waar gebeurd). Dus onverrichter zake konden na een best lange reis we de trein weer terug naar Utrecht pakken. Bummer. En dat is altijd blijven hangen. Dat was mijn herinnering aan Zeeland.

Penthouse Duinhof van Largo Travel

Toen ik onlangs online de prachtige penthouses van Largo Travel in Cadzand-Bad bewonderde – ik heb Tanya van Largo Travel eerder leren kennen tijdens een hele leuke golf clinic voor het goede doel – aarzelde ik dan ook niet lang. Ik trok de stoute schoenen aan en was blij verrast dat we – man, kind en ik – een weekend mochten logeren in het Largo Penthouse Duinhof in Cadzand-Bad! Op een supermooie locatie in Zeeland. Waanzinnig. Hoe leuk is het om dit stukje Nederland te mogen ontdekken vanuit zo’n prachtig uitgangspunt. Met recht een ‘ontdek je plekje’. Enthousiast begon ik de omgeving te verkennen van te voren (iets met voorpret).

Ontdek eens een ander plekje als gezin

Sterrenrestaurants in ons ontdekte plekje

Teksten als: “Het luxe, ruime & lichte penthouse is gelegen aan de voet van de duinen, op een steenworp afstand van het strand” en “In nog geen half uur rijden bezoekt u Knokke-Heist, een mondain kuuroord met een opmerkelijke culturele sfeer.” maken mij heel erg blij. Natuurlijk had ik direct ontdekt – H. en ik zijn wat dat betreft echte food-lovers – dat restaurant AIRrepublic (een laagdrempelige brasserie van Sergio Herman in de jachthaven van Cadzand met als chef Nicolas Misera) of natuurlijk restaurant Pure C (Syrco Bakker – een van de chef koks met Indische roots die mee hebben gewerkt aan het geweldige kookboek Baru Belanda) een goede keuze zou zijn geweest als we met zijn tweetjes een weekend weg waren gegaan.

Ontdek eens een ander plekje als gezin

Met zijn drietjes genieten van AIRcafé

Daarentegen genieten we er juist van om met zijn drietjes – als gezin – leuke dingen te doen en ons dochtertje te laten wennen aan al het leuks en moois wat de wereld te bieden heeft. Mijn blik viel dan ook meteen op de toegankelijke optie van AIRcafé (behorend bij restaurant AIRrepublic). Wat zeggen ze zelf? “Net als in het restaurant AIRrepublic werken we ook hier zoveel mogelijk met Zeeuwse producten. Het verschil is dat we in AIRcafé voor nóg meer eenvoud gaan. Denk daarbij aan een pistolet met grijze garnaaltjes met een glas cava, of een goede croque monsieur met kaas van de familie Vos uit Biervliet. U bent meer dan welkom op ons royale terras, maar meenemen kan ook.” Ideaal dus om met ons dochtertje te doen. Of we nu daar blijven, of het simpelweg met ons meenemen naar ons logeeradres.

Maar eigenlijk blijf ik het liefste in ons penthouse…

Want hoe gaaf is het ook om eens in een prachtig penthouse te verblijven? Helemaal onze stijl overigens. Wij houden van luxe, maar ook van ‘eigenheid’. Deze inrichting doet heel tijdloos, verzorgd, tegelijkertijd trendy en toch ook ‘beachy’ aan. Van alle gemakken voorzien is het gewoon bijna ingewikkeld om het penthouse uit te gaan. De planning is om dit weekend in ieder geval richting Cadzand en Sluis te gaan, om te verkennen wat we daar allemaal voor leuks kunnen doen. Even naar het strand lopen – in de regen? Check! Meteen even gedaan. Hoe leuk is het trouwens dat je ook dicht bij leuke plaatsen als Brugge (drie kwartier), Knokke (20 minuten) en Gent (uurtje) bent. Éven naar België om een speciaalbiertje te drinken? Alles is mogelijk. Omdat we hier alleen een weekend zijn, blijven we vooralsnog in de buurt van ons appartement.

En als het nu slecht weer is?

Vandaag (zaterdag) waren de weergoden ons niet erg gunstig gezind. Daarentegen zijn wij natuurlijk niet van suiker, dus hebben we de omgeving van Cadzand lopend verkend. Goed, we zijn best nat geregend, maar hebben ook een alleraardigst klein schelpenwinkeltje ontdekt. Met sieraden, losse schelpjes en mooie verhalen over de achtergrond van schelpen hebben we ons zeker vermaakt. Bij een soort van traiteur haalden we een knapperig, vers donker desembrood en lekker sappige salami. Vervolgens gingen we weer richting ons mooie penthouse om uitgebreid te lunchen. Wat een uitzicht trouwens, Met al die ramen om ons heen kunnen we alle kanten op kijken en zagen (en hoorden) we net zelfs een Ferrari voorbij rijden.

Life is what you make it

Kortom, we genieten volop. Weer of geen weer. Ook dat is iets wat ik mijn dochtertje mee wil geven. En wat best lastig is om aan te leren (laten we eerlijk zijn. Ook ik moet soms even een drempel over om het glas halfvol te zien in plaats van halfleeg). Maar geniet van dat wat er is. Ook al is het de hele dag wat druilerig. Kijk naar alle leuke dingen die er wel zijn. Een strandwandeling, vers knapperig brood bij de lunch, even een leuke serie kijken op Netflix, hangend op een van de fijne banken, tekenen aan de gezellige grote familietafel. Nippend aan een kopje thee vanaf je comfy chair naar buiten kijken. Life is what you make it.

Ontdek eens een ander plekje als gezin

Heb jij weleens gekeken naar het aanbod van Largo Travel? Niet voor niets is hun credo: “Just relux“. En waar zou jij voor kiezen?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

 

Wij mochten van Largo Travel een weekend in het prachtige penthouse Duinhof in Cadzand-Bad verblijven. Dat verandert niets aan onze oprechte mening (ge-wel-di-ge locatie!) 

 

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]